Προϊόντα-Υπηρεσίες

Η Sony επεκτείνει τη σειρά Full-Frame φακών της με το λανσάρισμα του 24mm F1.4 G Master™ Prime φακού

Η Sony, σήμερα, ανακοίνωσε την επέκταση της σειράς-ναυαρχίδας των full-frame G Master φακών της, με την παρουσίαση του πολυαναμενόμενου φακού 24mm F1.4 Prime.

Με εξειδικευμένη σχεδίαση για την υψηλότερη εφικτή απόδοση, ο FE 24mm F1.4 GM(μοντέλο SEL24F14GM) έρχεται με τις προηγμένες τεχνολογίες της Sony για την κάλυψη των αναγκών ακόμα και των πιο απαιτητικών φωτογράφων. Διαθέτει ένα συμπαγή και ελαφρύ σχεδιασμό με διάμετρο φίλτρου φ67mm, διαστάσεων 75,4mm x 92,4mm, ενώ ζυγίζει μόλις 445g. Ο FE 24mm F1.4 GM, ανταποκρινόμενος στις αυστηρές προδιαγραφές της σειράς G Master, συνδυάζει την υψηλή ανάλυση και το όμορφο «bokeh», σήμα κατατεθέν της σειράς.

Η εκπληκτικά υψηλής ποιότητας εικόνα και ο συμπαγής φακός αποτελούν ένα τέλειο συμπλήρωμα για τις mirrorless φωτογραφικές μηχανές με αισθητήρα APS-C της Sony, όπως οι α6500 και α6300, ενώ κάπως έτσι, ο συνολικός αριθμός των αυθεντικών Sony α E-mount φακών διαμορφώνεται στους 48 . Η Sony θα συνεχίσει να εξελίσσει τη σειρά φακών της, προκειμένου να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις όλων των τύπων φωτογράφων, βιντεογράφων και δημιουργών πολυμέσων, με μια σειρά από διαφορετικά στοιχεία που συμβάλλουν στη μεγιστοποίηση των δυνατοτήτων της καινοτόμου σειράς φωτογραφικών μηχανών α™.
Ο FE 24mm F1.4 GM, διατηρώντας σταθερά υψηλή ανάλυση σε όλο το πλαίσιο/καρέ, ακόμα και στο F1.4, διαθέτει νέο οπτικό σχεδιασμό που αποτελείται από 10 ομάδες με 13 στοιχεία που χαρακτηρίζονται από δύο ακραία ασφαιρικά (XA)  και τρία ED (Extra-low Dispersion) στοιχεία. Η ενσωμάτωση δύο στοιχείων XA καταστέλλει αποτελεσματικά τις τοξοειδείς λάμψεις , ώστε να αναπαράγονται με ακρίβεια οι πηγές φωτός, καθιστώντας τον FE 24mm F1.4 GM μια συναρπαστική πρόταση για τους φωτογράφους που απαθανατίζουν αστέρες. Η μοναδική επίστρωση Nano AR της Sony εφαρμόζεται για τη μείωση της θόλωσης και των ειδώλων για εντυπωσιακή διαύγεια, ακόμα και σε φωτογραφίσεις τοπίων, όπου η θέση του ήλιου αποτελεί συχνά πρόβλημα για έναν απλό φακό.

Αυτός ο κορυφαίας απόδοσης φακός φέρει ένα εξαιρετικά συμπαγές και ελαφρύ σώμα που ζυγίζει μόνο 445g. Για τους φωτογράφους τοπίων, που συχνά αναγκάζονται να περπατούν μεγάλες αποστάσεις, ώστε να φτάσουν στο ιδανικό σημείο φωτογράφισης, αυτό προσφέρει μια καλοδεχούμενη μείωση στο βάρος που ήδη έχουν να μεταφέρουν, ένα πλεονέκτημα που ενισχύεται περαιτέρω, αφού ο FE 24mm F1.4 GM είναι συμβατός με τις βραβευμένες α7 / α9 της Sony. Αυτός ο ελαφρύς συνδυασμός πραγματοποιείται, εν μέρει, από την ανάπτυξη ενός νέου υψηλής ισχύος DDSSM (Direct Drive SSM) που προσφέρει περίπου τριπλάσια ώθηση από τον προηγούμενο DDSSM, επιτρέποντας γρήγορη απόκριση, υψηλή ακρίβεια θέσης και αθόρυβη λειτουργία τόσο για φωτογραφίες όσο και για καταγραφή βίντεο.

Εκτός από τις δυνατότητες λήψεων τοπίων και αστερισμών, ο FE 24mm F1.4 GM διαθέτει, επίσης, εξαιρετική απόδοση σε κοντινή λήψη 0,24 μέτρων και προσφέρει ένα ήπιο και φυσικό «bokeh». Ως μέλος των φακών της σειράς- ναυαρχίδας G Master της Sony, ο νέος φακός διαθέτει απίστευτο επίπεδο σε ποιότητα εικόνας και «bokeh». Καθώς η ποιότητα «bokeh» επηρεάζεται άμεσα από τη σφαιρική εκτροπή και την αξονική και πλευρική χρωματική εκτροπή που μπορεί επίσης να προκαλέσει απώλεια χρώματος, όλοι αυτοί οι παράγοντες ελέγχονται επιμελώς κατά τα στάδια σχεδιασμού και κατασκευής, ενώ κάθε φακός ελέγχεται και προσαρμόζεται ξεχωριστά για να επιτύχει τη μέγιστη ποιότητα εικόνας και «bokeh».

Επιπλέον, ο FE 24mm F1.4 GM περιλαμβάνει μια σειρά από λειτουργίες κατάλληλες για επαγγελματική χρήση, που διευκολύνουν τη λήψη φωτογραφιών και ταινιών. Ένας δακτύλιος στο διάφραγμα, επιτρέπει τον άμεσο, διαισθητικό έλεγχο, ενώ ένα πλήκτρο καθιστά δυνατή την ενεργοποίηση ή απενεργοποίηση των σταδίων, όπως απαιτείται. Ο δακτύλιος εστίασης διαθέτει τη λειτουργία Linear Response MF για λεπτομερή χειροκίνητο έλεγχο εστίασης, προσφέροντας στον χρήστη την απαιτούμενη ταχύτητα ελέγχου για γρήγορη και με ακρίβεια χειροκίνητη εστίαση. Το κουμπί διατήρησης της εστίασης μπορεί να εξατομικευτεί ανά χρήστη και ένας διακόπτης λειτουργίας εστίασης επιτρέπει την γρήγορη επιλογή αυτόματης ή χειροκίνητης εστίασης, ώστε να επιλέγεται εύκολα η ιδανική λειτουργία σύμφωνα με τις μεταβαλλόμενες συνθήκες λήψης.

Ο FE 24mmF1.4 GM θα κυκλοφορήσει στην Ευρώπη τον Οκτώβριο του 2018. Μπορείτε να παρακολουθήσετε το βίντεο του προϊόντος στο κανάλι της Sonyστο YouTube και εδώ μπορείτε να δείτε όλες τις λεπτομέρειες σχετικά με το νέο προϊόν.

TAGS:

close menu