Τηλεπικοινωνίες

H Nova ρίχνει τίτλους τέλους στο brand Wind Hellas

Μέχρι το καλοκαίρι αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί και τυπικά η εξαγορά της Wind από την Nova, με τις δύο εταιρείες να λειτουργούν υπό την επωνυμία Nova αλλά την οργάνωση της Wind. Η διοίκηση της εταιρείας έχει αποφασίσει πως αν και η ονομασία Wind είναι γνωστή στην ελληνική αγορά, το ίδιο συμβαίνει και με αυτή της Nova, το όνομα της οποίας θα κυριαρχήσει στην νέα μορφή της εταιρείας, όπως είχε γράψει και ο “Παπαγάλος” πριν από μερικούς μήνες.

Παράλληλα, η Nova “τρέχει” το επενδυτικό της πλάνο, με τις υποδομές που περιέχει μέσα στην επόμενη 5ετία αξίας περίπου 1,3 δισ. ευρώ, αναμένεται να φέρει την εταιρεία στην δεύτερη θέση της τηλεπικοινωνιακής αγοράς. Στη νέα εταιρεία, ο βασικός μέτοχος αναμένεται να προχωρήσει σε συμπράξεις ε τρίτους επενδυτές τόσο από την Ελλάδα (οι επαφές με την ΔΕΗ έχουν ξεκινήσει και προχωράνε ικανοποιητικά) όσο και το εξωτερικό.

Η νέα εταιρεία αναμένεται να δραστηριοποιηθεί σε τρεις κύριους κλάδους. Ο πρώτος θα προσφέρει υπηρεσίες τηλεπικοινωνιών και θα “τρέξει” υπό την καθοδήγηση και την εμπειρία της Wind και ο δεύτερος υπηρεσίες συνδρομητικής τηλεόρασης, που φυσικά θα καθοδηγηθεί από την εμπειρία της NOVA. Τέλος, υπάρχει το νέο κομμάτι των υποδομών που θα προκύψει από την Hellenic Open Fiber και αναμένεται να στραφεί (μεταξύ άλλων) στον τομέα της σταθερής τηλεφωνίας

close menu