Συνεντεύξεις

Αλέξανδρος Βασιλάκης (Trend Micro): Σε ένα κόσμο που αλλάζει ψηφιακά, μεγαλύτερη πρόκληση είναι η κυβερνοασφάλεια

Με αφορμή την στάση της Παγκόσμιας Περιοδείας της TREND MICRO στην Αθήνα, το ICT weekly μίλησε με τον Regional Sales Manager της εταιρείας, Αλέξανδρο Βασιλάκη για τις τάσεις στην κυβερνοασφάλεια, την πορεία και το μέλλον της εταιρείας καθώς και τις μεγάλης εμβέλειας διεθνείς συνεργασίες που έχει συνάψει. Λόγω μεγάλου μεγέθους, το σύνολο της συνέντευξης δημοσιεύεται στο ictplus.gr

ICTweekly: Κύριε Βασιλάκη, είστε ένα πολύ έμπειρο στέλεχος,  με τουλάχιστον 18 χρόνια εργασιακής εμπειρίας, στο χώρο των πωλήσεων, στους τομείς της πληροφορικής και της ασφάλειας στον κυβερνοχώρο. Όλα αυτά τα χρόνια, τι αλλαγές έχουν γίνει και τις οποίες θεωρείτε καίριες για την εποχή;

Αλέξανδρος Βασιλάκης: Η μοναδική σταθερά, ειδικότερα στο χώρο της τεχνολογίας, είναι η αλλαγή. Η αλλαγή προέρχεται τόσο από τη ραγδαία εξέλιξη της τεχνολογίας όσο και από κοινωνικούς παράγοντες που διαφοροποιούν τον τρόπο που εργαζόμαστε, ζούμε και επικοινωνούμε. Ο δημοφιλής όρος «ψηφιακός μετασχηματισμός» παραμένει μονίμως επίκαιρος και η κυβερνοασφάλεια αποτελεί δομικό στοιχείο του. Οι κυβερνοαπειλές αποτελούν επιχειρηματικά ρίσκα καθώς δύναται να επηρεάσουν τομείς όπως η κανονιστική συμμόρφωση, η φήμη του εκάστοτε οργανισμού και η επιχειρηματική συνέχεια.

Στο πρόσφατο παγκόσμιο οικονομικό φόρουμ, οι κυβερνοεπιθέσεις σε κρίσιμες υποδομές αναδείχτηκαν ως το 5ο σε σειρά κρισιμότερο ρίσκο για το παγκόσμιο επιχειρείν, αφήνοντας πίσω του ζητήματα όπως η κρίση χρέους και η αποδυνάμωση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Τα τελευταία χρόνια, το τοπίο της πληροφορικής και της κυβερνοασφάλειας έχει υποστεί σημαντικούς μετασχηματισμούς. Μία από τις αξιοσημείωτες αλλαγές ήταν η ταχεία υιοθέτηση του υπολογιστικού νέφους, δίνοντας τη δυνατότητα στους οργανισμούς να κλιμακώσουν τις λειτουργίες και την αποθήκευση των δεδομένων τους αποτελεσματικά. Ωστόσο, αυτή η αλλαγή έχει δημιουργήσει νέες προκλήσεις ασφαλείας, τονίζοντας τη σημασία των ισχυρών στρατηγικών ασφάλειας στο cloud. Επιπλέον, ο πολλαπλασιασμός των φορητών συσκευών τόσο σε προσωπικό όσο και σε επαγγελματικό πλαίσιο κατέστησε αναγκαία την εστίαση στην ασφάλεια των αυτών των συσκευών, καθώς αυτές έχουν γίνει αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινής μας ζωής.

Ταυτόχρονα, η τεχνητή νοημοσύνη και η μηχανική μάθηση ενσωματώνονται όλο και περισσότερο σε λύσεις κυβερνοασφάλειας, επιτρέποντας την ανίχνευση και την απόκριση απειλών σε πραγματικό χρόνο, γεγονός που έχει βελτιώσει σημαντικά το συνολικό securityposture.

