Τεχνολογίες

H Lamda Hellix επενδύει 54 εκατ. ευρώ για το νέο data center ΑΤΗ4

Στην δανειακή στήριξη προς την Lamda Helix προκειμένου να ξεκινήσει η ανέγερση του νέου data center της εταιρείας προχώρησε η μητρική εταιρεία Digital Realty, όπως δείχνουν τα στοιχεία που κατατέθηκαν στο ΓΕΜΗ.

Πιο συγκεκριμένα, η Lamda Helix προχώρησε σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου κατά 11,5 εκατ. ευρώ, όπως είχε αποφασιστεί στην ετήσια γενική συνέλευση των μετόχων της εταιρείας τον Μάιο. Ταυτόχρονα η μητρική εταιρεία προχωράει σε δανειακή σύμβαση με την Lamda Helix, ύψους 42,5 εκατ. ευρώ, όπως συμφωνήθηκε τον περασμένο Αύγουστο.

Τα συνολικά κεφάλαια των 54 εκατ. ευρώ θα διοχετευτούν στην ανέγερση του νέου data center με την κωδική ονομασία ATH4 (Athens 4). To ATH4 θα είναι το μεγαλύτερο και πιο σύγχρονο data center ου θα κατασκευάσει η Digital Realty στη χώρα μας και με την ολοκλήρωση του θα αυξηθεί κατά 70% η γεωγραφική έκταση των data center της εταιρείας και κατά 100% η ενεργειακή ισχύ τους.

Το ΑΤΗ4, που τώρα ξεκινά η ανάπτυξή του, θα αξιοποιηθεί τόσο από την Digital Realty, όσο και από την Amazon Web Services (AWS). Εκτιμάται ότι πάνω από το 50% της δυναμικότητας του νέου data center θα αξιοποιηθεί από την Amazon WS, με την οποία η Digital Realty έχει στενή συνεργασία σε ολόκληρο τον πλανήτη.

close menu