Τράπεζες

Εθνική Τράπεζα: Η Καινοτομία στη Δυτική Ελλάδα και οι φορείς που τη στηρίζουν 3.0

Η Εθνική Τράπεζα ξεκίνησε σήμερα τις εκδηλώσεις στη Δυτική Ελλάδα με μια μεγάλη δια ζώσης διοργάνωση, τη διημερίδα με τίτλο «Η Καινοτομία στη Δυτική Ελλάδα και οι φορείς που τη στηρίζουν 3.0.», η οποία πραγματοποιείται στο συνεδριακό και πολιτιστικό κέντρο του Πανεπιστημίου Πατρών.

Όπως ανέφερε μιλώντας στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ο επικεφαλής Ανάπτυξης Καινοτόμου Επιχειρηματικότητας της Εθνικής τράπεζας, Δρ. Σπύρος Αρσένης, «η Εθνική τράπεζα έχει μία ενεργή παρουσία στην στήριξη της καινοτομίας στην Δυτική Ελλάδα, για περισσότερα από 10 χρόνια και συμμετείχαμε από πολύ νωρίς σε πολλές δράσεις, όπως το Patras IQ, με το οποίο έχουμε μνημόνιο συνεργασίας και το Open Coffee».

Επίσης, είπε ότι «ερχόμαστε εδώ και έξι χρόνια και κάνουμε τετραήμερες εκδηλώσεις στο Επιμελητήριο Αχαΐας, το οποίο μαζί με το πανεπιστήμιο Πατρών είναι βασικοί μας συνεργάτες» και πρόσθεσε: «Έχουμε επενδύσει και χρηματοδοτήσει σαν τράπεζα μία σειρά από startups εταιρίες, μεταξύ των οποίων την Think Silicon, η οποία εξαγοράστηκε πριν από δύο χρόνια από την Applied Materials, ενώ έχουμε επενδύσει σε μία άλλη εταιρία του τεχνολογικού πάρκου».

«’Αρα» πρόσθεσε, «έχουμε μία δυνατή παρουσία στην Δυτική Ελλάδα, η οποία δεν περιορίζεται μόνο σε δράσεις, αλλά αφορά χρηματοδοτήσεις και στενή συνεργασία με όλο το οικοσύστημα».

Σχετικά με την διημερίδα, ο κ. Αρσένης είπε ότι «σήμερα και αύριο έχουν έλθει μαζί μας 49 φορείς, ώστε να μιλήσουν για το τι κάνουν σε κεντρικό επίπεδο και να συμμετάσχουν σε πάνελ με τοπικές πρωτοβουλίες και φορείς, προκειμένου να γίνει η όσμωση που επιδιώκουμε, να διερευνηθούν συνεργασίες και να ενημερωθούν οι κεντρικοί φορείς για το τι γίνεται στην περιοχή, όπου πραγματικά γίνονται εκπληκτικά πράγματα, αλλά και να ενημερωθούν οι φορείς της περιοχής για θέματα που ενδεχομένως δεν γνωρίζουν».

Παράλληλα, επεσήμανε ότι «οι δράσεις που περιέγραψα παραπάνω δεν είναι δράσεις – πυροτεχνήματα, αλλά υλοποιούνται τα τελευταία 10 χρόνια και είναι συντεταγμένες σε συνεργασία πάντα με τους τοπικούς φορείς και τις τοπικές πρωτοβουλίες».

Ακόμη, ανέφερε ότι «δεν αφορούν μόνο εκδηλώσεις, αλλά και χρηματοδοτήσεις, με σκοπό να αναπτυχθεί ακόμα περισσότερο η καινοτομία».

Σύμφωνα με τον κ. Αρσένη, «η Εθνική τράπεζα είναι για μια ακόμη χρονιά παρούσα σε μία περιοχή που έχει αποδείξει ότι είναι μία μικρή ελληνική Silikon Valley με τις εξαγορές που έχει πετύχει τα τελευταία χρόνια, αλλά και την προσέλκυση διεθνών εταιριών, όπως το Facebook που εξαγόρασε πέρυσι την Accusonus και ταυτόχρονα την προσέλκυση μεγάλων διεθνών συμβουλευτικών εκταρίων, που η μια μετά την άλλη ανοίγουν τα γραφεία τους εδώ».

«Σε αυτή την πορεία», συνέχισε, «είμαστε αρωγοί με δράσεις και χρηματοδότηση, ενώ η σημερινή παρουσία στην διημερίδα των δύο υφυπουργών Ανάπτυξης, του Χρίστου Δήμα και του Γιάννη Τσακίρη, δείχνει την δυναμική που έχουν η καινοτομία στην Δυτική Ελλάδα, αλλά και οι φορείς που την στηρίζουν».

close menu