ICTweekly: Κοιτάζοντας μπροστά, τι άλλο σημαντικό μας επιφυλάσσει το μέλλον;

Αλέξανδρος Βασιλάκης: Κοιτάζοντας μπροστά, το μέλλον της πληροφορικής και της ασφάλειας στον κυβερνοχώρο διαφαίνεται δυναμικό και γεμάτο προκλήσεις. Το Quantum computing κάνει την εμφάνιση του, καθιστώντας δυνητικά παρωχημένες τις τρέχουσες μεθόδους κρυπτογράφησης. Η ανάπτυξη των δικτύων 5G και του edge computing θα δημιουργήσουν νέες ανησυχίες για την ασφάλεια, ιδίως όσον αφορά στη διασφάλιση της ασφαλούς μετάδοσης δεδομένων σε υψηλές ταχύτητες. Επιπλέον, η τεχνητή νοημοσύνη και ο αυτοματισμός θα συνεχίσουν να διαδραματίζουν κομβικούς ρόλους, όχι μόνο στην ενίσχυση των μέτρων κυβερνοασφάλειας αλλά και στις δυνατότητες των αντιπάλων, οδηγώντας σε μια συνεχή εξέλιξη των μεθόδων επίθεσης.

Η έλλειψη δεξιοτήτων στον τομέα της κυβερνοασφάλειας θα συνεχιστεί, τονίζοντας την ανάγκη για εκπαιδευτικές πρωτοβουλίες και ανάπτυξη εργατικού δυναμικού σε αυτόν τον τομέα. Σε αυτό το διαρκώς εξελισσόμενο ψηφιακό τοπίο, είναι παραπάνω από κρίσιμο τόσο για τους οργανισμούς όσο και για τον καθένα ατομικά, να παραμένουν ενήμεροι και να λαμβάνουν προληπτικά μέτρα για την αντιμετώπιση αυτών των προκλήσεων.

ICTweekly: Η Trend Micro, αποτελεί έναν από τους παγκόσμιας εμβέλειας vendors στον τομέα της κυβερνοασφάλειας. Ποιοι είναι οι τρόποι με τους οποίους συμβάλλετε, ώστε να γίνει ο κόσμος πιο ασφαλής στον τομέα ανταλλαγής ψηφιακών πληροφοριών;

Η Trend Micro, με πάνω από 30 χρόνια εμπειρίας στον τομέα της κυβερνοασφάλειας, δεσμεύεται στο να διασφαλίζει την ασφαλή ροή ψηφιακών πληροφοριών τόσο σε παγκόσμιο όσο και σε τοπικό επίπεδο. Για να εκπληρώσουμε αυτήν την αποστολή, προσφέρουμε πολυεπίπεδες λύσεις ασφαλείας που στοχεύουν σε περιβάλλοντα cloud, endpoints, e-mail, βιομηχανικές συσκευές IoT και δίκτυα. Αυτές οι λύσεις απευθύνονται σε ένα ευρύ φάσμα πελατών, συμπεριλαμβανομένων των καταναλωτών, των επιχειρήσεων κάθε μεγέθους και των δημόσιων οργανισμών. Δραστηριοποιούμαστε σε 65 χώρες με σχεδόν 7.000 υπαλλήλους και μας εμπιστεύονται 9 από τις 10 κορυφαίες εταιρείες του Fortune 500. Η Trend Micro χαίρει διεθνούς αναγνώρισης από κορυφαίες στον κλάδο ερευνητικές εταιρείες όπως η Gartner, η Forrester και η IDC.

Ειδικευόμαστε σε προηγμένες λύσεις κυβερνοασφάλειας που χρησιμοποιούν τεχνητή νοημοσύνη, μηχανική μάθηση και globalthreatintelligence. Εξυπηρετούμε ένα ευρύ φάσμα βιομηχανιών, όπως η υγεία, η μεταποίηση, η ενέργεια, οι δημόσιες υπηρεσίες και το finance, προσφέροντας λύσεις σε υβριδική ασφάλεια στο cloud, ασφάλεια στο δίκτυο, ασφάλεια στον χρήστη, εντοπισμό και απόκριση. Αυτή η ολοκληρωμένη προσέγγιση έχει βοηθήσει χιλιάδες πελάτες σε όλο τον κόσμο να προστατευτούν από απειλές στον κυβερνοχώρο, επιτρέποντάς τους να πορεύονται με ασφάλεια στο ταξίδι ψηφιακού μετασχηματισμού τους και να διατηρούν ανταγωνιστικό πλεονέκτημα.

