Προϊόντα-Υπηρεσίες

Huawei Freebuds Pro 3: Εξαιρετικός ήχος και κορυφαίες επιδόσεις

Η Huawei συνεχίζει να εξελίσσει το οικοσύστημα των περιφερειακών συσκευών της και να εκπλήσσει με προϊόντα όπως τα νέα Freebuds Pro 3 που προσφέρουν κορυφαία ποιότητα ήχου και πολλαπλή συνδεσιμότητα σε συνδυασμό με απλό μεν αλλά εμβληματικό σχεδιασμό.

Τα Freebuds Pro 3 διαθέτουν μια σειρά από ελκυστικά χαρακτηριστικά, όπως η χαρακτηριστική σχεδίαση, ο υπέροχος ήχος, η ακύρωση θορύβου, η υποστήριξη ήχου Hi-Res και η συνδεσιμότητα πολλαπλών συσκευών. Υπάρχουν μερικά πράγματα που θα μπορούσαν να έχουν επιπλέον, όπως μεγαλύτερη επιλογή χρωμάτων (θα θέλαμε μια επιλογή σε κόκκινο για παράδειγμα) όμως εκεί σταματάνε τα όποια παράπονα θα μπορούσε να έχει κάποιος.

Σχεδιασμός

Το να σχεδιάσεις και να παρουσιάσεις ένα πρωτοποριακό ακουστικό στις μέρες μας είναι από τα πιο δύσκολα πράγματα που θα κληθεί να κάνει μια εταιρεία. Υπάρχουν τόσα πολλά σχέδια στην αγορά που είναι πολύ δύσκολο να παρουσιάσεις κάτι που να προσφέρει κάτι νέο. Η Huawei το έκανε μια φορά με τα Freebuds 5 και τον σχεδιασμό τύπου “δάκρυ”, ενώ με τα Freebuds Pro 3 επιστρέφει σε πιο κλασικές γραμμές, αλλά με σύγχρονες πινελιές, όπως το κοντό στέλεχος, το αυξημένο πάχος που εκτός από αισθητικό έχουν και πρακτικό αποτέλεσμα.

Την ίδια στιγμή επέλεξε να τα ντύσει με γυαλιστερό πλαστικό υψηλής ποιότητας, το οποίο τα κάνει να ξεχωρίζουν, ειδικά στο πρασινωπό χρώμα που έχουμε για δοκιμή (εδώ μπαίνει και το “παράπονο” για περισσότερα χρώματα, καθώς θα βοηθούσαν τα ακουστικά να ξεχωρίσουν από τα υπόλοιπα).

Εφαρμογή και αίσθηση

Ξεκινώντας με μια τελείως προσωπική προτίμηση, έχω πρόβλημα με τα λεπτά ακουστικά και λόγω σχήματος αυτιού προτιμώ τα διπλού στελέχους, αυτά δηλαδή που κάνουν γωνία και μπαίνουν πιο καλά μέσα στο αυτί. Το συγκεκριμένο σχήμα βοηθάει επίσης στο noice cancellation (το οποίο στα συγκεκριμένα ακουστικά λειτουργεί πάρα πολύ καλά). Στη συσκευασία περιλαμβάνονται μαξιλαράκια σιλικόνης σε 4 μεγέθη και σας συνιστώ να τα δοκιμάσετε όλα σε συνδυασμό με την εφαρμογή στο κινητό για να πετύχετε τα καλύτερα αποτελέσματα.

Στην αίσθηση θα πρέπει να προσθέσουμε και το εξαιρετικά ελαφρύ τους βάρος, το οποίο στα 5,8 γραμμάρια δεν επιτρέπει στα ακουστικά να κλυδωνίζονται με κάθε βήμα και να μένουν μέσα στα αυτιά, όπου μετά απ΄λίγη ώρα δεν θα θυμάστε καν ότι τα φοράτε.

Σύνδεση

Το pairing με οποιαδήποτε συσκευή είναι ίσως το πιο εύκολο από όλα τα ακουστικά κυκλοφορούν αυτή τη στιγμή στην αγορά και στην πραγματικότητα είναι παιχνιδάκι για κάθε χρήστη. Μέσα από την εφαρμογή AI Life μπορείτε να τα παραμετροποιήσετε με ευκολία ενώ το ίδιο το περιβάλλον της εφαρμογής σας δίνει πληθώρα δυνατοτήτων για να φέρετε την εμπειρία στα δικά σας μέτρα. Αν διαθέτετε τηλέφωνο Huawei με Harmony OS, η συσκευή θα αναγνωρίσει τα ακουστικά όταν είναι σε κοντινή απόσταση και θα συνδεθεί αυτόματα μαζί τους.

