Έργα - Διαγωνισμοί

Άρδευση: Οι Big 5, τα 789 χλμ αγωγών και το 2ο έργο ΣΔΙΤ στον αέρα

Στον «αέρα» αναμένεται τις επόμενες ημέρες, πιθανόν και εντός της εβδομάδας, το δεύτερο αρδευτικό έργο με Σύμπραξη Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ) στο πλαίσιο του προγράμματος «Ύδωρ 2.0», το Φράγμα Μιναγιώτικο Πύλου και δίκτυο άρδευσης για 35.000 στρέμματα στη νοτιοδυτική Πελοπόννησο, προϋπολογισμού 141,8 εκατ. ευρώ.

Ακολουθεί έως το τέλος του χρόνου ο διεθνής διαγωνισμός για το τρίτο κατά σειρά έργο του «Ύδωρ 2.0» «Μεταφορά και διανομή νερού από το Νέστο στην πεδιάδα της Ξάνθης για αρδευτικούς σκοπούς», προϋπολογισμού 244 εκατ. ευρώ.

Και στα δύο έργα το 30% του κατασκευαστικού κόστους πρόκειται να συγχρηματοδοτηθεί μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, ενώ η σύμβαση θα έχει 25ετή διάρκεια, όπως άλλωστε προβλέπει και η προκήρυξη του διεθνούς διαγωνισμού για το πρώτο έργο του «Ύδωρ 2.0» «Αποκατάσταση και εκσυγχρονισμός του δικτύου άρδευσης του ΤΟΕΒ Ταυρωπού» (στην πεδιάδα της Καρδίτσας), που είναι ήδη στον «αέρα» με την προθεσμία εκδήλωσης ενδιαφέροντος να εκπνέει στις 18 Νοεμβρίου.

Από το έργο στην Πύλο πρόκειται να ωφεληθούν 3.500 αγρότες, ενώ στην Ξάνθη 5.000 σε πρώτη φάση και 20.000 στο τελικό στάδιο των εργασιών. Ο χρόνος κατασκευής υπολογίζεται…. ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

close menu