Τεχνολογίες

H Meta παραδέχεται πως το metaverse δεν έχει την απήχηση που περίμενε

Έγγραφα με τα οποία η Meta παραδέχεται πως το project Horizon Worlds δεν είχε την αναμενόμενη αποδοχή των χρηστών ενώ δεν ανταποκρίθηκε στις εσωτερικές προσδοκίες απόδοσης, αποκάλυψε η Wall Street Journal.

Η Meta αρχικά είχε στόχο να φτάσει τους 500.000 μηνιαίους ενεργούς χρήστες στην Horizon Worlds μέχρι το τέλος του έτους, αλλά ο σημερινός αριθμός είναι μικρότερος από 200.000, σύμφωνα με το δημοσίευμα. Επιπλέον, τα έγγραφα έδειξαν ότι οι περισσότεροι χρήστες δεν επέστρεφαν στην Horizon μετά τον πρώτο μήνα στην πλατφόρμα, ενώ ο αριθμός των χρηστών μειωνόταν σταθερά από την άνοιξη.

Η έκθεση έρχεται, την ώρα που η μετοχή της εταιρείας πέφτει, οι αριθμοί των χρηστών μειώνονται και οι διαφημιστές μειώνουντις δαπάνες. Οι μετοχές της Meta έχουν υποχωρήσει κατά 62% μέχρι στιγμής φέτος.

Η Meta μετονομάστηκε από το Facebook πέρυσι, προκειμένου να αντικατοπτρίζει τις φιλοδοξίες της εταιρίας πέρα από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ ενδιαφέρεται ειδικότερα για την ανάπτυξη του Metaverse, το οποίο είναι ένας εικονικός κόσμος που επιτρέπει στους χρήστες να εργάζονται και να παίζουν μαζί.

Κατά συνέπεια, η Meta δημιούργησε το Horizon Worlds, το οποίο είναι ένα δίκτυο εικονικών χώρων, όπου οι χρήστες μπορούν να αλληλεπιδράσουν μεταξύ τους ως avatars. Τα άτομα μπορούν να έχουν πρόσβαση στο Horizon μέσω ακουστικών εικονικής πραγματικότητας Quest της Meta.

Σε μια προσπάθεια να προκληθεί ενθουσιασμός γύρω από το metaverse, ο Zuckerberg παρουσίασε το καινούργιο headset εικονικής πραγματικότητας της εταιρείας, με την ονομασία Meta Quest Pro.

Metaverse

close menu