Τοπική Αυτοδιοίκηση

Γιώργος Πατούλης: Τουρισμός και επιχειρηματικότητα στο επίκεντρο της συνάντησης με τη νέα πρέσβειρα της Λιθουανίας

Η ενίσχυση των διμερών σχέσεων με συνεργασίες σε ζητήματα τουρισμού, επιχειρηματικότητας και ναυτιλίας, σε εθνικό και αυτοδιοικητικό επίπεδο, εκφράστηκε ως κοινή βούληση στη συνάντηση του περιφερειάρχη Αττικής Γιώργου Πατούλη με την νέα πρέσβειρα της Λιθουανίας στην Ελλάδα, Lina Skerstonaitė.

Κατά την συζήτηση ο κ. Πατούλης επισήμανε την πρόθεση του για περεταίρω ενίσχυση της υφιστάμενης θετικής συνεργασίας με την Λιθουανία, όπως αυτή αποτυπώνεται και από την επισκεψιμότητα των πολιτών της στη χώρα μας. Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στον στρατηγικό στόχο να αναδειχθεί η Αττική ως 12μηνος σταθερός τουριστικός προορισμός, με έμφαση στην ανάδειξη του θεματικού τουρισμού, όπως ο τουρισμός Υγείας.

«Η Αττική αλλάζει ανοίγοντας δρόμους για μια νέα εποχή ανάπτυξης και ευημερίας. Εστιάζουμε στην ενίσχυση της εξωστρέφειας της Αττικής, και προς αυτή την κατεύθυνση υπάρχει ευρύ πεδίο για μια καλή και στενή συνεργασία με την Λιθουανία στους τομείς του τουρισμού και της ναυτιλίας, τόσο σε εθνικό όσο και σε αυτοδιοικητικό επίπεδο» υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο κ. Πατούλης.

Από την πλευρά της, η κ. Skerstonaitė, εκδήλωσε το έντονο ενδιαφέρον της για ενίσχυση των διμερών σχέσεων μέσω περιφερειών. Εστίασε στο πεδίο του τουρισμού αλλά και στον τομέα της ναυτιλίας, τονίζοντας ότι η χώρα της δίνει ιδιαίτερη σημασία στο ζήτημα αυτό κα γι’ αυτό λειτουργεί ήδη επίτιμο προξενείο για θέματα ναυτιλίας στον Πειραιά.

«Η Περιφέρεια Αττικής ήδη υλοποιεί εμβληματικά έργα υποδομής, όπως είναι η ανάπλαση του Φαληρικού Μετώπου, αλλά και η κατασκευή δύο νέων μεγάλων προβλητών στο λιμάνι του Πειραιά, οι οποίες θα ενισχύσουν και θα διευκολύνουν περαιτέρω την δυναμική του τουρισμού κρουαζιέρας και ευρύτερα της ναυτιλιακής επιχειρηματικότητας», επισήμανε στην πρέσβη ο περιφερειάρχης, εκφράζοντας την βούληση της περιφέρειας να συμβάλει, ώστε να διευκολυνθούν οι διμερείς συνέργειες προς όφελος της ανάπτυξης και της οικονομίας.

close menu