Τεχνολογίες

Gigabit Voucher: Κουπόνι για φθηνό γρήγορο ίντερνετ έρχεται τον Σεπτέμβριο

Να ανεβάσει ταχύτητες στη σταθερή ευρυζωνικότητα και να ξεκολλήσει από τη θέση του ουραγού της Ευρώπης στις συνδέσεις Ίντερνετ υπερυψηλών ταχυτήτων επιχειρεί η Ελλάδα. Ένα από τα εργαλεία που ενεργοποιεί η χώρα προς αυτήν την κατεύθυνση, έπειτα από πολύμηνη αναμονή, είναι το Gigabit Voucher, το νέο κουπόνι για την ενίσχυση των συνδέσεων οπτικής ίνας στο σπίτι, το οποίο αναμένεται να βγει «στον αέρα» τον Σεπτέμβριο.

Όπως εξήγησε ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Δημήτρης Παπαστεργίου, μιλώντας στο περιθώριο πρόσφατης εκδήλωσης, η όλη διαδικασία για την ενεργοποίηση της νέας επιδότησης θα είναι έτοιμη μέσα στο καλοκαίρι. Ωστόσο, το κουπόνι θα βγει «στον αέρα» τον Σεπτέμβριο, ώστε να έχουν επιστρέψει οι πολίτες από τις διακοπές και να έχει το Gigabit Voucher τη μεγαλύτερη δυνατή απήχηση. «Θα είμαστε έτοιμοι από τον Ιούλιο, αλλά δεν θα είχε καμιά αξία αν βγάζαμε το κουπόνι μέσα στα μπάνια του λαού», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Παπαστεργίου.

Θυμίζουμε ότι μέσω του Gigabit voucher χρηματοδοτείται το κόστος αναβάθμισης απλής σύνδεσης σε ευρυζωνική πάνω από 250 Mbps για 400.000 συνδρομητές. «Με στόχο να εναρμονιστούμε με τον μέσο όρο της ΕΕ, υλοποιούμε το Gigabit Voucher, με πόρους της τάξης των 80 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων 27 εκατ. ευρώ προέρχονται από το Ταμείο Ανάκαμψης και 53 εκατ. ευρώ από κρατικούς πόρους. Στόχος είναι η Ελλάδα να κάνει μαζί με το ψηφιακό άλμα και ένα άλμα ευρυζωνικότητας», ανέφερε ο κ. Παπαστεργίου.

Για να διαβάσετε την συνέχεια του άρθρου πατήστε ΕΔΩ

close menu