Νομοθεσία

Yπ. Μεταφορών: Υποχρεωτικές οι αλυσίδες από Οκτώβριο σε όλα τα ΙΧ

Υποχρεωτικά εφοδιασμένα με αλυσίδες θα είναι τα οχήματα της χώρας, από Οκτώβριο έως και Απρίλιο, σύμφωνα με όσα προανήγγειλε ο υφυπουργός αρμόδιος για θέματα Μεταφορών Μιχάλης Παπαδόπουλος.

Συγκεκριμένα, μιλώντας σε ειδησεογραφική εκπομπή ο υφυπουργός ανακοίνωσε την υπογραφή υπουργικής απόφασης που αναφέρει ότι από τον Οκτώβριο έως τον Απρίλιο όλοι οι οδηγοί θα πρέπει να έχουν στο όχημά τους αλυσίδες, χιονοκουβέρτες ή να φέρουν χιονολάστιχα.

Ενημέρωσε επίσης, ότι η τοποθέτηση αντιολισθητικών αλυσίδων θα γίνει υποχρεωτικό μάθημα για τους υποψήφιους οδηγούς και μάλιστα θα εξετάζονται δειγματοληπτικά.

Ο υφυπουργός εκτίμησε ότι η απόφαση θα ισχύσει από τον ερχόμενο Οκτώβριο, καθώς χρειάζεται ένα διάστημα μέχρι να δημοσιοποιηθεί.

Για τον νέο ΚΟΚ

Παράλληλα, επεσήμανε ότι μέχρι τέλος Μάϊου θα έχει δοθεί στη δημοσιότητα ο νέος Κώδικας Οδικής Κυκλοφορίας, που θα τεθεί σε διαβούλευση. Εκτίμησε σχετικά ότι μέχρι το τέλος του καλοκαιριού θα έχει τεθεί σε λειτουργία και σημείωσε ότι θα πλησιάζει την πραγματικότητα χωρίς εκπτώσεις στην ασφάλεια.

Όπως είπε θα μειωθούν τα όρια ταχύτητας στις πόλεις και θα αυξηθούν σε κάποια σημεία των εθνικών οδών.

Αναφερόμενος στα υδατοδρόμια, εκτίμησε ότι ενδεχομένως μέσα στο καλοκαίρι να έχουν τεθεί σε πιλοτική λειτουργία τα υδατοδρόμια στο Ιόνιο.

close menu