Πρόσφατα ζητήθηκε από τον COOτης TrendMicro να χαρακτηρίσει με μια πρόταση την εταιρία. Είπε λοιπόν πως η TrendMicroείναι μια 30χρονη startupμε 7.500 εργαζόμενους! Αν και παράδοξο, αντικατοπτρίζει πλήρως τη συνθήκη λειτουργίας της.

ICTweekly: Η Trend Micro ανακηρύχθηκε ηγέτης ως προς το Network Analysis and Visibility (NAV), στην  αξιολόγηση ForresterWave™ για το Q2 του 2023. Πείτε μας λίγα λόγια για αυτήν τη διάκριση. Τι σηματοδοτεί για την TrendMicro;

Αλέξανδρος Βασιλάκης: Η τοποθέτηση μας ως leaderστην αξιολόγηση ForresterWaveQ2 2023 για το NetworkAnalysisandVisibility (NAV) αποτελεί σημαντική αναγνώριση για την Trend Micro. Αυτή η διάκριση υπογραμμίζει τη δέσμευσή μας να παρέχουμε λύσεις αιχμής στον κυβερνοχώρο σε μια εποχή όπου οι αρχές ZeroTrust είναι υψίστης σημασίας τόσο για τους οργανισμούς του ιδιωτικού τομέα όσο και εκείνους του δημοσίου. Το ZeroTrust δεν είναι απλώς μια έννοια, αλλά μια αναγκαιότητα, και η πλατφόρμα Trend VisionOne παίζει καθοριστικό ρόλο σε αυτή την προσέγγιση. Έχει σχεδιαστεί για να προσφέρει απαράμιλλη ευκολία στη χρήση για τους αναλυτές, διασφαλίζοντας παράλληλα σημαντικές δυνατότητες για την απόκτηση ολοκληρωμένης εικόνας και ελέγχου των δικτύων.

Η Forrester ορίζει τις λύσεις NAV ως καθοριστικές για την παρακολούθηση του traffic του δικτύου, τον εντοπισμό απειλών, την ανακάλυψη εφαρμογών και assets  και την απόκτηση γνώσης σχετικά με τα payloads. Αυτές οι δυνατότητες, συμπεριλαμβάνονται στις λύσεις της Trend Micro, όπως το Trend VisionOne, το Deep Discovery και το Tipping Point και παράλληλα ενσωματώνονται με εργαλεία analytics, SOAR και XDR. Αυτή η ενοποίηση δημιουργεί ένα ισχυρό θεμέλιο για visibility και analytics, τα οποία είναι κρίσιμα στοιχεία στη διαδρομή προς την εφαρμογή πρακτικών ασφαλείας ZeroTrust.

ICTweekly: Τι σημαίνει αυτή η αναγνώριση για την Trend Micro;

Αλέξανδρος Βασιλάκης: Η επιβεβαίωση από την Forrester ότι το χαρτοφυλάκιο της Trend Micro είναι πλήρες σε εγγενές threat intelligence, μαζί με την αναγνώριση ότι το correlation dataset μας επιτρέπει γρήγορες και υψηλής πιστότητας αναγνώριση των απειλών, επικυρώνει τη δέσμευσή μας για αριστεία. Είμαστε υπερήφανοι για τη φιλική προς τον χρήστη διεπαφή, την ανίχνευση απειλών που βασίζεται στην τηλεμετρία και την ικανότητά μας να ενσωματώνουμε τις λύσεις μας με περιβάλλοντα cloud AWS. Αυτή η διάκριση NAV Leader ενισχύει τη θέση μας ως αξιόπιστου συνεργάτη για μεσαίες έως μεγάλες επιχειρήσεις που θέλουν να ενισχύσουν το securityposture τους.

