Επιχειρήσεις

BoFA: Το «φαινόμενο» ChatGPT αλλάζει το τοπίο των επιχειρήσεων

Συνειδητοποιώντας ότι το «φαινόμενο» ChatGPT, έχει αλλάξει το τοπίο των επιχειρήσεων, η Bank of America (BoFA) εντόπισε σε έκθεσή της τους κλάδους αλλά και τις μετοχές, που εκτιμά ότι θα σημειώσουν άνοδο, με όσους επενδύουν τώρα σε αυτές, να βγαίνουν κερδισμένοι στο μέλλον.

«Οι ημιαγωγοί, το hardware και ο εξοπλισμός τσιπ είναι πιθανό να ωφεληθούν επειδή η εκπαίδευση και η λειτουργία μεγάλων γλωσσικών μοντέλων όπως το ChatGPT απαιτεί σημαντική υπολογιστική ισχύ. Επιπλέον, η ανάλυση λογισμικού cloud είναι επίσης κερδισμένη από την αύξηση του όγκου δεδομένων μαζί με την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο, αφού οι ψηφιακές απειλές εξελίσσονται», ανέφερε η έκθεση της BofA.

Μεταξύ των μετοχών τεχνητής νοημοσύνης λογισμικού, η έκθεση της BofA προτείνει τις Adobe, Shutterstock, NICE Systems και SAP. Στη λίστα περιλαμβάνονται επίσης η εταιρεία διαδικτυακής διαφήμισης Appier Group, η εταιρεία κυβερνοασφάλειας της Κίνας QiAn Xin, η εταιρεία ανάλυσης δεδομένων με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο Relx και η Palantir.

Αναφορικά με τις μετοχές τεχνητής νοημοσύνης ημιαγωγών/hardware, η BofA παραθέτει τη Nvidia, την AIChip Technologies από την Ταϊβάν και την Taiwan Semiconductor Manufacturing. Επιπλέον, προσθέτει τις Advantest, Hoya, ASML Holding και την εταιρεία δικτύωσης υπολογιστών Arista Networks.

close menu