Τεχνολογίες

Η Oracle προσθέτει 5 νέα κέντρα δεδομένων Cloud καθώς συνεχίζει να επεκτείνει την κάλυψη του Cloud με σταθερό ρυθμό

21 κέντρα δεδομένων Oracle Generation 2 Cloud είναι σήμερα σε λειτουργία με συνολικά 36 να ενεργοποιούνται μέχρι τα τέλη του 2020

Η Oracle ανακοίνωσε τη σημαντική πρόοδο που σημειώνει όσον αφορά τα σχέδια ταχείας επέκτασης του Generation 2 Cloud, τα οποία παρουσιάστηκαν τον Σεπτέμβριο του 2019. Πέντε νέα κέντρα δεδομένων cloud ενεργοποιήθηκαν στις αρχές Φεβρουαρίου (σε Αυστραλία, Καναδά, Ιαπωνία, Ολλανδία και Σαουδική Αραβία), ανεβάζοντας σε 21 τα ενεργά κέντρα Gen 2 Cloud.

Στην Ευρώπη και τη Μέση Ανατολή, το κέντρο δεδομένων Cloud του Άμστερνταμ αντιπροσωπεύει την τέταρτη ανεξάρτητη περιοχή. Αυτή τη στιγμή υπάρχουν δύο κέντρα δεδομένων στο Άμστερνταμ και την Φρανκφούρτη που δίνουν στις εταιρείες και τους πολυεθνικούς οργανισμούς επιλογές για να εκτελούν αποτελεσματικά τις επιχειρηματικές τους δραστηριότητες και παράλληλα να ανταπεξέρχονται με επιτυχία στις δυσκολίες των πολιτικών κανονιστικής συμμόρφωσης που διέπουν τις καθημερινές τους λειτουργίες. Υπάρχουν αυτήν τη στιγμή δύο κέντρα δεδομένων στο Ηνωμένο Βασίλειο, ένα για εμπορική χρήση και ένα για κρατική, καθώς και ένα εμπορικό κέντρο στη Ζυρίχη.

Η Oracle συνεχίζει το πλάνο της αναφορικά με το στόχο λειτουργίας 36 κέντρων δεδομένων Gen 2 Cloud έως τα τέλη του 2020. Σύμφωνα με αυτό, θα υπάρχουν τουλάχιστον δύο κέντρα σχεδόν σε κάθε χώρα στην οποία δραστηριοποιείται η Oracle, οι οποίες σηματοδοτούν ένα σημαντικό βήμα προς την επίτευξη του στόχου. Μαζί με το Η.Β., τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, η Σαουδική Αραβία, η Νότιος Κορέα, η Ινδία και η Βραζιλία θα έχουν επίσης σε λειτουργία δύο κέντρα δεδομένων μέχρι τα τέλη του 2020. Στις Η.Π.Α., την Ιαπωνία, την Αυστραλία και τον Καναδά υπάρχουν ήδη δύο.

Για να εκτελούν κρίσιμα συστήματα καταγραφής και διαχείρισης δεδομένων στο cloud, οι πελάτες πρέπει να εκτελούν φόρτους εργασίας σε πλήρως ανεξάρτητες περιοχές cloud ώστε να υπάρχουν δυνατότητες αποκατάστασης των λειτουργιών μετά από καταστροφή. Επίσης, χρειάζονται πολλαπλές τοποθεσίες στην ίδια χώρα, ώστε να καλύπτονται οι απαιτήσεις περί της γεωγραφικής θέσης φύλαξης των δεδομένων.

Ο Andrew Sutherland, επικεφαλής για το Gen 2 Cloud της Oracle στην Ευρώπη, δήλωσε: «Η επέκταση των κέντρων δεδομένων Cloud αντικατοπτρίζει την αποφασιστικότητά μας στο να καλύψουμε τις ανάγκες των πελατών μας για υπηρεσίες cloud μεγάλων οργανισμών. Καθώς οι οργανισμοί αρχίζουν να μετακινούν κρίσιμους φόρτους εργασιών μεγάλης κλίμακας στο cloud, απαιτούν ένα ασφαλές και διαλειτουργικό περιβάλλον cloud το οποίο να μπορεί να υποστηρίξει τις βάσεις δεδομένων και τις εφαρμογές τους. Αποζητούν, δικαιολογημένα, ασφάλεια που έχει ενσωματωθεί από την αρχή, και αυτό ακριβώς είναι που παρέχουμε στα κέντρα δεδομένων Oracle Gen 2 Cloud.»

Η Oracle ανακοίνωσε επίσης την πρωτοποριακή διασύνδεση ανάμεσα σε περιβάλλοντα cloud μεταξύ Oracle και Microsoft Azure, που θα προστεθεί στο Άμστερνταμ. Το νέο κέντρο δεδομένων της Oracle στην Ολλανδία σημαίνει ότι οι εταιρείες θα μπορούν να δημιουργούν φόρτους εργασίας που θα βασίζονται στην απρόσκοπτη διαλειτουργικότητα μεταξύ cloud περιοχών της Microsoft Azure και της Oracle εντός της περιοχής δεδομένων της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Αυτή η τοποθεσία προστίθεται στις ήδη διαμορφωμένες τοποθεσίες διασύνδεσης υψηλού εύρους ζώνης και χαμηλής καθυστέρησης που υπάρχουν μεταξύ cloud περιοχών Oracle και Microsoft που είναι ήδη διαθέσιμες στις ανατολικές Η.Π.Α., το Λονδίνο και το Τορόντο.

TAGS:

close menu