Η στρατηγική μας να συνδυάζουμε δεδομένα τηλεμετρίας από τα endpoints μέχρι το cloud, ανεξάρτητα από την πηγή δεδομένων, ευθυγραμμίζεται τέλεια με το εξελισσόμενο τοπίο απειλών, καθιστώντας μας μοναδικούς στην προσέγγισή μας για την αναχαίτιση των αναδυόμενων τεχνικών επίθεσης. Αυτή η αναγνώριση επιβεβαιώνει την αφοσίωσή μας στην παροχή καινοτόμων λύσεων που δίνουν τη δυνατότητα στους οργανισμούς να περιηγούνται με σιγουριά στο περίπλοκο τοπίο της κυβερνοασφάλειας.

ICTweekly: Η πλατφόρμα cybersecurity της εταιρείας προστατεύει, μεταξύ άλλων, εκατοντάδες χιλιάδες οργανισμούς και εκατομμύρια χρήστες από υποδομές cloud. Τι είναι αυτό που την καθιστά τόσο δυνατό εργαλείο και την ξεχωρίζει από τον ανταγωνισμό;

Αλέξανδρος Βασιλάκης: Με  250 εκατομμύρια sensors εγκατεστημένους παγκοσμίως και τη διάθεση μέσω cloud, η ολοκληρωμένη πλατφόρμα κυβερνοασφάλειας παρακολουθεί και αξιολογεί συνεχώς το δυναμικό attack surface, ιεραρχεί τους κινδύνους και διευκολύνει την έγκαιρη απόκριση σε περιστατικά. Περιλαμβάνει μια ενσωματωμένη στρατηγική ZeroTrust και dashboards αποτίμησης κινδύνου για τη βελτιστοποίηση των στρατηγικών ασφαλείας. Υποστηρίζει επίσης κορυφαίους παρόχους υπηρεσιών cloud, όπως το AWS, το Microsoft Azure και το Google Cloud, επιτρέποντας στους οργανισμούς να προσαρμοστούν γρήγορα στις εξελισσόμενες επιχειρηματικές ανάγκες.

Η ενοποιημένη πλατφόρμα ασφάλειας VisionOne γεφυρώνει το κενό μεταξύ του περιβάλλοντος cloud, της κορυφαίας λύσης ασφάλειας στο endpoint και της κανονιστικής συμμόρφωσης για να παρέχει καλύτερη ορατότητα και μετριασμό των κινδύνων στον κυβερνοχώρο. Το οικοσύστημα τεχνολογίας Trend Micro One τροφοδοτείται παράλληλα και από τις συνεργασίες με BitDiscovery, GoogleCloud, Microsoft, Okta, PaloAltoNetworks, ServiceNow, Slack, Qualys, Rapid7, Splunk και Tenable.

ICTweekly: Κάποιες φορές ξεχνάμε πόσο σημαντική είναι η κυβερνοασφάλεια στην υλοποίηση του ψηφιακού μετασχηματισμού μιας επιχείρησης. Ποιες είναι οι προτάσσεις και η συμβολή της Trend Micro σε αυτό τον τομέα;

Αλέξανδρος Βασιλάκης: Ο ψηφιακός μετασχηματισμός είναι η καρδιά της σύγχρονης επιχείρησης, αλλά είναι επίσης και πόλος έλξης για ένα εξελισσόμενο φάσμα απειλών στον κυβερνοχώρο. Στην Trend Micro, δεν είμαστε απλώς μπροστά σε αυτό το περίπλοκο τοπίο αλλά το ορίζουμε. Με περισσότερα από 30 χρόνια ηγεσίας στον τομέα της κυβερνοασφάλειας, αξιοποιούμε τη δύναμη της τεχνητής νοημοσύνης και της παγκόσμιας πληροφορίας απειλών για να προστατεύσουμε τα δεδομένα σαν να ήταν δικά μας.

Από το Trend Micro One έως το πρωτοπόρο ZeroDayInitiative, αναπτύσσουμε σε πραγματικό χρόνο, πολυεπίπεδες λύσεις που έχουν σχεδιαστεί όχι μόνο για να ανταποκρίνονται αλλά και να προβλέπουν, μετατρέποντας τις πιθανές ευπάθειες σε πυλώνες δύναμης. Σε έναν κόσμο διαρκούς ψηφιακής αλλαγής, κάνουμε την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο το στρατηγικό σας πλεονέκτημα.

