Κοινωνική δράση

HELLENiQ ENERGY: Δωρεά πετρελαίου θέρμανσης στα μεγαλύτερα δημόσια παιδιατρικά νοσοκομεία

Δωρεά του πετρελαίου θέρμανσης στα μεγαλύτερα δημόσια παιδιατρικά νοσοκομεία και μονάδες σε Αττική και Θεσσαλονίκη ανακοίνωσαν ο πρόεδρος της HELLENiQ Energy, Γιάννης Παπαθανασίου, και ο διευθύνων σύμβουλος, Ανδρέας Σιάμισιης, κατά τη διάρκεια ειδικής εκδήλωσης, παρουσία του Θάνου Πλεύρη, της Μίνας Γκάγκα, των διοικητών των αρμόδιων Υγειονομικών Περιφερειών, καθώς και των διοικητών των παιδιατρικών νοσοκομείων.

Συγκεκριμένα, η HELLENiQ ENERGY θα καλύψει, μέσα από τις εταιρείες του Ομίλου ΕΛΠΕ και ΕΚΟ, όλες τις ανάγκες του χειμώνα σε πετρέλαιο θέρμανσης ΕΚΟ στα μεγαλύτερα δημόσια παιδιατρικά νοσοκομεία της χώρας, «Η Αγία Σοφία», «Παναγιώτης και Αγλαΐα Κυριακού» και «Παίδων Πεντέλης» στην Αττική, καθώς και στις παιδιατρικές νοσηλευτικές μονάδες του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου στη Θεσσαλονίκη.

Όπως επισημαίνει η εταιρεία, από αυτήν την πρωτοβουλία ωφελούνται πάνω από 30.000 παιδιά που νοσηλεύονται σε ετήσια βάση στα συγκεκριμένα παιδιατρικά νοσοκομεία και μονάδες, ενώ επιπλέον απελευθερώνονται πόροι και για τα υπόλοιπα νοσοκομεία της χώρας.

Ο πρόεδρος της HELLENiQ Energy, Γιάννης Παπαθανασίου, κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης επισήμανε: «Η πανδημία μάς υπενθύμισε τα τελευταία δύο χρόνια ότι δεν υπάρχει σημαντικότερο αγαθό από την ίδια την υγεία μας. Πιστοί στη δέσμευσή μας να υποστηρίξουμε το Εθνικό Σύστημα Υγείας, ανακοινώσαμε σήμερα μία ουσιαστική προσφορά της HELLENiQ ENERGY στη δημόσια υγεία -την προσφορά πετρελαίου θέρμανσης στα παιδιατρικά νοσοκομεία και μονάδες στην Αττική και τη Θεσσαλονίκη. Το θεωρούμε ηθική ευθύνη και καθήκον μας να στηρίξουμε όσους το έχουν ανάγκη, σε αυτή τη δυσμενή συγκυρία».

Σιάμισιης: Ο κλάδος της υγείας μας αποτελεί έναν από τους πυλώνες των δράσεών μας
Ο διευθύνων σύμβουλος της HELLENiQ ENERGY, Ανδρέας Σιάμισιης, τόνισε: «Η ενέργεια αυτή έρχεται να στηρίξει ουσιαστικά το Εθνικό Σύστημα Υγείας και, κυρίως, να σταθούμε δίπλα στα παιδιά, φροντίζοντας η διαμονή τους στις παιδιατρικές κλινικές να είναι όσο πιο ζεστή γίνεται, καλύπτοντας τις ανάγκες σε πετρέλαιο θέρμανσης των εν λόγω παιδιατρικών νοσοκομείων για το φετινό χειμώνα. Ο κλάδος της υγείας μας αποτελεί έναν από τους πυλώνες των δράσεών μας, όπου έμπρακτα έχουμε δείξει τη στήριξή μας σε αυτούς που την έχουν περισσότερο ανάγκη, αλλά και συνδράμοντας και εμείς με τον τρόπο μας σε ένα σύστημα και το στελεχιακό του δυναμικό, που τα τελευταία χρόνια έχει δώσει τον καλύτερό του εαυτό στη διαχείριση της κρίσης».

Πλεύρης: Έμπρακτη στήριξη στο ΕΣΥ
Ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, υπογράμμισε: «Η σημερινή σημαντική πρωτοβουλία της ΗELLENiQ Energy, στο πλαίσιο της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης, καλύπτει ενεργειακά πλήρως με πετρέλαιο τα παιδιατρικά νοσοκομεία της Αθήνας, Παίδων Αγία Σοφία, Παίδων Αγλαΐα Κυριάκου και το Παίδων Πεντέλης, καθώς επίσης και τις παιδιατρικές κλινικές του Ιπποκράτειου της Θεσσαλονίκης. Αυτή η πρωτοβουλία γίνεται σε μια δύσκολη συγκυρία που βιώνουμε αναφορικά με την ενεργειακή κάλυψη και απευθύνεται σε πάνω από 30.000 μικρούς ασθενείς. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον πρόεδρο και τον διευθύνοντα σύμβουλο γι’ αυτή την πρωτοβουλία και την έμπρακτη στήριξή τους στο ΕΣΥ, που έχει να κάνει με την ενεργειακή κάλυψη των παιδιατρικών νοσοκομείων μας».

Γκάγκα: Πάρα πολύ σημαντική χειρονομία για εμάς
Η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα, δήλωσε: «Να ευχαριστήσω και εγώ με τη σειρά μου για την πρωτοβουλία που ξεκίνησε από την ΗELLENiQ ENERGY, όχι από μας. Και αυτό είναι πάρα πολύ σημαντικό, γιατί ήρθε μια εταιρεία και μας είπε “θέλουμε να στηρίξουμε το Εθνικό Σύστημα Υγείας. Θέλουμε να στηρίξουμε ιδιαίτερα τα παιδιατρικά νοσοκομεία”. Κι έτσι συζητήσαμε μαζί και είπαμε να στηριχθούν φυσικά τα Παίδων, τα νοσοκομεία στην Αθήνα που δέχονται το μεγαλύτερο όγκο των παιδιών, αλλά επίσης το Ιπποκράτειο Νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης, που είναι ο προπομπός του πανεπιστημιακού παιδιατρικού νοσοκομείου, εκεί όπου θα μεταφερθούν δηλαδή οι πανεπιστημιακές παιδιατρικές κλινικές που σήμερα εξυπηρετούν το μεγαλύτερο όγκο των παιδιών στη Βόρεια Ελλάδα. Είναι μια πάρα πολύ σημαντική χειρονομία για μας, γιατί τα κόστη της ενέργειας έχουν ανέβει πάρα πολύ και για τα νοσοκομεία. Είναι σημαντικό και για τα νοσοκομεία και για τους μικρούς μας ασθενείς, αλλά και όσους εργάζονται γι’ αυτούς, ώστε να τους παρασχεθεί αυτή η στήριξη».

close menu