Έρευνα & Καινοτομία

Χρίστος Δήμας: Ολοκληρωμένη δράση για τα Γραφεία Μεταφοράς Τεχνολογίας

«Για πρώτη φορά στην Ελλάδα, αξιοποιώντας την γνώση και την εμπειρία των επιστημόνων μας, σχεδιάσαμε και προωθήσαμε μια ολοκληρωμένη δράση για την ωρίμανση και λειτουργία των Γραφείων Μεταφοράς Τεχνολογίας».

Αυτό σημείωσε ο Υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Χρίστος Δήμας, στον χαιρετισμό του, σήμερα, στην συνέντευξη τύπου για την έναρξη της πράξης «Ενίσχυση Δομής Μεταφοράς Τεχνολογίας στο ΕΚΕΤΑ για τον Ελληνικό Ερευνητικό Χώρο, πράξη “ΣΠΕΙΡΑ”».

Με ανάρτηση του στα κοινωνικά δίκτυα, ο Χρίστος Δήμας ανέφερε σχετικά: «Η ανάπτυξη του οικοσυστήματος Μεταφοράς Τεχνολογίας θα μας βοηθήσει να συνδέσουμε ακόμα πιο αποτελεσματικά την ερευνητική δραστηριότητα με την καινοτομία και την πραγματική οικονομία.

Το Εθνικό Κέντρο Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης (ΕΚΕΤΑ) προκειμένου να επεκτείνει και να αναβαθμίσει ποιοτικά την δομή Μεταφοράς Τεχνολογίας που διαθέτει προώθησε την πράξη «ΣΠΕΙΡΑ». Η πρωτοβουλία προβλέπει την αξιοποίηση των υφιστάμενων δομών και της εμπειρίας του ΕΚΕΤΑ προς όφελος του ιδίου και τεσσάρων ακόμη οργανισμών που βρίσκονται στη φάση συγκρότησης των διαδικασιών μεταφοράς τεχνολογίας:

ΕΛΓΟ Δήμητρα
Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδος – ΔΙ.ΠΑ.Ε
Πανεπιστήμιο Μακεδονίας
Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας».

close menu