Επιχειρήσεις

Hellenic Cables: Σύμβαση προμήθειας υποβρυχίων καλωδίων με τη Seaway7

Η Hellenic Cables θα αναλάβει τον σχεδιασμό, την κατασκευή, τις δοκιμές και την προμήθεια περίπου 275 χλμ. υποβρύχιων τριπολικών καλωδίων εναλλασσόμενου ρεύματος τάσης 66kV και των σχετικών παρελκομένων τους

Η Hellenic Cables υπέγραψε σημαντική συμφωνία με τη Seaway7 που αφορά το υπεράκτιο αιολικό πάρκο EastAnglia 3, το οποίο αναπτύσσεται από την Scottish Power Renewables.

H συνεργασία αυτή, όπως τονίζει η εταιρεία, υπογραμμίζει τη δέσμευση της Hellenic Cables να παρέχει υψηλής ποιότητας καλωδιακές λύσεις για ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και επιβεβαιώνει τη θέση της ως κορυφαία εταιρεία του κλάδου.

Το υπεράκτιο αιολικό πάρκο East Anglia 3 βρίσκεται περίπου 69 χλμ. βορειοανατολικά από την ακτή του Σάφολκ στο Ηνωμένο Βασίλειο και θα διαθέτει εγκατεστημένη ισχύ 1.400 MW. Το έργο αυτό θα παράγει αρκετή πράσινη ηλεκτρική ενέργεια για να τροφοδοτήσει περισσότερα από ένα εκατομμύριο νοικοκυριά. Μόλις τεθεί σε λειτουργία το 2026, αναμένεται να είναι το δεύτερο μεγαλύτερο υπεράκτιο αιολικό πάρκο στον κόσμο.

Βάσει της σύμβασης, η Hellenic Cables θα αναλάβει τον σχεδιασμό, την κατασκευή, τις δοκιμές και την προμήθεια περίπου 275 χλμ. υποβρύχιων τριπολικών καλωδίων εναλλασσόμενου ρεύματος τάσης 66kV και των σχετικών παρελκομένων τους. Η παραγωγή των καλωδίων αναμένεται να ξεκινήσει το 2024.

Τα καλώδια θα παραχθούν στο υπερσύγχρονο εργοστάσιο υποβρύχιων καλωδίων με καθετοποιημένη παραγωγή, της Hellenic Cables στην Κόρινθο. Το έμπειρο και με υψηλή εξειδίκευση προσωπικό της εταιρείας εφαρμόζει τεχνολογία αιχμής και ακολουθεί τις υψηλότερες σχετικές προδιαγραφές διασφαλίζοντας την παροχή προϊόντων και υπηρεσιών υψηλής ποιότητας.

close menu