ICTweekly: Παγκόσμια περιοδεία Trend Micro Risk to Resilience 2023. Στις 28 Σεπτεμβρίου πραγματοποιήθηκε και στην Αθήνα. Ποιος είναι ο κύριος και βασικός στόχος αυτής της περιοδείας, ποιες διαφορές αναδεικνύονται μεταξύ Ελλάδας και εξωτερικού; Θα μας μιλήσετε για αυτήν την πρόσφατη εκδήλωση;

Αλέξανδρος Βασιλάκης: Στον σημερινό διασυνδεδεμένο κόσμο, οι επιθέσεις στον κυβερνοχώρο αποτελούν σημαντική παγκόσμια απειλή, τονίζοντας την επείγουσα ανάγκη για την υιοθέτηση μιας συνολικής στρατηγικής για την ασφάλεια. Είμαστε αφοσιωμένοι στη συνεχή καινοτομία, πιέζοντας συνεχώς τα όρια για να προστατεύσουμε το ψηφιακό μέλλον των κοινοτήτων στις οποίες ζούμε. Η παγκόσμια περιοδεία Risk to Resilience αποτελεί παράδειγμα της ακλόνητης δέσμευσής μας, καθώς ενδυναμώνουμε τους οργανισμούς στην περιοχή με τα εργαλεία που χρειάζονται για να καταπολεμήσουν αποτελεσματικά τις σύγχρονες απειλές και να ενισχύσουν τη στάση ασφαλείας τους.

Καθώς πορευόμαστε στην πολυπλοκότητα της ψηφιακής εποχής, ο πρωταρχικός μας στόχος είναι να καθιερώσουμε νέα πρότυπα στον τομέα της κυβερνοασφάλειας. Η περιοδεία συγκέντρωσε εμπειρογνώμονες του κλάδου, ηγέτες και επαγγελματίες πληροφορικής για να συζητήσουν τις τελευταίες τάσεις, προκλήσεις και λύσεις στον τομέα της ασφάλειας στον κυβερνοχώρο. Οι παρευρισκόμενοι απέκτησαν πολύτιμες γνώσεις σχετικά με τις αναδυόμενες απειλές και γνώσεις για την εφαρμογή πρακτικών λύσεων για την προστασία των επιχειρήσεων τους από τους σύγχρονους παράγοντες απειλών.

Η παγκόσμια περιοδεία Risk to Resilience κάλυψε μια σειρά από θέματα που θα δώσουν τη δυνατότητα στους οργανισμούς να βελτιώσουν την ακεραιότητά τους στον κυβερνοχώρο, να ενισχύσουν τη διαχείριση κινδύνου, να επιταχύνουν την ανθεκτικότητα των επιχειρήσεων, να λαμβάνουν προληπτικές αποφάσεις βάσει κινδύνου, να μιμούνται πραγματικά success stories, να γεφυρώνουν τα κενά δεξιοτήτων με διαισθητικά εργαλεία και αυτοματοποίηση ροής εργασιών, να βελτιώνουν την ορατότητα και να μειώνουν το κόστος.

ICTweekly: Πολύς λόγος τελευταία γίνεται για τις «έξυπνες» πόλεις. Δήμοι και Περιφέρειες προσπαθούν να ακολουθήσουν τις τάσεις, να προσαρμοστούν, να εξελιχθούν. Πως μπορείη Trend Micro να βοηθήσει προς αυτήν την κατεύθυνση; Ποια η σχέση και συνεργασία σας με την τοπική αυτοδιοίκηση στο επίπεδο της ψηφιακής ασφάλειας;

Αλέξανδρος Βασιλάκης: Οι έξυπνες πόλεις αντιπροσωπεύουν πράγματι μια κρίσιμη και μεταμορφωτική τάση στη σημερινή αστική ανάπτυξη. Στην Trend Micro, αναγνωρίζουμε τη σημασία της κυβερνοασφάλειας για τη διευκόλυνση της εξέλιξης των έξυπνων πόλεων και δραστηριοποιούμαστε ενεργά στην υποστήριξη δήμων και περιφερειών προς αυτή την κατεύθυνση. Η συνεργασία μας με τις τοπικές κυβερνήσεις υπερβαίνει την παροχή προϊόντων και υπηρεσιών. Πρόκειται για τη δημιουργία μιας συνεργασίας για την οικοδόμηση ανθεκτικών και ασφαλών έξυπνων πόλεων. Κατανοούμε ότι η επιτυχία των έξυπνων πόλεων εξαρτάται από την ικανότητα προστασίας ευαίσθητων δεδομένων, κρίσιμων υποδομών και του απορρήτου των πολιτών.

