Εκδηλώσεις

Εργαστήριο επιχειρηματικότητας για τους αναγνωρισμένους πρόσφυγες του Helios

Στο πλαίσιο του ενταξιακού προγράμματος Helios που χρηματοδοτείται από το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου και υλοποιείται σε όλη την Ελλάδα, από τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης, πραγματοποιήθηκε πρόσφατα τετραήμερο εργαστήριο για την επιχειρηματικότητα.

Το εργαστήριο διοργανώθηκε σε συνεργασία με το Impact Hub Athens και τη Δημοτική Αγορά Κυψέλης. Σύμφωνα με υπουργική ανακοίνωση, η συγκεκριμένη πρωτοβουλία αποτελεί μέρος μιας σειράς δράσεων που υλοποιούνται στον πυλώνα της απασχολησιμότητας του προγράμματος Helios και απευθύνεται σε αναγνωρισμένους πρόσφυγες, ωφελούμενους του προγράμματος, οι οποίοι εκδήλωσαν ενδιαφέρον στην προοπτική δημιουργίας δικής τους επιχείρησης στην Ελλάδα.

Υπό το πρίσμα των ανωτέρω, με την καθοδήγηση των εργασιακών συμβούλων του ΔΟΜ και εξειδικευμένων στελεχών του Impact Hub Athens, οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ομαδικά εργαστήρια εστιασμένα στην ελληνική οικονομία, δούλεψαν πάνω σε εργαλεία ανάπτυξης επιχειρηματικών σχεδίων, ενώ πληροφορήθηκαν για τις τάσεις και τη συμπεριφορά των καταναλωτών. Τέλος, ενημερώθηκαν για τις διαδικασίες σύστασης μιας επιχείρησης στην Ελλάδα και τις υποχρεώσεις που απορρέουν από αυτήν.

Το «παρών» στην εκδήλωση έδωσαν πρόσφυγες από τη Συρία και τη Δημοκρατία του Κονγκό, έμπειροι πλέον επιχειρηματίες και ιδιοκτήτες επιχειρήσεων στην Αθήνα. Οι συμμετέχοντες/ουσες είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν μαζί τους, να μοιραστούν τις ιδέες τους, να λύσουν απορίες και να λάβουν πολύτιμες συμβουλές. Ακόμα, εκδήλωσαν την ικανοποίησή τους από τις εργασίες του σεμιναρίου ενώ όσοι προβούν σε σύσταση δικής τους επιχείρησης, θα συνεχίσουν να λαμβάνουν σχετική υποστήριξη από το πρόγραμμα Helios.

Το εργαστήριο πραγματοποιήθηκε με τη συμβολή διερμηνέων του ΔΟΜ στο ιστορικό κτήριο του Impact Hub Athens στου Ψυρρή, ενώ η διοργάνωση έριξε αυλαία στη Δημοτική Αγορά Κυψέλης, όπου συμμετέχοντες και διοργανωτές επισκέφθηκαν τοπικές επιχειρήσεις και συζήτησαν για τα επιχειρηματικά σχέδια των συμμετεχόντων στο εργαστήριο.

Εκδηλώσεις

close menu