Στελέχη

Γενικός Διευθυντής Τεχνολογίας του oμίλου Austriacard ο Dr. Mohamed Chemloul

Ο κ. Chemloul θα έχει ενεργό ρόλο στη διαμόρφωση των λύσεων και υπηρεσιών τεχνολογίας που παρέχει η εταιρεία, ενισχύοντας περαιτέρω τον άξονα καινοτομίας

Η AUSTRIACARD HOLDINGS AG (ACAG) ανακοίνωσε ότι ο Dr. Mohamed Chemloul εντάχθηκε στο δυναμικό της εταιρείας και ανέλαβε Chief Technology Officer του Ομίλου (Group CTO) στις αρχές Μαρτίου.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση ως Γενικός Διευθυντής Τεχνολογίας του Ομίλου, ο κ. Chemloul θα έχει ενεργό ρόλο στη διαμόρφωση των λύσεων και υπηρεσιών τεχνολογίας που παρέχει η εταιρεία, ενισχύοντας περαιτέρω τον άξονα καινοτομίας. Με κύρια ευθύνη την ανάπτυξη και εφαρμογή της κεντρικής στρατηγικής σε ό,τι αφορά την τεχνολογία, και σε στενή συνεργασία με τις εμπορικές ομάδες του Ομίλου, ο κ. Chemloul θα ηγηθεί όλων των εσωτερικών και εξωτερικών ομάδων τεχνολογίας.

Με μακρόχρονη εμπειρία και εξειδίκευση στην υψηλή τεχνολογία, ιδιαίτερα στα ηλεκτρονικά συστήματα και τους ημιαγωγούς (μικροτσίπ), ο κ. Chemloul έχει προηγουμένως εργαστεί στην εταιρεία τεχνολογίας NXP Semiconductors, στην οποία ηγήθηκε στο σκέλος R&D της εταιρείας σε παγκόσμιο επίπεδο. Ειδικότερα, λαμβάνοντας θέσεις αυξανόμενης ευθύνης, ο κ. Chemloul ήταν υπεύθυνος για το Customer Success στο Automotive και Identification σε παγκόσμια κλίμακα, και αργότερα ανέλαβε το σχεδιασμό στρατηγικής από τη θέση του Vice-President στο Customer Experience & Application Support, ενώ ως επικεφαλής της ομάδας λογισμικού, είχε την επίβλεψη σε συστήματα Secure OS, σε λύσεις Trust Provisioning και σε apps για κινητές συσκευές.

Ο κ. Μανώλης Κόντος, CEO του Ομίλου AUSTRIACARD HOLDINGS AG, δήλωσε σχετικά:

«Καλωσορίζουμε θερμά τον Dr. Mohamed Chemloul, ο οποίος εντάσσεται στη διοικητική μας ομάδα για να αναλάβει το πολύ σημαντικό κομμάτι της τεχνολογικής καινοτομίας του Ομίλου. Είμαστε βέβαιοι ότι οι γνώσεις και η εκτενής εμπειρία που φέρνει μαζί του θα συνεισφέρουν καταλυτικά στη δημιουργία προστιθέμενης αξίας για την εταιρεία, ενισχύοντας τα φιλόδοξα αναπτυξιακά μας σχέδια.»

Ο Dr Mohamed Chemloul σπούδασε στο Πανεπιστήμιο Joseph Fourier της Γαλλίας και είναι κάτοχος Ph.D. στο Signal Processing, ενώ διαθέτει πολύπλευρη και πολυετή εκπαίδευση στο business management.

TAGS:

close menu