Διεθνή

Μπιλ Γκέιτς: Η τεχνητή νοημοσύνη θα μπορούσε να καταστρέψει το Google Search ή το Amazon

Ο συνιδρυτής της Microsoft, Μπιλ Γκέιτς, πιστεύει ότι η μελλοντική κορυφαία εταιρεία στον τομέα της τεχνητής νοημοσύνης πιθανότατα θα έχει δημιουργήσει έναν προσωπικό ψηφιακό εκπρόσωπο που θα μπορεί να εκτελεί ορισμένες εργασίες για τους ανθρώπους.

Η τεχνολογία θα είναι τόσο βαθιά, που θα μπορούσε να αλλάξει ριζικά τις συμπεριφορές των χρηστών, με αποτέλεσμα οι άνθρωποι να μην χρειάζεται ποτέ να επισκέπτονται έναν ιστότοπο αναζήτησης, να χρησιμοποιούν ορισμένα εργαλεία παραγωγικότητας ή να κάνουν αγορές από το Amazon.

«Όποιος κερδίσει τον προσωπικό εκπρόσωπο, αυτό είναι το μεγάλο πράγμα, γιατί δεν θα ξαναπάτε ποτέ σε ιστότοπο αναζήτησης, δεν θα ξαναπάτε ποτέ σε ηλεκτρονικό κατάστημα, δεν θα ξαναπάτε ποτέ στο Amazon».

Αυτός ο βοηθός τεχνητής νοημοσύνης που δεν έχει ακόμη αναπτυχθεί θα είναι σε θέση να κατανοεί τις ανάγκες και τις συνήθειες ενός ατόμου και θα το βοηθά «να διαβάζει τα πράγματα που δεν έχετε χρόνο να διαβάσετε», δήλωσε ο Γκέιτς τη Δευτέρα κατά τη διάρκεια εκδήλωσης της Goldman Sachs και της SV Angel στο Σαν Φρανσίσκο με θέμα την τεχνητή νοημοσύνη.

Ο Γκέιτς δήλωσε ότι υπάρχει μια πιθανότητα πενήντα προς πενήντα ότι αυτός ο μελλοντικός νικητής της τεχνητής νοημοσύνης θα είναι είτε μια νεοφυής επιχείρηση είτε ένας τεχνολογικός γίγαντας. «Θα απογοητευόμουν αν η Microsoft δεν έμπαινε εκεί», δήλωσε ο Γκέιτς. «Αλλά είμαι εντυπωσιασμένος με μερικές νεοφυείς επιχειρήσεις, συμπεριλαμβανομένης της Inflection», πρόσθεσε αναφερόμενος στη νεοφυή επιχείρηση Inflection.AI, την οποία συνίδρυσε το πρώην στέλεχος της DeepMind Mustafa Suleyman.

close menu