Κυβέρνηση

Γεωργιάδης: Σε έναν χρόνο η ψηφιακή κάρτα εργασίας

Όσον αφορά τη δεύτερη απασχόληση όσων εργάζονται ο κ. Γεωργιάδης είπε ότι θα αυξάνεται το ποσοστό αναπλήρωσης της σύνταξης και θα παίρνουν μεγαλύτερη σύνταξη

Σε ένα χρόνο αναμένεται να είναι έτοιμη η ψηφιακή κάρτα εργασίας που θα ελέγχει ακριβώς τις ώρες που θα δουλεύουν οι υπάλληλοι, προανήγγειλε ο υπουργός Εργασίας, Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή του ΣΚΑΪ.

Ο Άδ. Γεωργιάδης διευκρίνισε ότι  ο κάθε εργαζόμενος θα πληρώνεται ακόμα και το ένα λεπτό της υπερωρίας του, «χωρίς να έχει ο εργοδότης τη δυνατότητα να κλέψει τον υπάλληλό του».

Όσον αφορά τη δεύτερη απασχόληση όσων εργάζονται ο κ. Γεωργιάδης είπε ότι θα αυξάνεται το ποσοστό αναπλήρωσης της σύνταξης και θα παίρνουν μεγαλύτερη σύνταξη.

Για την έκδοση των συντάξεων ανέφερε πως στόχος είναι βγαίνουν σε ένα μήνα από την αίτηση ενώ κάθε υποψήφιος συνταξιούχος θα έχει τη δυνατότητα να επικοινωνεί με επιθεωρητή του ΕΦΚΑ μέσω Skype για οποιαδήποτε διευκρίνηση σχετικά με την έκδοση της σύνταξης.

Η νέα υπηρεσία, όπως είπε, ήδη βρίσκεται σε δοκιμαστική λειτουργία ενώ στην ΔΕΘ θα την παρουσιάσει ο ίδιος, την κανονική εφαρμογή της.

Επίσης σημείωσε ότι στο νέο νομοσχέδιο προβλέπεται το δικαίωμα στην απεργία και την εργασία. Διευκρίνισε, ότι θα προστατεύεται ο εργαζόμενος που επιθυμεί απεργήσει όπως και αυτός που επιθυμεί να εργαστεί. «Η παρεμπόδιση στην εργασία θεωρείται ποινικό αδίκημα και όποιος το κάνει θα αντιμετωπίζει αυτόφωρο και 5.000 ευρώ πρόστιμο«

close menu