Τεχνολογίες

H Sparkle επεκτείνει το δίκτυο Nibble στη βόρεια Ευρώπη

Η Sparkle, ο πρώτος διεθνής πάροχος τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών διασύνδεσης στην Ιταλία και μεταξύ των δέκα κορυφαίων παγκοσμίως, ανακοίνωσε την επέκταση του δικτύου Nibble στη Βόρεια Ευρώπη κατά τη διάρκεια συνάντησης που πραγματοποιήθηκε στο Hub της Σικελίας, στο Παλέρμο μεταξύ της Elisabetta Romano, διευθύνουσας συμβούλου της Sparkle και του Manlio Di Stefano, υφυπουργού εξωτερικών της Ιταλίας.

Το Nibble είναι το νέο ευρωπαϊκό δίκτυο της Sparkle που βασίζεται σε τεχνολογία “Software-Defined”. Βασισμένο σε υποδομές photonic backbone 6.500 χιλιομέτρων, το δίκτυο συνδέει σήμερα τους δύο κύριους υποβρύχιους σταθμούς της Sparkle στη Σικελία -το Παλέρμο και την Κατάνια- με το Μιλάνο, τη Μασσαλία, τη Φρανκφούρτη και το Παρίσι (προς τα δυτικά) καθώς και με την Αθήνα, την Κωνσταντινούπολη και το Τελ Αβίβ (προς τα ανατολικά).

Η διασύνδεση που βασίζεται σε backbone ξεχωριστών, ανεξάρτητων γραμμές οπτικών ινών, χάρη στις προηγμένες τεχνολογίες DWDM, εξασφαλίζει μέγιστη αξιοπιστία, υψηλή απόδοση, χαμηλή καθυστέρηση και τις υψηλότερες ταχύτητες που διατίθενται στην αγορά, με επεκτάσιμες και εγγυημένες υπηρεσίες για την κάλυψη της αυξανόμενης ζήτησης εταιρειών και χειριστών.

Μέχρι τον Ιούλιο του 2021, το Nibble θα επεκταθεί ακόμη κατά 6.300 χλμ. στη βόρεια Ευρώπη, διασυνδέοντας το Λονδίνο, το Άμστερνταμ και τις Βρυξέλλες. Έτσι, θα αγγίξει το συνολικό μήκος των 12.800 χλμ. ενώ ταυτόχρονα διαθέτει μια αρχιτεκτονική που θα επιτρέπει απρόσκοπτη συνδεσιμότητα μεταξύ της λεκάνης της Μεσογείου με την κεντρική και βόρεια Ευρώπη.

«Η Sparkle καταδεικνύει για άλλη μια φορά τον πρωτοποριακό της ρόλο στην παγκόσμια βιομηχανία τηλεπικοινωνιών, επιβεβαιώνοντας την ηγεσία της Ιταλίας στην Ευρώπη και στη Μεσόγειο», δηλώνει η Elisabetta Romano, διευθύνουσα σύμβουλος της Sparkle. «Σήμερα, μπορούμε να προσφέρουμε στους πελάτες μας άμεση ενεργοποίηση απρόσκοπτων, ασφαλών και εξαιρετικά αξιόπιστων υπηρεσιών χωρητικότητας.»

«Είναι χαρά μου που φιλοξενούμε από έναν τόσο διακεκριμένο εκπρόσωπο της ιταλικής τεχνολογικής υπεροχής, όπως η Sparkle» σχολίασε ο Manlio Di Stefano, Υφυπουργός Εξωτερικών για την ψηφιακή κοινωνία και τις επιχειρήσεις. «Θα συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε με την Sparkle αλλά και με ολόκληρο τον ιταλικό κλάδο ICT, ώστε η χώρα μας να παραμείνει στην ευρωπαϊκή και διεθνή πρώτη γραμμή σε αυτόν τον υψηλής σημασίας στρατηγικό κλάδο.»

Η συνάντηση στο Sicily Hub έδωσε επίσης μια ευκαιρία στον υπουργό να επισκεφθεί το πρόσφατα ανακαινισμένο Network Operating Center (NOC) που λειτουργεί ως εικοσιτετράωρο κέντρο εποπτείας του Nibble.

Το Sicily Hub αναδεικνύεται έτσι ως η τεχνολογική καρδιά και ο “εγκέφαλος” του δικτύου της Sparkle και το κύριο κόμβος δρομολόγησης της κίνησης στο Διαδίκτυο για όλη τη Μεσόγειο, χάρη στην εγγύτητά του με τη Βόρεια Αφρική και τη Μέση Ανατολή και τη διασύνδεση με όλα τα διεθνή καλώδια που καταλήγουν στη Σικελία. Μέχρι το 2022, το Sicily Hub θα είναι επίσης ο κόμβος σύνδεσης του BlueMed, του νέου υποβρύχιου καλωδίου πολλαπλών ινών που θα διασχίσει το Τυρρηνικό πέλαγος, που συνδέει τη Σικελία με τη Γένοβα και το Μιλάνο, με μείωση καθυστέρησης έως και 50% σε σύγκριση με τα επίγεια καλώδια.

close menu