Επιχειρήσεις

H Ericsson εξαγοράζει με 6,2 δισ. δολάρια την εταιρεία cloud Vonage

Στην εξαγορά της Vonage έναντι 6,2 δισ. δολαρίων προχώρησε η εταιρεία εξοπλισμού τηλεπικοινωνιών Ericsson.

Πρόκειται για μία συμφωνία που να αναμένεται να κλείσει το πρώτο εξάμηνο του 2022, με την επιφύλαξη της έγκρισης των μετόχων της Vonage και των εγκρίσεων από τις ρυθμιστικές αρχές.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters αποτελεί τη μεγαλύτερη συμφωνία της σουηδικής εταιρείας εδώ και χρόνια, έπειτα από την εξαγορά της αμερικανικής εταιρείας ασύρματων δικτύων Cradlepoint, για 1,1 δισ. δολάρια το 2020.

«Η συμφωνία συγχώνευσης εγκρίθηκε ομόφωνα από το Διοικητικό Συμβούλιο της Vonage», ανέφερε η Ericsson σε ανακοίνωσή της. «Η συναλλαγή βασίζεται στη δηλωμένη πρόθεση της Ericsson να επεκταθεί παγκοσμίως στις ασύρματες επιχειρήσεις, προσφέροντας στους υπάρχοντες πελάτες αυξημένο μερίδιο αγοράς αξίας 700 δισ. δολαρίων έως το 2030».

Η Vonage εμφάνισε πωλήσεις 1,4 δισ. δολαρίων τη δωδεκάμηνη περίοδο έως τις 30 Σεπτεμβρίου 2021, με περιθώριο προσαρμοσμένων κερδών προ τόκων, φόρων και αποσβέσεων (EBITDA) της τάξης του 14% και ελεύθερες ταμειακές ροές 109 εκατ. δολαρίων. Η πλατφόρμα της εξυπηρετεί περισσότερους από 120.000 πελάτες και πάνω από ένα εκατομμύριο εγγεγραμμένους προγραμματιστές παγκοσμίως.

Η Ericsson εκτιμά πως η συμφωνία θα ενισχύσει τα κέρδη ανά μετοχή – εξαιρουμένων των επιπτώσεων από τις μη ταμειακές αποσβέσεις – και τις ελεύθερες ταμειακές ροές από το 2024 και μετά.

close menu