Artificial Intelligence (AI)

Το ChatGPT και η OpenAI ετοιμάζoνται να κατακτήσουν ακόμη περισσότερους fans

Η OpenAΙ παρουσιάζει νέο feature που θα αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο χρησιμοποιούμε το Internet

Η OpenAI, η εταιρεία πίσω από το chatbot AI, ανακοίνωσε ότι μέσα στην εβδομάδα θα θέσει σε λειτουργία νέες δυνατότητες για τους τους χρήστες του.  Οι χρήστες που πληρώνουν για το ChatGPT Plus, το οποίο χρησιμοποιεί το μοντέλο GPT-4, θα έχουν πρόσβαση σε δυνατότητα περιήγησης στο web με ενημερωμένες πληροφορίες. Η περιήγηση στον Ιστό έχει τη δυνατότητα να λειτουργήσει ως game changer, μετατρέποντας ουσιαστικά το ChatGPT σε μια πολλά υποσχόμενη μηχανή αναζήτησης.

Έως τώρα το ChatGPT είχε σοβαρούς περιορισμούς στο τι μπορούσε να απαντήσει, καθώς εκπαιδευόταν μόνο σε δεδομένα μέχρι το 2021. Αυτό το καθιστούσε αχρείαστο όταν επρόκειτο για πληροφορίες σχετικά με τρέχοντα γεγονότα και εξελίξεις σε πραγματικό χρόνο. Με το πρόγραμμα περιήγησης ιστού του ChatGPT, οι χρήστες μπορούν να κάνουν πολλές συγκεκριμένες ερωτήσεις – (ποιος κέρδισε έναν αγώνα, ποιο θα είναι το soundtrack μίας νέας ταινίας) και το bot θα συνοψίζει την απάντηση καθώς και πολλά άρθρα ειδήσεων που θεωρεί σχετικά σε λίγα δευτερόλεπτα. Εάν δεν παρέχει το επιθυμητό αποτέλεσμα, ένας χρήστης μπορεί να ζητήσει μια πιο λεπτή απάντηση.

Πρόσβαση σε υπηρεσίες τρίτων
Οι χρήστες του ChatGPT Plus θα έχουν επίσης πρόσβαση σε περισσότερες από 70 προσθήκες τρίτων για υπηρεσίες ιστού όπως το Expedia, το Kayak και το Instacart. Με αυτές τις προσθήκες, οι χρήστες θα μπορούν να ζητούν από το bot να εκτελεί εργασίες σε συγκεκριμένους ιστότοπους.

Οι νέες δυνατότητες θα κάνουν τη ζωή εκατομμυρίων χρηστών πιο εύκολη, λέει η OpenAI. Μεταξύ άλλων θα μπορούν πλέον να προγραμματίζουν καλοκαιρινές διακοπές, να βρίσκουν προσφορές online για αγορές και να ανακαλύπτουν νέα εστιατόρια σε υπάρχουσες πλατφόρμες.

Οι χρήστες του ChatGPT Plus θα μπορούν να χρησιμοποιούν αυτές τις λειτουργίες κάνοντας κλικ στο προφίλ τους στο ChatGPT, πατώντας “Ρυθμίσεις” και μετά πηγαίνοντας στις καρτέλες “Λειτουργίες Beta”.

Απάντηση της Google με το Bard
Τα νέα έρχονται λίγες μέρες αφότου η Google ανακοίνωσε ότι θα καταστήσει το Bard, τον μεγάλο αντίπαλο του ChatGPT, διαθέσιμο σε 180 χώρες. Ο κολοσσός της διαδικτυακής αναζήτησης ανακοίνωσε επίσης ότι θα λανσάρει μια μηχανή αναζήτησης με τεχνητή νοημοσύνη και θα ενσωματώσει δυνατότητες δημιουργίας τεχνητής νοημοσύνης στα υπάρχοντα εργαλεία του χώρου εργασίας του που μπορούν να δημιουργήσουν e-mail στο Gmail, να αναλύουν δεδομένα σε Φύλλα και πολλά άλλα.

Η ευρεία πρόσβαση στα νέα εργαλεία τεχνητής νοημοσύνης του OpenAI και της Google σηματοδοτεί την έναρξη ενός «πολέμου» μεταξύ των Big Tech για την πιο ισχυρή και φιλική προς τον χρήστη AI.

close menu