Επιχειρήσεις

ΕΒΕΑ: Επαφές Εφραίμογλου για τη συνεργασία των ευρωπαϊκών επιμελητηρίων

Τα επιχειρησιακά μοντέλα των ευρωπαϊκών επιμελητηρίων, οι υπηρεσίες, οι ρόλοι και η υποστήριξή τους προς τις επιχειρήσεις τους, και οι παρεμβάσεις τους προς τους υπεύθυνους χάραξης πολιτικής βρέθηκαν στο επίκεντρο της γενικής συνέλευσης των Ευρωεπιμελητηρίων (Eurochambres) και στο 17ο συνέδριο με θέμα: «Πλοήγηση σε νέους ορίζοντες, δημιουργία ευκαιριών», που πραγματοποιήθηκαν, πρόσφατα, στην Αμβέρσα.

Σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση του ΕΒΕΑ, η πρόεδρος του επιμελητηρίου, Σοφία Κουνενάκη Εφραίμογλου συμμετείχε στην ετήσια μεγάλη συνάντηση των Ευρωεπιμελητηρίων, όπου συζητήθηκαν τα πρόσφατα αποτελέσματα των εκλογών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και οι συνθήκες που θα διαμορφώσουν την πολιτική ατζέντα της ΕΕ για τα επόμενα πέντε χρόνια σε ό,τι αφορά την ευρωπαϊκή οικονομία και επιχειρηματικότητα.

Σε αυτό το πλαίσιο, κατά τη διάρκεια του συνεδρίου η πρόεδρος του ΕΒΕΑ συνομίλησε με τον Πρωθυπουργό του Λουξεμβούργου και πρώην πρόεδρο των Ευρωεπιμελητηρίων, Λικ Φρίντεν, για τα κρίσιμα ζητήματα που καλούνται να διαχειριστούν τα επόμενα χρόνια οι ευρωπαϊκές επιχειρήσεις και κοινωνίες. Ο κ. Φρίντεν, μάλιστα, συνεχάρη την κυρία Εφραίμογλου για την πρωτοβουλία της για την επανίδρυση της «Λέσχης των κορυφαίων Ευρωπαϊκών Μητροπολιτικών ΕΒΕ – Club of Main European Metropolitan CCIs/Club of MEMCCIs», τονίζοντας πόσο σημαντική είναι η συνεργασία, η ανταλλαγή γνώσεων και η ενεργή δικτύωση για την αντιμετώπιση των ζητημάτων αυτών.

Στο πλαίσιο της ανταλλαγής βέλτιστων πρακτικών, στρατηγικών και καινοτόμων ιδεών μεταξύ των ηγετών των επιμελητηρίων, η πρόεδρος του ΕΒΕΑ έκανε ιδιαίτερη αναφορά στη συνεργασία του επιμελητηρίου με τη Microsoft Ελλάδας, θεωρώντας ότι το συγκεκριμένο πρόγραμμα μπορεί να μεταφερθεί και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, όπου η Microsoft έχει παρουσία, και να  αποτελέσει έμπνευση για την οικοδόμηση αντίστοιχων συμπράξεων και κοινών πρωτοβουλιών.

Πιο συγκεκριμένα, όπως εξήγησε η κυρία Εφραίμογλου στους παριστάμενους Συνέδρους, η πρώτη κοινή δράση ήταν η διεξαγωγή πανελλαδικής έρευνας για την καταγραφή της γνώμης των γυναικών, σχετικά με τη θέση τους στην αγορά εργασίας, αλλά και την ανάδειξη βασικών ζητημάτων, που επηρεάζουν την επαγγελματική τους ζωή. Το επόμενο βήμα ήταν η υλοποίηση της πρωτοβουλίας «Empowering Women 45+», ένα πιλοτικό πρόγραμμα που απευθύνθηκε – αρχικά – σε άνεργες γυναίκες πανεπιστημιακής εκπαίδευσης, άνω των 45 ετών και μέσα από ειδικά σχεδιασμένα σεμινάρια και κύκλους συμβουλευτικής, τους παρείχε τις απαραίτητες γνώσεις, δεξιότητες και ικανότητες ώστε να αυξήσουν τις πιθανότητες για μία επιτυχημένη αναζήτηση εργασίας και καριέρας και ολοκληρώθηκε πρόσφατα με ιδιαίτερη επιτυχία. Το ΕΒΕΑ, τόνισε η πρόεδρός του, θα μοιραστεί την εμπειρία του και θα στηρίξει κάθε σχετική προσπάθεια.

close menu