Στρατηγική Συνεργασία

Χρίστος Δήμας: Μνημόνιο συνεργασίας του ThessINTEC με το ισραηλινό Κέντρο Καινοτομίας

Υπεγράφη μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ του #ThessINTEC (Τεχνολογικό Πάρκο 4ης γενιάς στην Θεσσαλονίκη) και του Τεχνολογικού Πάρκου Gav-Yam Negev Tech Park (Κέντρο Καινοτομίας της Μπερ Σέβα)- Innovation BaseCamp του Ισραήλ.
Το συμφωνητικό προβλέπει την ενθάρρυνση της συνεργασίας ανάμεσα στους φορείς με στόχο την ανάπτυξη της καινοτομίας, την εμπορευματοποίηση των ερευνητικών δραστηριοτήτων και των τεχνολογικών προϊόντων.
Όπως αναφέρει με σχετική ανάρτηση ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Χρίστος Δήμας Η συνεργασία αναμένεται να αποδώσει σημαντικά οφέλη στα οικοσυστήματα καινοτομίας των δύο χωρών από τις συνέργειες που μπορούν να δημιουργηθούν ανάμεσα σε φορείς των δυο χωρών όπως νεοφυείς επιχειρήσεις, Ερευνητικά Κέντρα και Πανεπιστήμια.
Νωρίτερα, είχα την ευκαιρία να επισκεφτώ στο Τεχνολογικό Πάρκο της Μπερ Σέβα – Gav-Yam Negev, το αρχηγείο του CERT (Computer Emergency Response Team). Πρόκειται για το κέντρο επιχειρήσεων που επωμίζονται το έργο της ψηφιακής «θωράκισης» του Ισραήλ.
Το πάρκο της Μπερ Σέβα αποτελεί ένα τεχνολογικό θαύμα και ένα καινοτόμο επίτευγμα. Εκεί μπορείς να συναντήσεις νέους επιστήμονες, ερευνητές, startuppers, ακόμα και φοιτητές που συγκεντρώνονται και δραστηριοποιούνται στον χώρο της κυβερνοασφάλειας. Πριν από μερικά χρόνια σε αυτό το σημείο υπήρχε μόνο η έρημος και σήμερα μπορεί κανείς να δει έναν φυσικό χώρο που εξάγει καινοτομία σε όλο τον κόσμο. Η γέφυρα που βλέπετε σε μια από τις φωτογραφίες ενώνει κυριολεκτικά το Πανεπιστήμιο Ben-Gurion με το Τεχνολογικό Πάρκο. Ένα δυνατό σύμβολο ανάγκης γεφύρωσης της επιστημονικής έρευνας με την επιχειρηματικότητα και την καινοτομία.”
Το μνημόνιο συνεργασίας υπέγραψαν, ο προεδρος του ThessINTEC κ. Νίκος Ευθυμιάδης, ο καθηγητής και προεδρος του Πανεπιστημίου Ben Gurion Daniel Chamovitz και ο Uzy Zwebner, ιδρυτής και CEO του BaseCamp και συνιδρυτής του Τεχνολογικού Πάρκου της Μπερ Σέβα.
close menu