Από την εφαρμογή μπορείτε να ελέγξετε το επίπεδο της φόρτισης τόσο κάθε ακουστικού ξεχωριστά όσο και της θήκης τους, ενώ μπορείτε να ρυθμίσετε το επίπεδο ακύρωσης θορύβου μεταξύ Ακύρωση θορύβου, Απενεργοποίηση και Επίγνωση. Όταν έχετε ενεργοποιημένη την ακύρωση θορύβου, έχετε τέσσερις ακόμη ρυθμίσεις για να ρυθμίσετε τον ήχο σας: Dynamic, Cozy, General και Ultra. Στην ενότητα Ποιότητα ήχου, μπορείτε να επιλέξετε από πολλές προεπιλογές EQ (ενίσχυση μπάσων, ενίσχυση πρίμων, φωνές, συμφωνία) ή να ρυθμίσετε χειροκίνητα το EQ 10 ζωνών σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας.

Acive Noice Cancellation (ACN)

Σύμφωνα με την Huawei το ACN τον Freebuds Pro 3 είαι κατά 50% βελτιωμενο από αυτό του προηγούενου μοντέλου και δεν έχω λόγο να το αμφισβητήσω, καθώς στην πράξη λειτουργεί πάρα πολύ καλά για το είδος των ακουστικών. Κακά τα ψέματα, κανένα in ear ακουστικό δεν μπορεί να πετύχει την ακύρωση θορύβου των των ακουστικών που καλύπτουν όλο το αυτί, όμως η Huawei έχει πλησιάσει αρκετά αυτό το επίπεδο.

Ταυτόχρονα βελτιώνει την ποιότητα του ήχου, κάτι που ο χρήστης μπορεί να το κάνει με φυσικό τρόπο “τσιμπώντας” το στέλεχος του ακουστικού για τις κύριες λειτουργίες: On, Off, and Awareness. Το μόνο που χρειάζεται είναι ο χρήστης να συνηθίσει να το κάνει και να βρίσκει το σημείο που πρέπει να “τσιμπήσει”, μόλις εξοικειωθεί γίνεται αυτοματοποιημένα.

Ποιότητα ήχου

Τα Huawei FreeBuds Pro 3 είναι ένα από τα ακουστικά με τον καλύτερο ήχο που έχω δοκιμάσει. Ακόμη και στη ρύθμιση Προεπιλεγμένου ήχου, παράγουν λεπτομερή και πλούσιο ήχο, τον οποίο μπορώ να περιγράψω μόνο ως υψηλής ευκρίνειας. Οι προεπιλογές EQ είναι όλες πολύ χρησιμοποιήσιμες και η επιλογή δημιουργίας προσαρμοσμένων προεπιλογών με το EQ 10 ζωνών είναι απλώς εξαιρετικές. Εκτός από συνεχείς κλήσεις τα ακουστικά δοκιμάστηκαν σε απαιτητικά μουσικά κομμάτια με κρυμμένες αρμονικές ή/και έντονο μπάσο και σε κάθε συνθήκη ανταποκρίθηκαν άψογα και ισορροπημένα. 

Σε ότι αφορά στην ποιότητα κλήσης, η Huawei παρουσιάζει μια συστοιχία ρυθμίσεων και τεχνικών χαρακτηριστικών, τα οποία αν και εντυπωσιακά μπορούν να περιοριστούν σε μια απλή διαπίστωση. Τα Freebuds Pro3 έχουν εξαιρετική ποιότητα κλήσης και μπορούν να απομονώνουν τους εξωτερικούς ήχους ενώ μπορείς να μιλάς ακόμα και ψιθυριστά.

Μπαταρία και φόρτιση

Σύμφωνα με τα νούμερα της εταιρείας, τα ακουστικά φορτίζουν πλήρως μέσα σε μια ώρα και μπορούν να διαρκέσουν έως 6,5 ώρες χρήσης και περίπου 30 ώρες αναμονή. Με κάθε φόρτιση της θήκης μπορείτε να φορτίσετε τα ακουστικά 4 φορές μέχρι να χρειαστεί να αναζητήσετε πρίζα.

Σε πραγματικές συνθήκες, το ACN αδειάζει πιο γρήγορα τη μπαταρία και οι 6,5 ώρες γίνονται περίπου 4,5. Το νούμερο είναι ικανοποιητικό αλλά είναι ίσως το μοναδικό χαρακτηριστικό που θα μπορούσε να είναι λίγο καλύτερο, αν και είναι κατανοητό πως όσο υπάρχουν συστήματα που λειτουργούν στο παρασκήνιο για να έχεις την καλύτερη δυνατή εμπειρία ακρόασης, αυτό θα επιβαρύνει την μπαταρία.

Εν κατακλείδι

Αν ψάχνετε ένα ζευγάρι ακουστικά με εξαιρετικό ήχο, παραμετροποίηση, ευκολία χρήσης και άψογη ποιότητα κλήσης, σταματήστε το διάβασμα εδώ.

Τα Freebuds Pro 3 είναι τα ακουστικά που ψάχνατε εδώ και καιρό

close menu