Βραβεύσεις

Διάκριση για τον Εθνικό Μηχανισμό Επείγουσας Ανταπόκρισης

Η Ελλάδα βραβεύτηκε από το Ευρωπαϊκό Δίκτυο Πρόληψης του Εγκλήματος EUCPN για τον Εθνικό Μηχανισμό Επείγουσας Ανταπόκρισης

Τη δεύτερη θέση στον ετήσιο διαγωνισμό «Ευρωπαϊκό Βραβείο Πρόληψης του Εγκλήματος» κέρδισε η Ελλάδα από το EUCPN. Πρόκειται για το Ευρωπαϊκό Δίκτυο Πρόληψης του Εγκλήματος που βράβευσε τη χώρα μας μέσω της Γενικής Γραμματείας Ευάλωτων Πολιτών και Θεσμικής Προστασίας.

Ο διαγωνισμός ECPA διεξάγεται κάθε χρόνο κατά το συνέδριο του EUCPN, το οποίο εφέτος έγινε στη Βαλένθια.

Η Ελλάδα κέρδισε το δεύτερο βραβείο, παρουσιάζοντας τον Εθνικό Μηχανισμό Επείγουσας Ανταπόκρισης (ΕΜΕΑ), ο οποίος έχει συμβάλει μέχρι στιγμής στον εντοπισμό και τη φιλοξενία χιλιάδων ανηλίκων, που διαβιούν σε επισφαλείς συνθήκες. Ο ΕΜΕΑ επελέγη φέτος ως το δεύτερο καλύτερο έργο πρόληψης του εγκλήματος, σύμφωνα με τις προτεραιότητες της ΕΕ.

Ένας από τους κύριους στόχους του μηχανισμού είναι η εξάρθρωση κυκλωμάτων παράνομης απασχόλησης αλλοδαπών, μεταξύ των οποίων και ασυνόδευτων παιδιών.

Ο Εθνικός Μηχανισμός περιλαμβάνει τηλεφωνική γραμμή για τον εντοπισμό παιδιών σε ανάγκη, η οποία λειτουργεί 24 ώρες το 24ωρο, 7 ημέρες την εβδομάδα, και είναι διαθέσιμη σε έξι γλώσσες.

Πρόκειται για τον αριθμό 0030 – 2132128888 και 0030 – 6942773030, μέσω WhatsApp ή Viber.

Το βραβείο παρέλαβε η ελληνική αντιπροσωπεία που απαρτιζόταν από μέλη του ΕΜΕΑ, εκπρόσωπο της Άρσις Θεσσαλονίκης, εκπρόσωπο του Δικτύου για τα Δικαιώματα του Παιδιού και εκπρόσωπο του ΔΟΜ.

close menu