Εκδηλώσεις

Δ. Γιάντσης: «Ο σημαντικός ρόλος της ΚτΠ στο ψηφιακό εργοτάξιο της χώρας»

Με μεγάλη επιτυχία και παρουσία υψηλών εκπροσώπων της κυβέρνησης πραγματοποιήθηκε στο Αμφιθέατρο της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων και Ψηφιακής Διακυβέρνησης ημερίδα για το έργο της «Εθνικής Πύλης Κωδικοποίησης», που η Κοινωνία της Πληροφορίας ολοκληρώνει σύντομα για λογαριασμό του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Κατά την διάρκεια της ημερίδας παρουσιάστηκαν όλες οι λεπτομέρειες για το έργο, το οποίο χρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Μεταρρύθμιση Δημόσιου Τομέα», στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ, από το ΕΚΤ και από Εθνικούς Πόρους.

Εκ μέρους της Κοινωνίας της Πληροφορίας παρέστη ο Γενικός Διευθυντής Εργων κ. Δημήτριος Γιάντσης, ο οποίος κατά την διάρκεια της ομιλίας του αφού τόνισε την ικανοποίησή του για την υλοποίηση των έργων που πριν από μερικά χρόνια ανέλαβε η εταιρεία, ανέλυσε τον πολυσήμαντο ρόλο της ΚτΠ, η οποία αποτελεί τον «ενορχηστρωτή του ψηφιακού εργοτάξιου», το οποίο βρίσκεται σε εξέλιξη στην χώρα προκειμένου να εξυπηρετηθεί ο Ελληνας πολίτης και ο επιχειρηματίας.

Στην εκδήλωση χαιρετισμό απηύθυναν οι κ.κ Σταύρος Παπασταύρου, Μάκης Βορίδης (Υπουργoί Επικρατείας), Δημήτριος Παπαστεργίου (Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης), Κώστας Κυρανάκης (Υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης), η κυρία Βιβή Χαραλαμπογιάννη (Υφυπουργός Εσωτερικών) και ο Νίκος Χαρδαλιάς (Περιφερειάρχης Αττικής).

Για των μεγάλη ωφελιμότητα του έργου μίλησαν ο Γενικός Γραμματέας Νομικών και Κοινοβουλευτικών Θεμάτων, κ. Στυλιανός – Ιωάννης Κουτνατζής, ο Γενικός Γραμματέας Εσωτερικών και Οργάνωσης, κ. Αθανάσιος Μπαλέρμπας, ο Γενικός Γραμματέας Πληροφοριακών Συστημάτων και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, κ. Δημοσθένης Αναγνωστόπουλος, ο Ειδικός Γραμματέας της Βουλής, κ. Βασίλειος Μπαγιώκος, ο Ειδικός Γραμματέας του Εθνικού Τυπογραφείου, κ. Δημήτριος Γεωργίκος, ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του ΕΚΟΜΕ και τέως Γενικός Γραμματέας Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Απλούστευσης Διαδικασιών κ. Λεωνίδας Χριστόπουλος, ο πρώην Υπουργός, Επίτιμος Αντιπρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας και Πρόεδρος της Κεντρικής Επιτροπής Κωδικοποίησης, κ. Γεώργιος Σταυρόπουλος, η καθηγήτρια του University College London, κοσμήτορας μεταπτυχιακών νομικών σπουδών στο Πανεπιστήμιο του Λονδίνου και πρόεδρος του International Association for Legislation, κ. Ελένη Ξανθάκη, καθώς και εκπρόσωποι τωναναδόχων.

close menu