Τεχνολογίες

Αυξάνονται οι αμφισβητούμενες χρεώσεις πιστωτικών καρτών της VISA

Η Visa, η εταιρεία πληρωμών και καρτών, ανέφερε συνεχή αύξηση των αμφισβητούμενων χρεώσεων πιστωτικών καρτών παρά την ύπαρξη τεχνολογιών πρόληψης της απάτης σύμφωνα με άρθρο του Bloomberg. Οι αμφισβητήσεις στο δίκτυο της Visa αυξήθηκαν σε περισσότερα από 90 εκατομμύρια το 2022, από πάνω από 70 εκατομμύρια το 2019. Ο αριθμός αυξήθηκε κατά 24% το 2020 κατά τη διάρκεια της πανδημίας και αυξάνεται κατά περίπου 2% ετησίως τόσο το 2021 όσο και το 2022. Η αύξηση των αμφισβητούμενων χρεώσεων αποδίδεται σε μεγάλο βαθμό στη συνεχιζόμενη στροφή προς τις διαδικτυακές αγορές από την έναρξη της πανδημίας Covid-19, οι οποίες φτάνουν πλέον σε επίπεδα ρεκόρ.

Οι αμφισβητούμενες χρεώσεις πιστωτικών καρτών, ενώ είναι εύκολο να υποβληθούν από τους καταναλωτές, παραμένουν μια κάπως αδιαφανής πτυχή του κλάδου πληρωμών με υψηλή τεχνολογία μέσω Τεχνητής Νοημοσύνης μάλιστα να υλοποιείται σε πολλά επίπεδα. Η Mastercard και η American Express δεν έχουν αποκαλύψει τα δεδομένα των αμφισβητούμενων χρεώσεων μέχρι σήμερα.

Σε κάθε περίπτωση εταιρείες πληρωμών και καρτών επενδύουν και μέσω εξαγορών στο θέμα πρόληψης της απάτης μια και από το 2019, τόσο η Visa όσο και η Mastercard απέκτησαν Startups πρόληψης απάτης στις πληρωμές, Verifi και Ethoca, αντίστοιχα, και συχνά προωθούν τις λύσεις τους σε συνέδρια του κλάδου αλλά και στον τύπο.

close menu