Τεχνολογίες

H Qualcomm δημιουργεί επενδυτικό βραχίονα 100 εκατ. δολάρια για το metaverse

Σε μια προσπάθεια να αποτελέσει κεντρικό παράγοντα των εξελίξεων στο metaverse, η Qualcomm δεσμεύτηκε να επενδύσει 100 εκατ. δολάρια σε όσους δημιουργούν “θεμελιώδεις” τεχνολογίες και εμπειρίες αντίστοιχου περιεχομένου, μέσω σχήματος αμοιβαίων κεφαλαίων.

Το Snapdragon Metaverse Fund θα πραγματοποιήσει επενδύσεις σε εταιρείες που σχετίζονται με τον κλάδο, ενώ θα παρέχει επιχορηγήσεις σε προγραμματιστές που δημιουργούν εμπειρίες εκτεταμένης πραγματικότητας (XR) σε τομείς όπως το gaming, η υγεία, τα μέσα ενημέρωσης, η ψυχαγωγία, η εκπαίδευση και οι επιχειρήσεις. Μαζί με επενδύσεις με επίκεντρο το XR, η Qualcomm σχεδιάζει επίσης να στηρίξει επιχειρήσεις που εργάζονται σε σχετικά συστήματα AI και AR.

To VC θα ελέγχει τις επενδύσεις και η Qualcomm Technologies θα διαθέσει τα κεφάλαια, αν και δεν ανέλυσε πως μοιράστηκε το ποσό των 100 εκατομμυρίων δολαρίων που δόθηκαν στις επιχειρήσεις.

Το αμοιβαίο κεφάλαιο είναι η πιο πρόσφατη κίνηση της Qualcomm, η οποία επιδιώκει να αρπάξει ένα κομμάτι από τον τομέα XR και metaverse, έχοντας ήδη παρουσιάσει διάφορα προϊόντα που στοχεύουν στον τομέα, μια πλατφόρμα προγραμματιστών και μια ειδική εγκατάσταση Ε&Α.

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Qualcomm, Cristiano Amon, δήλωσε ότι θα υποστηρίξει προγραμματιστές και εταιρείες όλων των μεγεθών, καθώς «πιέζουν τα όρια του δυνατού καθώς εισερχόμαστε σε αυτή τη νέα γενιά χωρικών υπολογιστών».

Πρόσθεσε ότι η Qualcomm ήταν το «εισιτήριο για το metaverse» με τις πλατφόρμες της που επιτρέπουν στους καταναλωτές και τις επιχειρήσεις να εμπλακούν στο οικοσύστημα.

Metaverse

close menu