Παπαγάλλος

Αλλού τα «κακαρίσματα» (των αναδόχων) και αλλού γεννούν οι «κότες» (υπεργολάβοι)

ΞΑΝΑΠΑΙΖΕΙ ΤΟ ΣΕΝΑΡΙΟ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΗΣ ΤΟΥ «ΨΗ-ΔΙΑ» ΜΕ ΤΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ

Σε κάθε ανασχηματισμό, από τους λίγους που αναμένονται μέχρι τις εκλογές του 2026 (άλλοι λένε με τη λήξη της κοινοβουλευτικής  θητείας, το 2027), παίζει το σενάριο συγχώνευσης του «Ψη-Δια» με το Εσωτερικών. Ένα σενάριο, που σαν ιδέα ξεκίνησε με την Γενική Γραμματεία Απλούστευσης Διαδικασιών, που από το «Ψη-Δια», εξαφανίστηκε δια συγχωνεύσεως στο «Υπ-Εσ».

Σας τόχουμε ξαναματαπεί για το «Ψη-Δια».

Δεν είναι λίγοι οι υπουργοί, που πολύ θα ήθελαν να κάνουν αποκλειστικό κουμάντο στα «δικά» τους έργα και όχι το «Ψη-Δια». Οι λόγοι είναι προφανείς. Οπότε όλο και λένε τα δικά τους, αλλά χτυπάνε και στην πλάτη τον εκ Τρικάλων και των δύο Στενών προερχόμενον υπουργόν, που θα εκτεθεί τις επόμενες βουλευτικές εκλογές (του 2026, λέμε εμείς).

Και επειδή ο αιφνιδιασμός της συγχώνευσης, άμα γίνει, θα είναι ολοκληρωτικός και επικίνδυνος, καλό θα είναι να έχετε τις σχετικές προετοιμασίες (υπογλώσσια, Xanax, Lexotanil,κ.λπ), γιατί ποτέ δεν ξέρετε τι γίνεται σε έναν ανασχηματισμό. Ειδικά όταν αυτός θα γίνει εν θερμώ και μετά από μία σαφέστατη ήττα.

Και για να μην μας τηλεφωνείτε, δεν ξέρουμε απολύτως τίποτα. Απλά τα σενάρια μεταφέρουμε.

ΠΟΣΑ «ΣΥΖΕΥΞΙΣ» ΘΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ;

Κάπου ακούσαμε ότι όπου «υλοποιείται» το «Σύζευξις» (Χ-Χ) ή κάποια απροσδιόριστη βερζιόν του, από τις τόσες που έχουν δει την γένεσή του, ημερομηνία που χάνεται στο 2013 και πίσω, μέχρι σήμερα. Μία δεκαετία, που λέτε για ένα έργο, που θα μας είχε εξοικονομήσει κάποια δισ. ευρώ, αλλά ω! του θαύματος ακόμη δεν έχει υλοποιηθεί.

Το έργο έχει «βολέψει» φορείς και (τρισευτυχισμένους) ανάδοχους, στους οποίους οι «σιδεράδες» της πιάτσας ,που έχουν βρει παπάδες και θάβουνε χωριά ολάκερα στα έργα από το ΕΣΠΑ μέχρι τοπ ΑρΑρΕφ και επέκεινα.

Και δεν φτάνει που έχουμε τριπλοπληρώσει το «Σύζευξις» (ή κάνω λάθος;) έχουμε εσχάτως και τους «κλώνους» του. Ενας από τους κλώνους του είναι και το «Σύζευξις της Υγείας», γιατί όπως μαθαίνω, μέσα στα έργα και στους πόρους του RRF, ο γνωστός μονοπωλιακός προμηθευτής «δικτυώνει» για μια ακόμη φορά Νοσοκομεία, Εργαστήρια, Κλινικές, Λογιστήρια Ευαγή Ιδρύματα και ότι έχει ξεφύγει μέχρι σήμερα.

«Μπάη δε γουέη» μπορούμε να μάθουμε, ως φορολογούμενοι πολίτες, πόσο έχει πάει  ο λογαριασμός του «Σύζευξις» από την αρχή του μέχρι σήμερα και πόσα έχουν πάρει οι «σιδεράδες»;

ΛΕΦΤΑ (ΔΕΝ) ΕΧΟΥΜΕ (ΓΙΑ ΠΕΤΑΜΑ)!