Η Trend Micro δεσμεύεται να συμβάλει σε αυτήν την επιτυχία παρέχοντας καινοτόμες και αποτελεσματικές λύσεις κυβερνοασφάλειας προσαρμοσμένες στις μοναδικές ανάγκες κάθε δήμου και περιοχής με την οποία συνεργαζόμαστε. Μαζί, μπορούμε να εκμεταλλευτούμε τις δυνατότητες των έξυπνων πόλεων, διατηρώντας τις ασφαλείς από ψηφιακές απειλές. Σε αυτό το πλαίσιο δημιουργήθηκαν και οι αυτόνομες θυγατρικές οντότητες CTOne, TXOne και VicOne της Trend Micro, οι οποίες και εστιάζουν σε επιμέρους στοιχεία της ασφάλειας στις τηλεπικοινωνίες, στα βιομηχανικά περιβάλλοντα και στα οχήματα.

ICTweekly: Γνωρίζουν πραγματικά οι Δήμοι τους κινδύνους που υπάρχουν, αλλά και τις ανάγκες που έχουν για τη διασφάλισή τους; Υπάρχουν θεωρείτε από την πείρα σας οι απαραίτητες υποδομές για την ψηφιακή ασφάλεια;

Από την εμπειρία μας, οι δήμοι διαφέρουν ως προς την επίγνωσή τους για τους κινδύνους της κυβερνοασφάλειας και την ετοιμότητά τους να τους αντιμετωπίσουν. Ενώ ορισμένοι δήμοι έχουν βαθιά κατανόηση του τοπίου της ψηφιακής ασφάλειας και έχουν επενδύσει στις απαραίτητες υποδομές, άλλοι μπορεί να βρίσκονται ακόμη στη διαδικασία αναγνώρισης και κατανόησης σε αυτές τις προκλήσεις. Ως παγκόσμια εταιρεία κυβερνοασφάλειας, αναγνωρίζουμε ότι κάθε δήμος είναι μοναδικός και ότι οι ανάγκες του στον κυβερνοχώρο μπορεί να διαφέρουν.

Ο ρόλος μας είναι να παρέχουμε την απαραίτητη τεχνογνωσία, λύσεις και υποστήριξη για να βοηθήσουμε τους δήμους να αξιολογήσουν τους κινδύνους τους και να δημιουργήσουν την απαιτούμενη υποδομή για την ψηφιακή ασφάλεια. Συνεργαζόμαστε στενά με τους δήμους για τη διεξαγωγή αξιολογήσεων κινδύνου, την ανάπτυξη προσαρμοσμένων στρατηγικών ασφαλείας και την εφαρμογή ισχυρών μέτρων κυβερνοασφάλειας.

ICTweekly: Ποια είναι η συμβολή της Trend Micro στην ψηφιακή ασφάλεια της Τοπικής Αυτοδιοίκησης;

Αλέξανδρος Βασιλάκης: Από την μεριά μας, παρέχουμε συνεχή υποστήριξη και εκπαίδευση για να διασφαλίσουμε ότι οι τοπικές κυβερνήσεις διαθέτουν τις γνώσεις και τα εργαλεία που απαιτούνται για την προστασία των ψηφιακών τους περιουσιακών στοιχείων και των δεδομένων των πολιτών.

