Επιχειρήσεις

H Motor Oil απέκτησε το 30,1% της Ελλάκτωρ έναντι 185 εκατ. ευρώ

Ολοκληρώθηκε η φημολογούμενη εξαγορά του ποσοστού των Μπάκου και Καϋμενάκη στον Ελλάκτωρα από τον Όμιλο Motor Oil, με μια κίνηση που καθιστά τον Όμιλο ως μια εκ των ισχυρότερων κατασκευαστικών εταιρειών. Ανοιχτό παραμένει το ενδεχόμενο εξαγοράς και των μονάδων ΑΠΕ της Ελλάκτωρ.

Οι διαπραγματεύσεις ανάμεσα στις δύο πλευρές είχαν ξεκινήσει εδώ και μήνες ολοκληρώθηκαν με την εξαγορά του 30,1% της Ελλάκτωρ και του 75% έως και 100% της Άνεμος, η οποία έχει χαρτοφυλάκιο 500MW και είχε απορροφηθεί από την μητρική το 2018 στο πλαίσιο της αναδιάρθρωσης του ομίλου και θα αποσχιστεί.

Προσωρινή αναστολή διαπραγμάτευσης για ΕΛΛΑΚΤΩΡ και Motor Oil

Μετά από σχετικό αίτημα της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, οι αρμόδιες χρηματιστηριακές αρχές ανακοίνωσαν ότι αναστέλλεται προσωρινά από σήμερα, Παρασκευή 6 Μαΐου 2022, η διαπραγμάτευση των χρηματοπιστωτικών μέσων των εταιρειών Ελλάκτωρ και Motor Oil, σύμφωνα με την παράγραφο 1 του άρθρου 17 του ν. 3371/2005, για λόγους προστασίας του επενδυτικού κοινού και της ομαλής λειτουργίας της Αγοράς των κινητών αξιών των ως άνω εταιρειών και μέχρις ότου παρασχεθεί ενημέρωση στο επενδυτικό κοινό αναφορικά με την πιθανή υλοποίηση της συναλλαγής.

Αναστέλλονται επίσης προσωρινά και τα Παράγωγα Προϊόντα και ο δανεισμός επί των μετοχών των ανωτέρω εταιρειών.

close menu