Πληροφορική

Δημόσιο και επιχειρήσεις σώζουν την αγορά υπολογιστών στην Ελλάδα

Επιχειρήσεις και Δημόσιο έβαλαν πλάτη στην αγορά ηλεκτρονικών υπολογιστών στην Ελλάδα, η οποία εν μέσω διεθνούς και ευρωπαϊκού καθοδικού σπιράλ, κατάφερε να διατηρήσει τη δυναμική της. Η ζήτηση από πλευράς φυσικών προσώπων ήταν σαφώς περιορισμένη, δεδομένης της έκρηξης των αγορών, που προηγήθηκε στα χρόνια της πανδημίας και των lockdowns, αλλά και των πιο σφιχτών οικογενειακών προϋπολογισμών.

Στον αντίποδα, πάντως, το ψηφιακό fast forward, που δημιούργησε η πανδημία, και κυρίως οι ανάγκες για ψηφιοποίηση των επιχειρήσεων και του ευρύτερου Δημοσίου τομέα, που παραμένουν πιεστικές, κράτησαν όρθια την αγορά των ηλεκτρονικών υπολογιστών στην Ελλάδα.

Το 2023, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις στελεχών της αγοράς τεχνολογίας, στην Ελλάδα διατέθηκαν 451.000 ηλεκτρονικοί υπολογιστές, αριθμός που πρακτικά τοποθετεί την αγορά στα επίπεδα του 2022, με μια οριακή μόλις πτώση κατά 0,2%. Η επίδοση αυτή κρατάει την Ελλάδα στην κατηγορία των χωρών, όπου οι πωλήσεις υπολογιστών άντεξαν, σε αντίθεση με την παγκόσμια τάση, που ήταν σαφώς δυσμενής, με διψήφιο αρνητικό πρόσημο.

Για να διαβάσετε την συνέχεια του άρθρου πατήστε ΕΔΩ

close menu