Επιχειρήσεις

«Έξυπνα γραφεία» για ταξιδιώτες που εργάζονται μέσα στο αεροδρόμιο

Ευέλικτους χώρους γραφείων ή και χαλάρωσης σε αεροδρόμια λανσάρει η εταιρεία Nooka Space, η οποία το 2020 σχεδίασε το πρώτο έξυπνο δίκτυο γραφείων.

Υλοποιώντας την ιδέα του flex office on demand σε χώρους αναμονής αεροδρομίων, για να παρέχει στους επιβάτες ιδιωτικούς χώρους για εργασία ή χαλάρωση, ενώ περιμένουν την πτήση τους, η Nooka Space παρουσίασε το Nooka Air, έναν έξυπνο θάλαμο γραφείου που έχει σχεδιαστεί για να προσφέρει καλύτερη εμπειρία αεροδρομίου κατά τις ώρες αναμονής.

Μέσω της τεχνολογίας αιχμής, οι υπερσύγχρονοι θάλαμοι γραφείου Nooka Air επιτρέπουν στους χρήστες να έχουν τον πλήρη έλεγχο του χώρου, από την κράτηση του επιθυμητού χρόνου, έως την προσαρμογή του εσωτερικού περιβάλλοντος, όπως είναι ο φωτισμός ή η θερμοκρασία. Περαιτέρω, οι ψηφιοποιημένοι θάλαμοι γραφείου Nooka Air παρέχουν έξυπνη πρόσβαση στον χώρο και τις δυνατότητές του απευθείας, μέσω εφαρμογής για κινητά.

Το Nooka Space προσφέρει πλήρως εξοπλισμένα, συνδεδεμένα Wi-Fi, pay-as-you-go pods γραφείου για την προσφορά καλύτερης εμπειρίας αεροδρομίου των εργαζόμενων ταξιδιωτών. Με την τεχνολογία ηχομόνωσης και τα εργονομικά έπιπλα, οι θάλαμοι Nooka Air έχουν σχεδιαστεί για να ενισχύουν την αυτοσυγκέντρωση και την ευεξία των χρηστών και κατ’ επέκταση να βελτιώνουν την παραγωγικότητα εν κινήσει, χωρίς να αποσπάται η προσοχή τους από τον θόρυβο και τη φασαρία του αεροδρομίου.

‘Όπως επισημαίνει ο κ.Sandu Băbășan, ιδρυτής της Nooka Space, τα τελευταία χρόνια παρατηρούνται βαθιές αλλαγές στον τρόπο που ταξιδεύουμε, εργαζόμαστε, κοινωνικοποιούμαστε και αλληλεπιδρούμε με το εξωτερικό περιβάλλον.

Όπως πολλοί κλάδοι σε όλο τον κόσμο, τα αεροδρόμια εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν τις επιπτώσεις της πανδημίας και πρέπει να δίνουν μεγαλύτερη έμφαση στην εμπειρία, την ασφάλεια και την ευημερία των επιβατών.

Ως εκ τούτου, η εμπειρία του χώρου αναμονής είναι ζωτικής σημασίας για την ικανοποίηση των πελατών. Η έλλειψη ιδιωτικών χώρων για εργασία ή χαλάρωση σε πολλά διεθνή αεροδρόμια, οδήγησε στην ιδέα δημιουργίας του Nooka Air, το οποίο ουσιαστικά είναι ένα περίπτερο γραφείου υψηλής τεχνολογίας που μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως ιδιωτικός χώρος εργασίας, συγκέντρωσης ή χαλάρωσης, περιμένοντας την πτήση.

close menu