Τεχνολογίες

H Xiaomi φτιάχνει εργοστάσιο ηλεκτρικών αυτοκινήτων

Το νέο εργοστάσιο της Xiaomi στο Πεκίνο θα έχει δυνατότητα παραγωγής 300.000 οχημάτων ετησίως.
Η Xiaomi, ο γίγαντας των ηλεκτρονικών από την Κίνα, έχει ήδη ανακοινώσει από την Άνοιξη ότι θα εισέλθει στην αγορά των ηλεκτρικών αυτοκινήτων. Στα σύγχρονα ηλεκτρικά αυτοκίνητα τα ηλεκτρονικά κυκλώματα και το λογισμικό παίζουν τον πρωτεύοντα ρόλο και η Xiaomi πιστεύει ότι διαθέτει αρκετή τεχνογνωσία. Επιπλέον, ανακοίνωσε τον περασμένο Μάρτιο ότι θα επενδύσει ποσό 10 δισεκατομμυρίων δολαρίων μέσα στην επόμενη 10ετία για αυτόν το σκοπό.

Όπως αναφέρει το Reuters, η Xiaomi πρόκειται σύντομα να ξεκινήσει την κατασκευή του εργοστασίου της, που θα έχει δυνατότητα παραγωγής 300.000 ηλεκτρικών οχημάτων ετησίως. Οι αρχές από την κινεζική πρωτεύουσα αποκάλυψαν ότι το εργοστάσιο θα κατασκευαστεί σε δύο φάσεις. Η Xiaomi, επίσης, θα στεγάσει εκεί, στη Ζώνη Οικονομικής και Τεχνολογικής Ανάπτυξης του Πεκίνου, τα κεντρικά γραφεία για το τμήμα αυτοκινήτων της, για τις πωλήσεις και για το τμήμα έρευνας και εξέλιξης.

Δεν είναι σαφές πότε θα ξεκινήσει η κατασκευή του εργοστασίου, αλλά ο διευθύνων σύμβουλος της Xiaomi, Λέι Τζουν, λέει ότι το εργοτάξιο θα μπορέσει να ξεκινήσει μαζική παραγωγή το 2024.

close menu