Παρακαλούνται οι υποψήφιοι ανάδοχοι παντός καιρού και προέλευσης, όπως και οι υπο-εργολάβοι απανταχούσης της Επικράτειας να γνωρίζουν ότι στο «παγκάρι» του Αγίου Σώστη, (λαοπρόβλητου Αγίου με εκκλησία στην Λεωφόρου Συγγρού), έναντι του ευαγούς ιδρύματος της «Κοινωνίας της Πληροφορίας») ότι «λεφτά (δεν) υπάρχουν στο Αρ-Αρ-Εφ».

Ακόμη και αν υπάρχουν δεν είναι ούτε για πέταμα, ούτε για ξόδεμα, ούτε για χάρισμα.

Καλό θα είναι αυτή την φιλική σύσταση, η οποία δεν προέρχεται από εμάς (αλλά από ανώτερα κλιμάκια), να ληφθεί υπόψιν και οι επαϊοντες, που ποντάρουν ότι θα υπάρξει «ελαστικότητα» στις παραδόσεις, να μην την ξεχάσουν.

ΤΑ «ΚΑΚΑΡΙΣΜΑΤΑ» ΤΩΝ ΕΡΓΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΑΡ-ΕΡΓΩΝ

Σήμερα ανοίγουμε το θέμα των «υπό-εργολάβων», αυτούς δηλαδή που θα «ξελασπώσουν», όσους δεν έχουν καταλάβει σε τι έχουν μπλέξει, αναλαμβάνοντας την υλοποίηση δημοσίων έργων πληροφορικής και ειδικά του Αρ-Αρ-Εφ.

Και ας μιλήσουμε με όρους κτηνοτροφικούς και δη πτηνοτροφικούς!

Οι «υπο-εργολάβοι» είναι σαν τις παραγωγικές κότες, αυτές που γεννάνε αυγά δηλαδή, τα κλωσάνε για να «αυγατίζουν» (να μεγαλώσουν δηλαδή) τον πληθυσμό τους και γενικά εκπληρώνουν τον σκοπό τους επί της γης.

Οι κόκορες υπάρχουν απλά για να διεκπεραιώνουν την συγκεκριμένη «δουλειά» και το παίζουν «δερβέναγες» του «παραγωγικού» πληθυσμού. Μάλιστα είναι γνωστό ότι όταν την εκπληρώσουν, το «σύστημα» δεν τους χρειάζεται και καταλήγουν συντροφιά με μακαρούνες ή γιουβέτσι. Και φυσικά το «σύστημα» ξέρει πάρα πολύ καλά, ποιες είναι οι πραγματικές παραγωγικές δυνάμεις στην «διαδικασία» των του «πτηνοτροφείου». Τώρα, αν το «σύστημα» κάνει πως δεν το ξέρει ή δεν του δίνει και πολύ σημασία, απλώς να  ανησυχούν οι κόκορες.

Πολύ σημειολογία έπεσε και για να κλείνουμε να πούμε ότι οι υπο-εργολάβοι δεν είναι εκείνοι που θα δουν τον «μπαλντά», αν κάτι δεν πάει καλά στο «πτηνοτροφείο».

Προφανώς και θα επανέλθουμε σύντομα.

Ειδικά στον τομέα της Υγείας, όπου εκεί γίνεται της Σαπφούς Νοταρά το κάγκελο, κοινώς «μπουρλότο»!

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΕΚΛΟΓΩΝ. ΚΙ ΟΜΩΣ ΤΟ ΠΡΟΒΛΕΨΑΜΕ. ΚΑΙ ΑΥΤΟ!

Για όλα όσα λέμε και πράττουμε έχουμε μάρτυρες. Για να διατηρούμε εσαεί και διαχρονικώς την σοβαρότητά μας. Και επειδή είμαστε, κυρίως, του γραπτού λόγου, απλώς επικαλούμεθα τα γεγραμμένα. Μόλις στις 9 Απριλίου σας είχαμε πει ότι ο νικητής των Ευρωεκλογών θα είναι η αποχή. Επιβεβαιωθήκαμε. Τώρα για το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών είχαμε βάλει πέντε στοιχήματα, με γνωστούς (ξεχωριστά) παράγοντες της αγοράς ότι μπροστά στο ποσοστό της Νέας  Δημοκρατίας θα είναι το «2» και όχι το «3». Και εδώ επιβεβαιωθήκαμε και ήδη κάνουμε όρεξη, γιατί και τα πέντε στοιχήματα ήταν λουκούλλεια δείπνα.

Και μην ακούσω τα γνωστά «Ναι! Φαινότανε», «Εγώ τόχα πει» και τα γνωστά «σάπια» που επικαλούνται όλοι κατόπιν εορτής.

Εμείς έχουμε μάρτυρες, ότι, όντως και τόχαμε δει και τάχαμε πει. Και μάλιστα εγκαίρως και πριν την ώρα τους!

