Έργα - Εγκαταστάσεις

H ATCOM παρέδωσε το ψηφιακό αρχείο προφορικής ιστορίας της Ελλάδας

Το ψηφιακό αρχείο προφορικής ιστορίας της Ελλάδας istorima.org είναι στον αέρα από την ATCOM. Αποτελεί έργο για τη μη κερδοσκοπική εταιρεία Istorima, στόχος της οποίας είναι η δημιουργία αρχείου προφορικών ιστοριών της Ελλάδας και η προσωρινή επαγγελματική απασχόληση νέων σε όλη τη χώρα. Πραγματοποιείται με ιδρυτική δωρεά από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας “Ενίσχυση και Επανεκκίνηση των Νέων”, και δημιουργήθηκε με την υποστήριξη της ATCOM, η οποία ανέλαβε τον σχεδιασμό, την τεχνολογική υλοποίηση και τη φιλοξενία του site. 

Η ATCOM, στο πλαίσιο της πολιτικής Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της, υποστήριξε έμπρακτα την πρωτοβουλία του Istorima, υιοθετώντας στρατηγική καινοτομίας και δημιουργικότητας, για να εκπληρώσει το όραμα των εμπνευστριών του, Σοφίας Παπαϊωάννου και Katherine Fleming. Το istorima.org φέρνει προφορικές ιστορίες από όλη την Ελλάδα στις άκρες των δαχτύλων των επισκεπτών, σε ένα μοντέρνο και εύχρηστο περιβάλλον που συνδυάζει έξυπνα τον ήχο, την εικόνα και το βίντεο. Με απλή και ξεκάθαρη πλοήγηση, ο χρήστης βρίσκεται πάντα ένα κλικ μακριά από την επόμενη ιστορία, απολαμβάνοντας κάθε στιγμή μια αξιομνημόνευτη εμπειρία. Εντός της επόμενης τετραετίας, αναμένεται να φιλοξενήσει 50,000 ιστορίες, με τη συνδρομή 1,500 ερευνητών από κάθε νομό της Ελλάδας. 

Με ιδιαίτερη έμφαση στην ευχρηστία και την προσβασιμότητα, ο σχεδιασμός του site πραγματοποιήθηκε με mobile-first προσέγγιση, υπό τη λογική του progressive advancement. Παράλληλα, διαθέτει την προηγμένη τεχνολογική υποδομή της βραβευμένης CMS πλατφόρμας της ATCOM Netvolution, η οποία διασφαλίζει τη βέλτιστη παρουσίαση του πλούσιου περιεχομένου που φιλοξενεί, καθώς και την αξιόπιστη λειτουργία του, σε κάθε συσκευή.  

Η δημοσιογράφος κα Σοφία Παπαϊωάννου, δήλωσε σχετικά: “Το Istorima είναι ένα μεγάλο έργο που όμοιό του, σε συμμετοχή Ερευνητών, δεν έχει ξαναγίνει. Θέλουμε το site μας να γίνει ο τόπος που θα ακούμε και θα μοιραζόμαστε ιστορίες, στιγμές και βιώματα ανθρώπων. Ακούγοντας ιστορίες γινόμαστε όλοι λίγο σοφότεροι”.  

“Η άυλη πολιτιστική κληρονομιά μίας χώρας είναι πολύτιμη. Το istorima.org επιτελεί το σημαντικό έργο της καταγραφής, συντήρησης και προβολής της προφορικής ιστορίας της Ελλάδας, και είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που, μέσα από τη συνεργασία μας, συνεισφέραμε κι εμείς σε αυτό. Η στήριξή μας στην πρωτοβουλία του Istorima, της κας Σοφίας Παπαϊωάννου και του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, είναι δεδομένη και συνεχής.”, δήλωσε σχετικά ο Chief Commercial Officer της ATCOM κ. Ιάσων Καταρόπουλος.

close menu