Επιχειρήσεις

H Amazon εξαγόρασε τα στούντιο της MGM έναντι 8,45 δισ. δολαρίων

Η Amazon μπαίνει δυναμικά στον χώρο των ψυχαγωγικών δραστηριοτήτων με την ολοκλήρωση της εξαγοράς των στούντιο της θρυλικής εταιρείας παραγωγής ταινιών MGM έναντι 8,45 δισ. δολαρίων.

Πρόκειται για τη δεύτερη μεγαλύτερη εξαγορά της Amazon, μετά από την απόκτηση της Whole Foods το 2017, σε ένα deal που ανήλθε σε 13,7 δισ. δολάρια. Η κίνηση αυτή δίνει στην εταιρεία του Τζεφ Μπέζος πρόσβαση στον μαγικό κατάλογο της «MGM», που είναι από τις πιο διάσημες και παλιές εταιρείες studio στο Χόλιγουντ, με ιστορία που μετράει σχεδόν έναν αιώνα παρουσίας.
Διαθέτει ένα τεράστιο κατάλογο ταινιών: Σύμφωνα με το αμερικανικό δίκτυο CNBC, ο κατάλογός της περιλαμβάνει τέσσερις χιλιάδες ταινίες και 17 χιλιάδες τηλεοπτικές σειρές, όπως «The Wizard of Oz», «James Bond» και άλλες.

Από την πλευρά της, η εταιρεία του Τζεφ Μπέζος ευελπιστεί να αξιοποιήσει την ιστορία της MGM στην παραγωγή κινηματογραφικού υλικού προκειμένου να ενισχύσει περαιτέρω τα Amazon Studios, την κινηματογραφική και τηλεοπτική της πτέρυγα.

Όπως αναφέρει ο Μάικ Χόπκινς, αντιπρόεδρος της Prime Video και της Amazon Studios, πίσω από αυτή την συμφωνία, η πραγματική χρηματοοικονομική αξία είναι ο θησαυρός δικαιωμάτων καταλόγου της εταιρείας, τον οποίο φιλοδοξούμε να αναδιαμορφώσουμε και να αναπτύξουμε μαζί με την ταλαντούχα ομάδα της MGM».

Σύμφωνα με το αμερικανικό δίκτυο «CNBC», η συμφωνία αυτή δείχνει την προθυμία της Amazon να βάλει γερά το χέρι στην τσέπη για να παραμείνει ανταγωνιστική στην αγορά.

close menu