Η ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ (ΠΛΕΟΝ) ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

Δανειστήκαμε το γνωστό σκίτσο του Αρκά για να σας πούμε ότι από εδώ και πέρα η καλημέρα δεν θα είναι για όλους , όπως (τους) είχαν συνηθίσει με τα κυβερνητικά επίπεδα εξουσίας. Οι «καμπάνες» χτύπησαν πάρα πολύ δυνατά και τα όποια «χάδια» και νουθεσίες» έπεφταν εκατέρωθεν, πολύ σύντομα θα σταματήσουν, γιατί…

ΠΟΛΛΑ ΤΑ «ΚΑΚΑΡΙΣΜΑΤΑ»! ΑΛΛΑ ΑΠΟ «ΑΥΓΑ»; . . . ΠΟΛΛΑ ΤΑ ΚΛΟΥΒΙΑ

Όπως γνωρίζετε η Teamworks εξέδωσε το AI report, το πρώτο υβριδικό (ψηφιακό και έντυπο) περιοδικό για την Τεχνητή Νοημοσύνη. Και είχε τόση απήχηση η κυκλοφορία τους και το περιεχόμενό του, που το διάβασαν 12 χιλιάδες (!) μοναδικοί αναγνώστες στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, αριθμός που αυξάνεται! Και το πρώτο που θα σας πούμε, δεν είναι οι λόγοι της επιτυχίας τους. Παρακάτω θα τους καταγράψουμε. Αυτό που έχουμε να σας πούμε είναι ότι στο χώρο της Τεχνητής Νοημοσύνης, που θα έχει πάρα πολύ μεγάλο ενδιαφέρον και λεφφφτά, ακούγονται πολλά «κακαρίσματα», αλλά από «αυγά» μάλλον πέσαμε σε «κλούβια»

Και γίνομαι σαφέστερος

Τεχνητή Νοημοσύνη προφανώς σημαίνει εφαρμογές γραμμένες με άλλο «τρόπο», διαφορετικό «κώδικα», ειδικούς «αλγορίθμους»» και γενικά και εμπειρία και τεχνογνωσία και «ένσημα» υλοποίησης.

Και αυτά είναι (τα «ένσημα» υλοποίησης) που λείπουν (τραγικά) από την ελληνική αγορά, ενώ περισσεύουν τα λόγια, τα λόγια, τα (ψεύτικα) τα λόγια (τα μεγάλα), αυτά που εν ριπή οφθαλμού μας κατακλύσανε δια στόματος πολλών παραγόντων και πολλών εταιρειών, που είδαν φως και ανέβηκαν, κομπορρημονώντας αυτοπροβαλλόμενοι/ες  ως «πρωταγωνιστές».

Και μπορεί και ίσως και ενδεχομένως στο εξωτερικό να είναι, αλλά εδώ στο «Ελλάντα», δεν μπορούν να μας πουλάνε συνεχώς «καθρεφτάκια»,  και να μας ζητάνε πολλά (πάρα πολλά) και να μας «τρώνε» τζάμπα και βερεσέ το RRF. Και στο κάτω κάτω της γραφής, δεν μπορούν να απαιτούν τα πάντα με «ανισόρροπη» προσφορά.

Και γίνομαι σαφέστερος.

Και για να μην παρεξηγηθώ (εύκολο και ήδη συμβαίνει) και γιατί έχουμε να ασχοληθούμε και με άλλα «κακαρίσματα».

Ελπίζουμε ότι οι εφαρμογές της Τεχνητής Νοημοσύνης δεν θα οδηγηθούν σ γνωστές «υλοποιήσεις» μέσω των γνωστών «τραπεζικών διευκολυντών», όπου απαιτούνται εταιρείες με «κασαδούρα» (ρευστότητα λέγεται στην καθομιλουμένη) για να κατατεθούν οι σχετικές προτάσεις.

Ευχόμαστε ότι εκεί στο «Ψη Δια», δεξιά όπως ανεβαίνεις την οδό Πάντου, δεν θα «μιξάρουν» τις εφαρμογές και τις υλοποιήσεις της Τεχνητής Νοημοσύνης με τους «οδοστρωτήρες» και τα «κανάλια» των οπτικών καλωδίων (που ξανά «οργώνουν» τους δρόμους, σπέρνοντας «ίνες»), αλλά θα δώσουν την ευκαιρία σε ελληνικές εταιρείες (πολλές των οποίων είναι μικρές, αλλά εκθετικά αναπτυσσόμενες) να αναλάβουν (ανεξάρτητα  και μόνες τους) τα έργα της Τεχνητής Νοημοσύνης.

