Χρηματιστήριο

Εκτός ΧΑ οι μετοχές της Βαράγκης μετά από 25 χρόνια

Η μετοχή της εταιρείας τελούσε σε αναστολή διαπραγμάτευσης για μεγάλο χρονικό διάστημα

Διαγράφονται από το Χρηματιστήριο Αθηνών οι μετοχές της Βαράγκης, 25 χρόνια μετά την είσοδό της εταιρείας σε αυτό και πιο συγκεκριμένα από τις 29 Ιουλίου 1998. Η μετοχή της εταιρείας τελούσε σε αναστολή διαπραγμάτευσης για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Η Βαράγκης μία από τις ιστορικότητες βιομηχανίες επίπλου της Ελλάδας, εκτός της χώρας μας έχει σημαντική παρουσία και σε αρκετές χώρες του εξωτερικού, με έμφαση στην ανάληψη έργων στην περιοχή της Μέσης Ανατολής. Η ιστορία της ξεκινά το 1894 όταν ο Θεμιστοκλής Βαράγκης, Ανδριώτης στην καταγωγή, παιδί οκταμελούς οικογενείας, ήρθε στην Αθήνα για να βρει την τύχη του. Αποφασίζει να γίνει μαραγκός και παρακολούθησε μαθήματα στη Διπλάρειο Σχολή Επιπλοποιών.

Στις αρχές Μαρτίου, η Βαράγκης είχε ανακοινώσει ότι έχει εκδοθεί απόφαση από το Πρωτοδικείο Αθηνών που επικυρώνει τη συμφωνία εξυγίανσης.

Στην τελευταία της ανακοίνωση η εταιρεία σημειώνει: «Η Εταιρεία ενημερώνει τους μετόχους της και το επενδυτικό κοινό ότι η Επιτροπή Εισαγωγών και Λειτουργίας Αγορών του Χρηματιστηρίου Αθηνών, κατά την συνεδρίασή της στις 06.04.2023, αποφάσισε τη διαγραφή από το Χρηματιστήριο Αθηνών των μετοχών της Εταιρείας, σε εφαρμογή του άρθρου 2.6.12. του Κανονισμού του Χρηματιστήριου Αθηνών, επειδή τελεί σε αναστολή διαπραγμάτευσης για μεγάλο χρονικό διάστημα και δεν υπάρχει προοπτική επαναδιαπραγμάτευσης των μετοχών της.

Ως ημερομηνία αφαίρεσης των μετοχών της Εταιρίας από τα συστήματα διαπραγμάτευσης του Χρηματιστηρίου Αθηνών, ορίστηκε η Παρασκευή 21.04.2023.

Συνεπεία τούτου, η Εταιρία ενημερώνει ότι το μετοχολόγιο θα τηρείται ηλεκτρονικά από την Εταιρεία και οι μέτοχοι θα μπορούν να ενημερώνονται στο e-mail: [email protected]».

close menu