Κοινωνική δράση

Ενισχύστε τις υπηρεσίες κοινωνικής φροντίδας και αλληλεγγύης του Δήμου με τη βοήθεια της πλατφόρμας Novoville

Η Novoville, στο πλαίσιο των έκτακτων μέτρων αντιμετώπισης του κορονοϊού COVID-19, έχει εμπλουτίσει την πλατφόρμα διαχείρισης αιτημάτων της με νέες κατηγορίες που αφορούν στις κοινωνικές υπηρεσίες (βοήθεια στο σπίτι, είδη πρώτης ανάγκης, δωρεάν σίτιση και στέγαση, συνταγογράφηση φαρμάκων και εκτέλεση ιατρικών συνταγών, ψυχολογική υποστήριξη, αιτήματα για εθελοντισμό και για παροχή φιαλών αίματος, κλπ).

Τα αιτήματα αυτά δρομολογούνται αυτόματα μέσα από την εφαρμογή Novoville (mobile app, ιστοσελίδα Δήμου) στην αρμόδια υπηρεσία, ενώ συγχρόνως οι δημότες λαμβάνουν άμεση και υπεύθυνη ενημέρωση από το Δήμο στο κινητό τους τηλέφωνο σχετικά με το αίτημά τους αλλά και τα νέα μέτρα για την προστασία της δημόσιας υγείας.

Επιπλέον, οι ταυτοποιημένοι διαχειριστές του Δήμου έχουν τη δυνατότητα καταχώρησης στο σύστημα των αιτημάτων εκείνων που καταφθάνουν στις υπηρεσίες του Δήμου μέσω τηλεφώνου, email, fax ή ακόμα και μέσω κατ’ ιδίαν επισκέψεων των πολιτών. Έτσι, ο Δήμος έχει ένα ενιαίο σύστημα καταγραφής και διαχείρισης αιτημάτων, ανεξάρτητα από τον τρόπο εισαγωγής τους, και μπορεί να παρακολουθεί και να οργανώνει καλύτερα τις εργασίες των υπηρεσιών του.

Στόχος μας είναι αφενός να διευκολύνουμε το σημαντικό έργο των κοινωνικών υπηρεσιών και αφετέρου να βοηθήσουμε τους ευπαθείς, ηλικιωμένους και μοναχικούς συμπολίτες μας να εξυπηρετηθούν απρόσκοπτα και με ασφάλεια, από το σπίτι τους. Ήδη, μέσα από το Novoville, έχουν διεκπεραιωθεί χιλιάδες αιτήματα πολιτών που αφορούν στην παροχή βοήθειας στο σπίτι.

Επίσης, η πλατφόρμα Novoville προσφέρει στους Δήμους τη δυνατότητα να αποκτήσουν και να διαχειρίζονται αποτελεσματικά ένα επικαιροποιημένο Μητρώο Εθελοντών.

Η ανάγκη για οργανωμένη καταγραφή και διαχείριση εθελοντών αναδεικνύεται ιδιαίτερα σημαντική κατά την κρίση του COVID-19, αλλά και σε άλλες περιόδους φυσικών καταστροφών, διοργάνωσης μεγάλων εκδηλώσεων και κοινωνικών δράσεων, κ.α.

Μετά την επιλογή της ψηφιακής λύσης “GetVolunteering” της Novoville από το Βρετανικό σύστημα υγείας NHS για να βοηθήσει στην καταπολέμηση των επιπτώσεων του COVID-19 στο Ηνωμένο Βασίλειο, η πλατφόρμα μας αναβαθμίστηκε περαιτέρω ώστε να ανταποκρίνεται πλήρως στις ανάγκες των ελληνικών Δήμων. Μέσα από την εφαρμογή της Novoville, δίνεται η δυνατότητα στους πολίτες να υποβάλλουν αίτημα καταγραφής ως εθελοντές, αποτυπώνοντας τα ενδιαφέροντα, τις ιδιαίτερες δεξιότητες και τα χαρακτηριστικά, τη διαθεσιμότητά τους, κλπ.

Από την άλλη πλευρά, οι δημοτικές υπηρεσίες μπορούν να οργανώσουν και να αξιοποιήσουν αποτελεσματικά το ανθρώπινο αυτό κεφάλαιο, με βάση τις εκάστοτε ανάγκες τους. Το διαδικτυακό διαχειριστικό σύστημα της Novoville επιτρέπει στους Δήμους να διαχειρίζονται το σύνολο των εθελοντών από τη στιγμή που θα εκδηλώσουν ενδιαφέρον μέχρι και την ανάθεσή τους σε δράσεις.

Επιπλέον, το σύστημα παρέχει τη δυνατότητα άμεσης επικοινωνίας με τους εγγεγραμμένους εθελοντές όποτε κρίνεται απαραίτητο, π.χ. για την ανάθεση δράσεων, την αποστολή νέων και ανακοινώσεων, την πρόσκλησή τους σε εκδηλώσεις και εκπαιδευτικά σεμινάρια, κλπ. Οι αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου έχουν πρόσβαση σε πληθώρα μετρικών και στατιστικών δεδομένων σχετικά με τον εθελοντισμό, το οποίο τους επιτρέπει να ενισχύσουν τις υπηρεσίες κοινωνικής φροντίδας και αλληλεγγύης, αναπτύσσοντας ένα μακροπρόθεσμο πρόγραμμα εθελοντισμού ή μεμονωμένες κοινωνικές δράσεις.

Επικοινωνήστε μαζί μας για να μάθετε περισσότερα για το πώς μπορούμε να σας βοηθήσουμε να στηρίξετε τους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη και να αποκτήσετε ένα επικαιροποιημένο Μητρώο Εθελοντών.

TAGS:

close menu