Οικονομία

H Moody’s εκτιμά πως η ανάπτυξη στην Ελλάδα το 2021 θα φτάσει το 8,2%

Σύμφωνα με εκτιμήσεις της Moddys Analytics, η ελληνική οικονομία θα έχει ανάπτυξη 8,2% το 2021 και συμπεριλαμβάνει τη χώρα στις 7 οικονομίες της Ευρωζώνης που έχουν καλύψει τις «πληγές» του κορωνοϊού.

Όπως αναφέρει ο διεθνής οίκος αξιολόγησης, το αισιόδοξο σενάριο για την ελληνική οικονομία προβλέπει ανάπτυξη 8,2% φέτος και 5,1% το 2022, ενώ σε διψήφια ποσοστά εκτιμά ότι θα κινηθεί η ανάπτυξη και στο τρέχον τρίτο τρίμηνο.

Για το τρίτο τρίμηνο η Moody’s Analytics προβλέπει ότι η διεύρυνση της οικονομικής δραστηριότητας θα κινηθεί λόγω του τουρισμού και πάλι σε διψήφια ποσοστά, ενώ για το 2022 προβλέπει ότι η ανάπτυξη του ΑΕΠ θα φτάσει το 5,1%.

Υπενθυμίζεται, ότι η Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ) ανακοίνωσε άλμα ανάπτυξης στο 16,2% το β’ τρίμηνο εφέτος, ωθούμενη τόσο από την κατανάλωση όσο και από τις ιδιωτικές επενδύσεις και τις εξαγωγές και αύξηση 3,4% του ΑΕΠ σε σχέση με το α’ τρίμηνο εφέτος.

Aν επιβεβαιωθεί το σενάριο της Moody’s Analytics για την ανάπτυξη, τότε θα δημιουργηθούν περιθώρια για νέο κύκλο ελαφρύνσεων από την κυβέρνηση.
Σημειώνεται πως το σενάριο της Moody’s Analytics για το 2022 δείχνει ανάπτυξη για την Ελλάδα 5,1%.

close menu