Ψηφιακή Στρατηγική

«Υπουργό παρά τω Πρωθυπουργώ» για την Ψηφιακή Στρατηγική με οριζόντιες αρμοδιότητες εξήγγειλε στην ΔΕΘ ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Ριζική αλλαγή στην σημερινή κυβερνητική δομή για την Ψηφιακή Στρατηγική εξήγγειλε στη 83η ΔΕΘ, ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης με την θέσπιση κυβερνητικής θέσης «Υπουργού παρά τω Πρωθυπουργώ» με οριζόντιες αρμοδιότητες. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την περιήγησή του στην ΔΕΘ και ειδικότερα στο Περίπτερο των startup εξέφρασε τη χαρά του, γιατί για πρώτη φορά υπάρχει μια συστηματική και μαζική παρουσία όλου του οικοσυστήματος της ελληνικής επιχειρηματικότητας στη ΔΕΘ και δήλωσε πως το μόνο υπουργείο που θα κρατήσει στο Μέγαρο Μαξίμου, εάν εκλεγεί πρωθυπουργός, είναι αυτό της Ψηφιακής Πολιτικής, καθώς θα θεσπίσει θέση υπουργού παρά τω πρωθυπουργώ που θα προϊσταται οριζόντια της ψηφιακής πολιτικής, χωρίς να παρουσιάσει επί μέρους λεπτομέρειες.

«Η Νέα Δημοκρατία έχει επεξεργαστεί ένα σχέδιο και είναι έτοιμη να προχωρήσει στην ενοποίηση όλων των δομών εξωστρέφειας της χώρας σε μια Γενική Διεύθυνση στο υπουργείο Εξωτερικών», ανάφερε επίσης ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης στη διάρκεια συνάντησης με startup εταιρίες, στο περίπτερο του υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, με τίτλο «Ψηφιακή Ελλάδα» στην 83η ΔΕΘ.

ΕΔΩ “καρέ καρέ” η επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στην 83η ΔΕΘ

Παράλληλα ανακοίνωσε πως τον επόμενο μήνα θα παρουσιάσει ένα συγκεκριμένο σχέδιο με στόχους για την ηλεκτροκίνηση στην Ελλάδα και δήλωσε πως η στήριξη της επιχειρηματικότητας θα είναι πρώτη πολιτική προτεραιότητα για τον ίδιο προσωπικά. «Η επόμενη κυβέρνηση αυτού του τόπου θα είναι μια κυβέρνηση η οποία θα θέσει τον ψηφιακό μετασχηματισμό της οικονομίας και της κοινωνίας σε απόλυτη πρώτη προτεραιότητα» δεσμεύτηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Η επίσκεψη στο Περίπτερο των Νεοφυών Επιχειρήσεων
Η Νέα Δημοκρατία έχει επεξεργαστεί ένα σχέδιο και είναι έτοιμη να προχωρήσει στην ενοποίηση όλων των δομών εξωστρέφειας της χώρας σε μια γενική διεύθυνση στο υπουργείο Εξωτερικών, ανακοίνωσε ο πρόεδρος του κόμματος Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος είπε ότι τον επόμενο μήνα θα παρουσιάσει ένα συγκεκριμένο σχέδιο με στόχους για την ηλεκτροκίνηση στην Ελλάδα και δήλωσε πως η στήριξη της επιχειρηματικότητας θα είναι πρώτη πολιτική προτεραιότητα για τον ίδιο προσωπικά, στη διάρκεια συνάντησης με startups εταιρίες, στο περίπτερο του υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, με τίτλο “Ψηφιακή Ελλάδα” στην 83η ΔΕΘ.

ΕΔΩ  λεπτομέρειες από την επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στο Περίπτερο των Start Up.

Προγενέστερες αναφορές για την Ψηφιακή Στρατηγική
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε ομιλία του σε εκδήλωση που οργάνωσε στη Θεσσαλονίκη η ευρωβουλευτής και εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, Μαρία Σπυράκη, με θέμα την ψηφιακή οικονομία και κοινωνία, ο πρόεδρος της ΝΔ έκανε λόγο για «μια κυβέρνηση η οποία θα θελήσει να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο στη διαμόρφωση των καινούργιων ψηφιακών πολιτικών στο ευρωπαϊκό επίπεδο, για να μην είμαστε μόνον ουραγοί και καταναλωτές ευρωπαϊκής νομοθεσίας, όπως είμαστε συνήθως».

«Η ταχύτητα του ψηφιακού μετασχηματισμού υποχρεώνει την Ευρώπη, αλλά ειδικά την Ελλάδα, σε μια απόλυτη επαναξιολόγηση των κεντρικών προτεραιοτήτων, διότι δεν έχουμε ως χώρα καμία πολυτέλεια να χάσουμε το τρένο της 4ης Βιομηχανικής Ψηφιακής Επανάστασης», είχε αναφέρει ο κ. Μητσοτάκης.

Επισήμανε ότι δυστυχώς τα πραγματικά δεδομένα για την Ελλάδα δεν είναι καθόλου ενθαρρυντικά, διότι, όπως παρατήρησε: «Ξεκινάμε από μια πολύ χαμηλή βάση. Στον δείκτη της ψηφιακής οικονομίας και κοινωνίας η Ελλάδα βρέθηκε στην 27η θέση από την 26η στην οποία ήταν. Και σε όλους τους επιμέρους δείκτες, με πολύ λίγες εξαιρέσεις, δυστυχώς οι επιδόσεις μας είναι πενιχρές. Την ίδια στιγμή που άλλες χώρες με χαμηλότερο κατά κεφαλήν ΑΕΠ, πιο φτωχές από εμάς, έχουν κάνει πολύ σημαντικά βήματα, άλματα θα έλεγα, στον ψηφιακό μετασχηματισμό των οικονομιών αλλά και των κοινωνιών τους, όπως η Τσεχία, η Σλοβακία, η Ρουμανία».

Δεσμεύτηκε ότι η Ν.Δ. ως κυβέρνηση θα καταστήσει τον ψηφιακό μετασχηματισμό της οικονομίας και της κοινωνίας μια κεντρική και οριζόντια πλατφόρμα η οποία θα καθορίζει όλες τις επιμέρους πολιτικές της.

Ε Δ Ω Η αναφορά του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη για την Ψηφιακή Στρατηγική στην εκδήλωση της Θεσσαλονίκης

Επίσης

Περισσότερες λεπτομέρειες για την επίσκεψη του Κ. Μητσοτάκη στο Περίπτερο των νεοφυών επιχειρήσεων Ε Δ Ω 

close menu