Αυτά για την πρώτη «θερμή» επαφή με την «εκκολαπτόμενη» αγορά της Τεχνητής Νοημοσύνης.

Και ελπίζω ότι έγινα κατανοητός!

UBITECH: ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΩΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΤΕΧΝΟΓΝΩΣΙΑ ΣΤΗΝ ΤΕΧΝΗΤΗ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ!

Στην καθημερινή (πλέον) ενασχόλησή μας με το AI report για να αναδείξουμε (και θα την αναδείξουμε, ο κόσμος να χαλάσει!) την ελληνική τεχνογνωσία στην Τεχνητή Νοημοσύνη «πέσαμε» πάνω στην Ubitech, όπως είχε «πέσει» και ο Δημήτρης Παπαστεργίου για να φτιάξει το mAiGreece, την καινούργια πλατφόρμα για τους επισκέπτες-τουρίστες για λογαριασμό του υπουργείου Τουρισμού που ήδη δουλεύει από χθες, 10 Ιουνίου.

Η Ubitech δεν είναι καινούργια εταιρεία.

Οι τρεις ιδρυτές της, τρεις συμφοιτητές (ήταν ίδια «κληρουχία» με τον Κωσναταντίνο Δασκαλάκη) και φίλοι από το Μετσόβειο. Ο Δημήτρης Αλεξάνδρου, ο Παναγιώτης Γκούβας και ο Θανάσης Μπούρας, έχουν βαριά και βαθιά προϋπηρεσία στα της πληροφορικής, της καινοτομίας, κυρίως στις περιοχές της εφαρμοσμένης Ερευνας και σε συνεργασίες με «παλιές καραβάνες» της πιάτσας. Πρόκειται για σοβαρή εταιρεία με ευρεία τεχνογνωσία, που κάνει σιωπηλά (και με ήθος) τη δουλειά  της χωρίς να κάνει «θόρυβο».

Οι λεπτομέρειες της εταιρείας και των δημιουργών της εκφεύγουν του παπα-γάλ(λ)ου, καθώς είναι καθήκον των συνεργατών του ΑΙ report να τις αναδείξουν, όμως πρέπει οπωσδήποτε να αναδειχθεί η σημασία και ο ρόλος των ελληνικών εταιρειών στην ανάπτυξη (και άμεσα μάλιστα) της εγχώριας τεχνογνωσίας, την οποία μπορεί (και πρέπει) να ενισχύσουν (χωρίς εισαγωγικά) οι πολυεθνικές εταιρίες, εκείνες που έχουν πραγματικά να μεταφέρουν «κάτι» στην χώρα.

Και εδώ το κλείνουμε και καταλαβαίνετε (οι επαϊοντες) το γιατί!

ΤΟ AI REPORT ΕΧΕΙ 12.696 ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ: RESPECT

Το πρώτο ψηφιακό τεύχος του περιοδικού για την Τεχνητή Νοημοσύνη στην Ελλάδα, το AI report, «χτύπησε» για αρχή κοντά 13 χιλιάδες αναγνώστες, κοινό που θα αυξηθεί και θα πλησιάσει άνετα τις 15 χιλιάδες πολύ σύντομα.

Αυτό σημαίνει σε απλά ελληνικά ότι όποια εταιρεία ή παράγοντας μιλάει για Τεχνητή Νοημοσύνη στην Ελλάδα πρέπει να γνωρίζει για τι μιλάει, καθώς σας βλέπουν και σας ακούνε.

Άρα προσοχή!

Ήδη έχουμε ακούσει πάρα πολλά από αρκετούς και αρκετές.

ICT PLUS & WEEKLΥ:  EKANAN «ΖΗΜΙΑ» 40 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ PAGEVΙEWS

Και επειδή στην Teamworks μιλάμε μόνο με πεπραγμένα, σας τα δημοσιοποιούμε.

«Π ο υ σ ά ρ α μ ε», για το εξάμηνο που ολοκληρώνεται, τη θεματολογία και τα «κανάλια» των Μέσων Ενημέρωσης της Teamworks για να  δ ε ί ξ ο υ μ ε στο πανελλήνιο και στο διεθνές ιντερνετικό στερέωμα των αποδήμων τι γίνεται στην ψ η φ ι α κ ή  Ε λ λ ά δ α.

Και το πετύχαμε!

Είναι η συμβολή μας στα πεπραγμένα και στα ψηφιακά μελλούμενα της χώρας.

Εμείς δεν θα σχολιάσουμε τις επιδόσεις μας.

Τις παρουσιάζουμε  π ρ ο ς    γ ν ώ σ ι ν !

close menu