Τεχνολογίες

«Έξυπνοι» υαλοκαθαριστήρες σε σύγχρονα αυτοκίνητα

Υψηλότερα επίπεδα ασφάλειας, άνεσης και ευκολίας προσφέρουν οι νέοι «έξυπνοι» υαλοκαθαριστήρες που έχουν ήδη βρει τον δρόμο τους σε αρκετά μοντέλα παραγωγής. Ο λόγος για τα συστήματα πλύσης παρμπρίζ που φέρουν τα σύγχρονα αυτοκίνητα, τα οποία επί της ουσίας έχουν μείνει σχεδόν απαράλλαχτα τις τελευταίες δεκαετίες ως προς τον τρόπο που λειτουργούν.

Οι εξελίξεις τα τελευταία χρόνια ωστόσο έχουν οδηγήσει σε αλλαγές και σε αυτόν τον τομέα, αλλαγές που αγνοούνται από την μεγαλύτερη μερίδα του κοινού. Η γαλλική Valeo, ένας από τους μεγαλύτερους κατασκευαστές και προμηθευτές των αυτοκινητοβιομηχανιών με εξαρτήματα και ηλεκτρονικά, έχει εξελίξει το δικό της καινοτόμο πλυστικό σύστημα, το οποίο τοποθετείται ήδη από κάποιους κατασκευαστές στα μοντέλα τους.

Οι νέου τύπου καθαριστήρες της Valeo ενσωματώνουν στη σχεδίασή τους το κύκλωμα που μεταφέρει το πλυστικό υγρό αλλά και τα μπεκ, έχοντας παράλληλα σημαντικά περισσότερες οπές κατά μήκος του σκελετού του μάκτρου.

Με την παραπάνω εφαρμογή τα μπεκ ψεκάζουν ομοιόμορφα το υγρό σε σημαντικά μεγαλύτερη επιφάνεια του παρμπρίζ. Με την κακή ορατότητα να παίζει τον δικό της μεγάλο ρόλο στη δημιουργία συνθηκών τροχαίου ατυχήματος, το εν λόγω σύστημα βάζει το δικό του λιθαράκι στη βελτίωση της οδικής ασφάλειας.

Παράλληλα ο σχεδόν εξ επαφής ψεκασμός του υγρού μειώνει την κατανάλωσή του κατά 50%, σύμφωνα με την εταιρεία που έχει εξελίξει το σύστημα αφού περιορίζονται σε σημαντικό βαθμό και οι απώλειες.

close menu