Χρηματοδοτήσεις

GLAMI Ventures: Επένδυση ύψους 5 εκατομμυρίων ευρώ στο ηλεκτρονικό εμπόριο

Ο Jan Keselak, μέχρι πρόσφατα Chief Revenue Officer της εταιρείας, υπεύθυνος για τη δυναμική πορεία του GLAMI σε αγορές όπως η Ελλάδα και οι χώρες της Αδριατικής και της Βαλτικής τα τελευταία 5 χρόνια, αναλαμβάνει τη θέση του νέου Chief Executive Officer. Η κύρια αρμοδιότητα του νέου του ρόλου θα είναι η ολοκλήρωση της μετάβασης της εταιρείας από μια μηχανή αναζήτησης μόδας σε μια πρωτοποριακή πλατφόρμα που βασίζεται στην προσωποποιημένη μόδα και την Τεχνητή Νοημοσύνη. Ο Tomas Hodbod, ο ιδρυτής του GLAMI και μέχρι πρόσφατα CEO, αναλαμβάνει Επικεφαλής του GLAMI Ventures, του νέου fund που σχεδιάζει να επενδύσει σε εταιρείες και υπηρεσίες που ειδικεύονται στην αναζήτηση προϊόντων online, καθώς επίσης και σε εταιρείες που χρησιμοποιούν την Τεχνητή Νοημοσύνη στο ηλεκτρονικό εμπόριο.

GLAMI, ένας τεχνολογικός πρωτοπόρος στη μόδα

Μακροπρόθεσμα, και οι δυο στρατηγικές αποφάσεις – ο νέος Διευθύνων Σύμβουλος και η ίδρυση του επενδυτικού fund, αντανακλούν το όραμα του GLAMI  για τα επόμενα πέντε χρόνια. «Σκοπός μας είναι να εξασφαλίσουμε την επιτυχημένη μετάβαση από μία μηχανή αναζήτησης,     σε μια πλατφόρμα στην οποία ανακαλύπτεις τη μόδα με βάση την Τεχνητή Νοημοσύνη (AI) καθώς και άλλες τεχνολογίες αιχμής», εξηγεί ο Jan Keselak. Στόχος του GLAMI είναι να ενισχύσει τη θέση του στις υπάρχουσες αγορές και παράλληλα να διατηρήσει τον ρόλο του ως η πιο επισκέψιμη και φιλική προς τον χρήστη πλατφόρμα αναζήτησης μόδας στην Ευρώπη. «Η αυτόματη προσθήκη των tags, η κατηγοριοποίηση των προϊόντων, η εμφάνιση παρόμοιων προτάσεων και η εξατομίκευση της γκάμας των προϊόντων είναι όλες λειτουργίες για τις οποίες έχουμε αναπτύξει στο GLAMI τη δική μας τεχνολογία. Ως εκ τούτου, παρέχουμε σε κάθε χρήστη μια μοναδική εμπειρία», διαβεβαιώνει ο Jan Keselak, επισημαίνοντας ότι το GLAMI βρίσκεται μόνο στην αρχή!

To GLAMI Ventures θα επενδύσει σε εταιρείες που αξιοποιούν την Τεχνητή Νοημοσύνη καθιστώντας πιο αποτελεσματικό το ηλεκτρονικό εμπόριο

Ο ρόλος του GLAMI Ventures θα είναι καθοριστικός για την εξέλιξη και τη διαδρομή της εταιρείας. Σε αυτή την κατεύθυνση κινούνται τα επόμενα βήματα του ιδρυτή του, Tomas Hodbod. «Θα συνεχίσω να υποστηρίζω το GLAMI από τον ρόλο του μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου και παράλληλα θα βοηθήσω στην αναζήτηση στρατηγικών επενδυτικών projects στο GLAMI Ventures» εξηγεί.

Αυτό το fund, μέσα από το οποίο διατίθενται 5 εκατομμύρια ευρώ για τον πρώτο χρόνο, έχει στόχο την περαιτέρω ανάπτυξη της Τεχνητής Νοημοσύνης γενικά στο ηλεκτρονικό εμπόριο, την υποστήριξη έργων που βοηθούν τους καταναλωτές να επιλέγουν και να αγοράζουν προϊόντα μέσω διαδικτύου καθώς και την υποστήριξη projects κυκλικής οικονομίας.

«Το GLAMI είναι σε θέση να μπορεί να προχωρήσει σε μακροπρόθεσμες επενδύσεις. Ως επένδυση μπορούμε να υποστηρίξουμε όχι μόνο projects που προσφέρουν εξατομικευμένες επιλογές αναζήτησης προϊόντων μόδας στον τελικό καταναλωτή, αλλά και να επεκτείνουμε το πεδίο εφαρμογής μας ώστε να συμπεριλάβουμε τεχνολογίες και κατάλληλο λογισμικό που βοηθούν το ηλεκτρονικό εμπόριο στο σύνολό του. Τη δεδομένη στιγμή αναζητούμε ευκαιρίες στον τομέα της κυκλικής οικονομίας, του ηλεκτρονικού εμπορίου B2B και εταιρειών AI SaaS», δηλώνει ο Hodbod.

close menu