Επιχειρήσεις

H Palo Alto Networks εξαγοράζει δυο ισραηλινές Cybersecurity Startups

Περίπου 1 δισεκατομμύριο δολάρια θα στοιχίσουν οι εξαγορές των δυο Startups.

Η Palo Alto Networks, μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες κυβερνοασφάλειας παγκοσμίως, βρίσκεται σε προχωρημένες διαπραγματεύσεις για την εξαγορά της Dig Security, μιας ισραηλινής Startup που ειδικεύεται στην ασφάλεια δεδομένων στο cloud. Η συμφωνία εκτιμάται ότι θα κυμανθεί μεταξύ 300 και 400 εκατομμυρίων δολαρίων, ως μέρος των συνεχιζόμενων προσπαθειών της Palo Alto Networks να εδραιώσει τις τεχνολογικές της υποδομές και να επεκτείνει τις υπηρεσίες της.

Η Dig Security, που ιδρύθηκε από τους Benjamin Haim, Ido Azran και Gad Akuka το 2021 επικεντρώνεται στην αντιμετώπιση της πολυπλοκότητας της ασφάλειας δεδομένων cloud, προσφέροντας εργαλεία για την ενίσχυση της ορατότητας και την μείωση των τρωτών σημείων ασφαλείας. Η εταιρεία συγκέντρωσε πρόσφατα χρηματοδότηση ύψους 34 εκατομμυρίων δολαρίων, με επικεφαλής επενδυτή την SignalFire, και με τη συμμετοχή των Felicis Ventures, Okta Ventures και της θερμοκοιτίδας Team8.

Το ενδιαφέρον της Palo Alto Networks για την απόκτηση της Dig Security καθοδηγείται από την αυξανόμενη ζήτηση για λύσεις ασφάλειας cloud. Καθώς όλο και περισσότερες επιχειρήσεις υιοθετούν υπηρεσίες cloud, η κατακερματισμένη φύση της ασφάλειας δεδομένων cloud θέτει σημαντικές προκλήσεις, με τις μισές από όλες τις παραβιάσεις δεδομένων κατά το περασμένο έτος να συμβαίνουν στο cloud, σύμφωνα με την IBM.

Αυτή η εξαγορά αποτελεί μέρος μιας ευρύτερης στρατηγικής επέκτασης για την Palo Alto Networks, η οποία βρίσκεται επίσης σε διαπραγματεύσεις για την εξαγορά της Talon Cyber Security, άλλη μια Startup με έδρα το Τελ Αβίβ και έτος ίδρυσης το 2021, για περίπου 600 εκατομμύρια δολάρια. H Talon έχει αναπτύξει έναν πλοηγό web και όχι μόνο με εξελιγμένα χαρακτηριστικά ασφάλειας, ειδικά για απομακρυσμένες ομάδες εργασίας.

close menu