Τελικά, η δημιουργία της απαραίτητης υποδομής για την ψηφιακή ασφάλεια είναι μια συνεχής διαδικασία και είναι απαραίτητο για τους δήμους να αξιολογούν και να ενισχύουν συνεχώς τη στάση τους στον κυβερνοχώρο για να προσαρμοστούν στις εξελισσόμενες απειλές. Ενώ υπάρχουν προκλήσεις, με τις κατάλληλες συνεργασίες, τους πόρους και τη δέσμευση, οι δήμοι μπορούν να κάνουν σημαντικά βήματα για να εξασφαλίσουν το ψηφιακό περιβάλλον τους και να προστατεύσουν καλύτερα τις κοινότητές τους.

ICTweekly: Μέσα στις συνεργασίες σας, ξεχωρίζει αυτή με την Interpol. Μπορείτε να μας πείτε που εδράζεται αυτή η συνεργασία και πως λειτουργεί;

Αλέξανδρος Βασιλάκης: Η σχέση μας με την INTERPOL βασίζεται σε μια μακροχρόνια δέσμευση για υποστήριξη των προσπαθειών επιβολής του νόμου για την καταπολέμηση του εγκλήματος στον κυβερνοχώρο. Η TrendMicro έχει πλούσια ιστορία στενής συνεργασίας με την INTERPOL παρέχοντας κρίσιμες πληροφορίες για τις απειλές. Αυτή η συνδρομή εκτείνεται από πληροφορίες σχετικά με κακόβουλους παράγοντες έως threat intelligence για τις απειλές και την υποδομή που χρησιμοποιούνται σε διάφορες επιθέσεις στον κυβερνοχώρο. Τα δεδομένα μας έχουν αποδειχθεί πολύτιμα για να βοηθήσουν την INTERPOL στην αποστολή της για την καταπολέμηση των απειλών στον κυβερνοχώρο σε παγκόσμια κλίμακα. Οι αναδυόμενες αγορές έχουν γίνει το πιο γόνιμο έδαφος για τους εγκληματίες του προκειμένου να εξαπολύσουν παγκόσμιες επιθέσεις στον κυβερνοχώρο.

Η εκθετική ανάπτυξη της παγκόσμιας συνδεσιμότητας, σε συνδυασμό με προκλήσεις όπως τα καθυστερημένα νομικά πλαίσια και οι αντιληπτοί περιορισμοί στην ικανότητα επιβολής του νόμου, ενθάρρυνε τους φορείς απειλών στον κυβερνοχώρο. Ως εκ τούτου, η συνεργασία μας με την INTERPOL και παρόμοιες συνεργασίες δημόσιου και ιδιωτικού τομέα είναι ζωτικής σημασίας για τη διατάραξη της υποδομής του εγκλήματος στον κυβερνοχώρο και τη διευκόλυνση των συλλήψεων. Η πληροφορίες που παρέχουμε για τις παγκόσμιες απειλές χαίρουν μεγάλης εκτίμησης λόγω του απαράμιλλου εύρους και βάθους τους. Αυτό προέρχεται από το εκτεταμένο μας δίκτυο λύσεων που έχει αναπτυχθεί σε 500.000 εταιρικούς πελάτες και δεκάδες εκατομμύρια καταναλωτές σε όλο τον κόσμο. Αυτές οι λύσεις καλύπτουν endpoints, συμπεριλαμβανομένων κινητών συσκευών, υπολογιστών, Mac, διακομιστών, καθώς και email, web, networktraffic, IoT/IIoT, datacenter και υποδομές cloud. Η δέσμευσή μας να υποστηρίζουμε τις υπηρεσίες επιβολής του νόμου σε όλο τον κόσμο δεν είναι απλώς μια ιδέα. Είναι βαθιά χαραγμένη στο εταιρικό μας ήθος.

Είμαστε υπερήφανοι που συμμετέχουμε στις επιχειρήσεις της INTERPOL και παραμένουμε αφοσιωμένοι στην εύρεση νέων τρόπων για να βοηθήσουμε τις προσπάθειές τους για την καταπολέμηση του εγκλήματος στον κυβερνοχώρο. Ο απώτερος στόχος μας είναι να συμβάλουμε στο να κάνουμε τον ψηφιακό κόσμο ασφαλέστερο για όλους, μοιραζόμενοι την τεχνογνωσία μας και τις πληροφορίες απειλών με οργανισμούς όπως η INTERPOL.

close menu