Τράπεζες

Η IBM σε συνεργασία με την Infosys Finacle, δημιουργεί στην Ελλάδα ένα Ευρωπαϊκό Κέντρο Εξειδίκευσης για τον Τραπεζικό Τομέα

Η IBM ανακοίνωσε ότι, σε συνεργασία με την EdgeVerve, θυγατρική της Infosys, θα ιδρύσει στην Αθήνα ένα Ευρωπαϊκό Κέντρο Εξειδίκευσης για τον Τραπεζικό Τομέα (European Banking Center of Excellence) και την οικογένεια λύσεων Finacle Digital Banking. Το Κέντρο θα παρέχει ολοκληρωμένες Συμβουλευτικές και Τεχνολογικές Υπηρεσίες για την σουίτα λογισμικού Finacle, με στόχο την επιτάχυνση των έργων ψηφιακού μετασχηματισμού και εκσυγχρονισμού των τραπεζών. Το εν λόγω Κέντρο θα υποστηρίζει έργα σε όλη την Ευρώπη και θα συνεργάζεται στενά με τα κέντρα παροχής υπηρεσιών της Finacle, παγκοσμίως.

Ο παγκόσμιος τραπεζικός κλάδος συνεχίζει να διανύει μια περίοδο κρίσιμων αλλαγών. Οι τράπεζες δραστηριοποιούνται σε ένα περιβάλλον οικονομικής αβεβαιότητας ενώ η λειτουργία τους διέπεται από αυστηρό ρυθμιστικό πλαίσιο. Παράλληλα θα πρέπει να είναι σε θέση να ανταποκρίνονται σε όλο πιο απαιτητικούς και ψηφιακά ενημερωμένους πελάτες.

Η κορυφαία σουίτα λογισμικού του κλάδου, Finacle Digital Banking, είναι σχεδιασμένη ώστε να βοηθά τις τράπεζες να ενσωματώνουν προηγμένες ψηφιακές δεξιότητες σε όλο το φάσμα του οργανισμού. Το Κέντρο θα βασίζεται στις κορυφαίες δυνατότητες της ΙΒΜ για παροχή Συμβουλευτικών και Τεχνολογικών Υπηρεσιών καθώς και στην ισχυρή τεχνογνωσία της σε υλοποίηση έργων υψηλής προστιθέμενης αξίας στον κλάδο, με στόχο την υιοθέτηση λύσεων Finacle με αξιόπιστο, ασφαλή και αποτελεσματικό τρόπο.

Ο κ. Σπύρος Πουλίδας, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της IBM για Ελλάδα & Κύπρο, σχολίασε: «Είμαστε πολύ υπερήφανοι που ανακοινώνουμε τη δημιουργία ενός Κέντρου Εξειδίκευσης της IBM στην Αθήνα για τη σουίτα λύσεων Digital Banking της Infosys Finacle, που στόχο έχει να υποστηρίξει έργα πελατών του κλάδου σε όλη την Ευρώπη. Το Κέντρο αξιοποιεί την κορυφαία τεχνογνωσία του Τομέα Υπηρεσιών της IBM στη χώρα και την εκτεταμένη εμπειρία σε θέματα διαχείρισης πολυσύνθετων έργων στον τραπεζικό τομέα, επιβεβαιώνοντας τη δέσμευσή μας για συνεχείς επενδύσεις στην Ελλάδα. Θα προσφέρει σημαντικά επιχειρηματικά πλεονεκτήματα στους τραπεζικούς πελάτες της IBΜ και θα προβάλει την ανταγωνιστικότητα του ελληνικού ταλέντου στην παγκόσμια αγορά».

«Η αναμφισβήτητη τάση για ψηφιοποίηση, οι συνεχώς εξελισσόμενες προσδοκίες των πελατών, η πληθώρα σύγχρονων τεχνολογιών και η αυξανόμενη ανάγκη για μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα ωθούν τις τράπεζες στην Ευρώπη να επιταχύνουν τον ψηφιακό μετασχηματισμό τους. Σε συνεργασία με την IBM, η Infosys Finacle είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει αυτό το Κέντρο Εξειδίκευσης, συνδυάζοντας την κορυφαία σουίτα Digital Banking με την αποδεδειγμένη εμπειρία της στον τραπεζικό κλάδο. Μαζί με την IBM, μέσω αυτού του Κέντρου, θα είμαστε σε θέση να βοηθήσουμε τις ευρωπαϊκές τράπεζες να επιτύχουν τους στόχους τους για πραγματικό ψηφιακό μετασχηματισμό», δήλωσε ο κ. Sanat Rao, Chief Business Officer & Global Head της Infosys Finacle.

TAGS:

close menu