Τηλεπικοινωνίες

H Vodafone πουλάει μερίδιο 2,3 δισ. δολαρίων στην Ινδική Indus Towers

Ο όμιλος Vodafone επιδιώκει να πουλήσει το σύνολο της συμμετοχής του ύψους 2,3 δισ. δολαρίων στην ινδική Indus Towers μέσω χρηματιστηριακών πακέτων την επόμενη εβδομάδα, στο πλαίσιο της προσπάθειας της βρετανικής εταιρείας να αποπληρώσει το χρέος της, δήλωσαν δύο πηγές που επικαλείται το Reuters.

Η Vodafone κατέχει περίπου το 21,5% της ινδικής εταιρείας πύργων κινητής τηλεφωνίας και μπορεί να πουλήσει λιγότερο από το σύνολο του μεριδίου εάν δεν υπάρχει επαρκής ζήτηση, ανέφερε το δημοσίευμα.

Το τελικό μέγεθος της πώλησης του μεριδίου δεν έχει ακόμη αποφασιστεί και θα μπορούσε να είναι χαμηλότερο από το 21,5%, εάν η ζήτηση, η οποία εξακολουθεί να αξιολογείται, είναι ανεπαρκής, δήλωσαν οι πηγές, οι οποίες αρνήθηκαν να κατονομαστούν, καθώς οι συζητήσεις είναι ιδιωτικές. Η Vodafone έχει προσλάβει τις Bank of America, Morgan Stanley και BNP Paribas για να διαχειριστούν την πώληση του μεριδίου στο ινδικό χρηματιστήριο, ανέφεραν οι πηγές.

Η Vodafone το 2022 ανακοίνωσε ότι θα πουλήσει το σύνολο του τότε 28% του μεριδίου της, αλλά έχει καταφέρει να πουλήσει μόνο ένα μικρό μέρος μέχρι στιγμής. Οι πηγές δήλωσαν ότι οι συνομιλίες με αντίπαλες εταιρείες τηλεπικοινωνιών για την πώληση μεριδίου δεν είχαν υλοποιηθεί.

Η αποπληρωμή χρέους 2,17 δισ. ο στόχος της Vodafone

Η Vodafone σχεδιάζει να αποπληρώσει μέρος του καθαρού χρέους της ύψους 42,17 δισ. δολαρίων χρησιμοποιώντας τα έσοδα από την πώληση του μεριδίου της Indus, ανέφεραν οι πηγές, όπως αναφέρει το powergame.gr. Η Indus, η οποία λέει ότι είναι μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες πύργων στον κόσμο, μετρά επίσης τη δεύτερη μεγαλύτερη εταιρεία τηλεπικοινωνιών της Ινδίας, την Bharti Airtel, ως μέτοχο. Διαθέτει σχεδόν 220.000 πύργους, με υπηρεσίες που περιλαμβάνουν επίσης την παροχή ενέργειας, χώρου και πράσινης τεχνολογίας για τον εξοπλισμό των πύργων.

Ο γίγαντας ιδιωτικών κεφαλαίων KKR και το καναδικό ταμείο CPPIB ήταν επίσης επενδυτές στην Indus, αλλά πούλησαν το σύνολο των μετοχών τους τον Φεβρουάριο. Οι συμφωνίες πακέτων, όπου οι επενδυτές πωλούν μετοχές σε χρηματιστήρια, έχουν γίνει όλο και πιο δημοφιλείς στην Ινδία, καθώς η αγορά έχει εκτιναχθεί σε υψηλά επίπεδα ρεκόρ. Τον Μάρτιο, η British American Tobacco πούλησε ολόκληρο το μερίδιό της ύψους 2 δισεκατομμυρίων δολαρίων στην ινδική καπνοβιομηχανία ITC. Για το τρίμηνο του Μαρτίου 2024, τα καθαρά κέρδη της Indus αυξήθηκαν κατά 20% στα 221 εκατ. δολάρια, ενώ τα έσοδά της παρέμειναν αμετάβλητα στα 860 εκατ. δολάρια, σύμφωνα με τα ρυθμιστικά αρχεία.

TAGS:

close menu