Στρατηγική Συνεργασία

Επέκταση της συνεργασίας της SAP με την HELLENiQ ENERGY, με τις λύσεις RISE with SAP και SAP Ariba

Επεκτείνεται η μακροχρόνια συνεργασία της SAP με την HELLENiQ ENERGY η οποία αποτελεί έναν από τους κορυφαίους Ομίλους στον τομέα της ενέργειας στη Νοτιοανατολική Ευρώπη, με δραστηριότητες σε 6 χώρες.

Η εταιρεία επενδύει στην τεχνολογία επιχειρησιακού μετασχηματισμού RISE with SAP, το SAP Ariba και το SAP Business Technology Platform για να επιταχύνει τον ψηφιακό μετασχηματισμό της, να εκσυγχρονίσει και να απλοποιήσει τις εσωτερικές της λειτουργίες.

Με την υιοθέτηση των Cloud λύσεων, η HELLENiQ ENERGY θα αυξήσει την αποτελεσματικότητα του ομίλου επιταχύνοντας την ψηφιακή μετάβαση του οργανισμού, με στόχο να εξελιχθεί σε μία από τις μεγαλύτερες και πιο βιώσιμες επιχειρήσεις της νοτίου Ευρώπης.

Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο του επιχειρησιακού μετασχηματισμού θα υλοποιηθούν:

  • το τελευταίας γενιάς ERP SAP S/4HANA Cloud σε συνδυασμό με τις κάθετες λύσεις Oil&Gas και Retail, για τη διαχείριση των διαδικασιών διύλισης και λιανικής και τη βελτιστοποίηση της εμπειρίας των εργαζομένων και των πελατών. Το SAP S/4HANA Cloud θα δώσει ώθηση στην καινοτομία τονώνοντας την ηγετική θέση της HELLENiQ ENERGY διεθνώς
  • Η λύση SAP Ariba θα υιοθετηθεί για να εξορθολογίσει και να ψηφιοποιήσει τις διαδικασίες προμηθειών της HELLENiQ ENERGY, να οδηγήσει σε μια πιο αποτελεσματική – χωρίς χαρτιά – διάφανη διαδικασία από την προμήθεια έως την πληρωμή καθώς η εταιρεία επιτελεί τα αναπτυξιακά της σχέδια
  • η λύση SAP Business Technology Platform θα αποτελεί τον καταλύτη προσαρμογής των λύσεων SAP για την κάλυψη των ειδικών αναγκών της HELLENiQ ENERGY και τη διατήρηση της ελευθερίας και της ευελιξίας στους ρυθμούς του Ομίλου.

Οι προαναφερθείσες λύσεις θα φιλοξενηθούν στο Cloud με την εγγύηση της SAP και θα αυτοματοποιήσουν πολλές λειτουργίες της HELLENiQ ENERGY βελτιώνοντας και καθιστώντας πιο αποδοτική την καθημερινή εργασία του ανθρώπινου δυναμικού της εταιρείας.

Ο Λεωνίδας Κωβαίος, Group IT & Digital Transformation General Manager της HELLENiQ ENERGY, δήλωσε σχετικά: «Τα τελευταία χρόνια, ο Όμιλος HELLENiQ ENERGY επενδύει διαρκώς σε νέες τεχνολογίες και στη βελτιστοποίηση διαδικασιών, με στόχο την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας σε όλες τις επιχειρησιακές του δραστηριότητες. Η ανανέωση της συνεργασίας με την SAP μας προσφέρει πρόσβαση σε καινοτόμες λύσεις που απαντούν στις σύγχρονες προκλήσεις. Αξιοποιώντας βέλτιστες διεθνείς πρακτικές, επιταχύνεται η πορεία μας προς τη δημιουργία του νέου, προηγμένου και ασφαλούς Digital Core του Ομίλου, επιτυγχάνοντας τη μετάβαση σε ένα ψηφιακό μέλλον που θα διευρύνει τον ορίζοντα βιώσιμης κερδοφορίας της HELLENiQ ENERGY».

«Αποτελεί ιδιαίτερη χαρά και τιμή για την SAP η συνέχεια και η επέκταση της μακρόχρονης συνεργασίας με την HELLENiQ ENERGY ειδικά στη τρέχουσα συγκυρία που ο επιχειρησιακός μετασχηματισμός στον ενεργειακό τομέα είναι αναγκαίος», δήλωσε ο Ανδρέας Ξηροκώστας, Διευθύνων Σύμβουλος. SAP Ελλάδας, Κύπρου και Μάλτας.

close menu