Οικονομικά αποτελέσματα

Άνω των προσδοκιών τα αποτελέσματα τέταρτου τριμήνου της Intel

Αποτελέσματα τέταρτου τριμήνου καλύτερα των προσδοκιών ανακοίνωσε την Τετάρτη η Intel, με τις εκτιμήσεις της όμως για τη μελλοντική κερδοφορία να “απογοητεύει” λόγω της υποχώρησης των περιθωρίων κέρδους του τεχνολογικού κολοσσού.

Ειδικότερα, η εταιρεία ανακοίνωσε κέρδη 4,62 δισ. δολαρίων ή 1,13 δολαρίων ανά μετοχή έναντι κερδών 5,86 δισ. δολαρίων ή 1,42 δολαρίων ανά μετοχή το αντίστοιχο περσινό διάστημα. Τα προσαρμοσμένα κέρδη διαμορφώθηκαν στα 1,09 δολάρια ανά μετοχή έναντι 1,52 δολαρίων ανά μετοχή στο τέταρτο τρίμηνο του 2020.

Το ίδιο διάστημα, τα έσοδα της εταιρείας ανήλθαν στα 20,53 δισ. δολάρια, αυξημένα σε σχέση με το τέταρτο τρίμηνο της προηγούμενης χρήσης οπότε ανήλθαν στα 19,98 δισ. δολάρια.

Οι αναλυτές ανέμεναν προσαρμοσμένα κέρδη λίγο χαμηλότερα, στα 90 σεντς ανά μετοχή, με έσοδα ύψους 18,33 δισ. δολαρίων.

Ωστόσο, για το πρώτο τρίμηνο του έτους η εταιρεία αναμένει έσοδα 18,3 δισ. δολαρίων και κέρδη 80 σεντς ανά μετοχή, λόγω της μείωσης του περιθωρίου κέρδους της, γεγονός που απογοήτευσε τους αναλυτές που ανέμεναν ότι η εταιρεία θα εμφανίσει τους πρώτους τρεις μήνες του έτους κέρδη 86 σεντς ανά μετοχή με έσοδα 17,61 δισ. δολαρίων.

TAGS:

close menu