Έργα - Εγκαταστάσεις

Υπουργείο Μεταφορών και Cyta θωρακίζουν την ασφάλεια πτήσεων αναβαθμίζοντας τις υπηρεσίες διαχείρισης εναέριας κυκλοφορίας της Κύπρου

Η Cyta ανακοινώνει την ολοκλήρωση των εργασιών αναβάθμισης κτιριακών υποδομών και εξοπλισμού στην Κοκκινοτριμιθιά, όπου σύντομα θα φιλοξενηθεί το νέο Κέντρο Ελέγχου Πτήσεων. Ταυτόχρονα, εγκαταστάθηκε με επιτυχία ένα νέο, υπερσύγχρονο σύστημα Ελέγχου Εναέριας Κυκλοφορίας (Air Traffic Management System), που σε συνδυασμό με τα συστήματα που βρίσκονται υπό ανάπτυξη, θα αποτελέσουν τη ραχοκοκαλιά του νέου Κέντρου Ελέγχου. Πρόκειται για έργο στρατηγικής σημασίας για την Κύπρο, που υλοποιήθηκε σε συνεργασία με το Τμήμα Πολιτικής Αεροπορίας του Υπουργείου Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων (ΥΜΕΕ).

Ο Υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων κ. Γιάννης Καρούσος χαιρέτισε τη διεκπεραίωση των εργασιών εντός των χρονοδιαγραμμάτων που είχαν τεθεί, υπογραμμίζοντας τον ρόλο της Cyta στην ολοκλήρωση του έργου βελτίωσης και αναβάθμισης της ποιότητας των Υπηρεσιών Ελέγχου Εναέριας Κυκλοφορίας της χώρας μας, που είναι ουσιώδες για την ασφάλεια του επιβατικού κοινού. Παράλληλα, ο Γενικός Διευθυντής του ΥΜΕΕ κ. Σταύρος Μιχαήλ σημείωσε ότι με τη βοήθεια της Cyta, οι νέες, υπερσύγχρονες υποδομές ενισχύουν περαιτέρω την ποιότητα των Υπηρεσιών Ελέγχου Εναέριας Κυκλοφορίας της Κυπριακής Δημοκρατίας και διευρύνουν σημαντικά τις δυνατότητές τους.

Εκ μέρους της Cyta, o Πρόεδρος του Συμβουλίου της κ. Μιχάλης Ιωαννίδης επεσήμανε με την ευκαιρία ότι η ανάπτυξη του νέου Κέντρου Ελέγχου Πτήσεων υπογραμμίζει τη δέσμευση της Cyta για αξιόπιστη διαχείριση της εναέριας κυκλοφορίας και επιβεβαιώνει το παρόν της σε σημαντικά έργα της Κύπρου που προϋποθέτουν την ασφάλεια και την παροχή υψηλού επιπέδου υπηρεσιών και υποστήριξης σε κρίσιμες υποδομές του τόπου. Από την πλευρά του, ο CEO της Cyta κ. Αντρέας Νεοκλέους δήλωσε ότι η στήριξη της Κυπριακής Δημοκρατίας με τις πιο σύγχρονες υπηρεσίες επικοινωνιών εναέριας κυκλοφορίας αποτελεί βασικό πυλώνα του επιχειρησιακού σχεδιασμού του Οργανισμού και ευχαρίστησε τον συνεργάτη της Cyta, Cytacom Solutions, για την ουσιαστική της συνεισφορά στην υλοποίηση του έργου σε πολύ στενά χρονοδιαγράμματα.

close menu