Πολιτική

ΔΕΘ: Αναβάλλεται η επίσκεψη Μητσοτάκη στη Θεσσαλονίκη

Η ομιλία και η συνέντευξη Τύπου του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ αναμένεται να πραγματοποιηθούν εντός της ερχόμενης εβδομάδας

Την ολιγοήμερη αναβολή της επίσκεψής του στη ΔΕΘ αυτό το Σαββατοκύριακο φέρεται να αποφάσισε σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, λόγω των μεγάλων καταστροφών που προκάλεσε τα τελευταία 24ωρα η φονική κακοκαιρία Daniel.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι θα αναβληθούν η ομιλία του πρωθυπουργού στα εγκαίνια της έκθεσης το Σάββατο, καθώς και η καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου την Κυριακή. Παράλληλα, αναβάλλεται και η προγραμματισμένη επίσκεψη του κ. Μητσοτάκη στις πυρόπληκτες περιοχές του Έβρου, για τους ίδιους λόγου. Μέσα στο Σαββατοκύριακο ο κ. Μητσοτάκης αναμένεται να επισκεφθεί τις πληγείσες από την κακοκαιρία περιοχές της Θεσσαλίας.

Ο πρωθυπουργός αναμένεται να επισκεφθεί τη Θεσσαλονίκη εντός της ερχόμενης εβδομάδας, οπότε και θα πραγματοποιηθεί η συνέντευξη Τύπου.

H απόφαση για ακύρωση όλων των εκδηλώσεων που είχαν προγραμματιστεί το τριήμερο της ΔΕΘ φέρεται να είχε ληφθεί από την Τετάρτη, ενώ είχαν ειδοποιηθεί και όλα τα κυβερνητικά στελέχη, με την οδηγία η παρουσία τους περιοριστεί στις απολύτως απαραίτητες επαφές στο πλαίσιο της Έκθεσης.

Ο πρωθυπουργός, αναμένεται να μεταβεί σήμερα Πέμπτη στο Ενιαίο Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων και Διαχείρισης Κρίσεων (Ε.Σ.Κ.Ε.ΔΙ.Κ.) του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας.

close menu