Οικονομικά αποτελέσματα

Xiaomi: Καλύτερα του αναμενομένου κέρδη και έσοδα στο πρώτο τρίμηνο

H Xiaomi ανακοίνωσε καλύτερα του αναμενομένου κέρδη τριμήνου, μετά την περικοπή κόστους και τη “βοήθεια” που έδωσαν στα περιθώριά της τα νέα smartphones πολυτελείας τα οποία λάνσαρε.

Τα καθαρά κέρδη του κινεζικού κολοσσού έφτασαν τα 4,2 δισ. γουάν (596 εκατ. δολ.) στο τρίμηνο που ολοκληρώθηκε τον Μάρτιο, έναντι εκτιμήσεων για 2,5 δισ. γουάν. Τα έσοδα έφθασαν τα 59,5 δισ. γουάν, έναντι μέσων προσδοκιών για 58,8 δισ. γουάν.

Η Xiaomi βρίσκεται εν μέσω ενός εταιρικού ανασχηματισμού με εντατικές κεφαλαιακές δαπάνες, την οποία ο συνιδρυτής και πρόεδρος του Δ.Σ. της εταιρείας, Lei Jun, έχει αποκαλέσει την τελευταία του μεγάλη αποστολή: να εισαγάγει δηλαδή την Xiaomi στην αγορά των ηλεκτρικών οχημάτων.

Προκειμένου να αντέξει την είσοδο στον κλάδο, που θα αργήσει πολύ να οδηγήσει σε κερδοφορία, η κινεζική εταιρεία θα πρέπει να βασιστεί για τα κέρδη της στις παραδοσιακές της δραστηριότητες, δηλαδή των ηλεκτρονικών συσκευών και των διαδικτυακών υπηρεσιών, οι οποίες όμως έχουν πληγεί από την επιβράδυνση της κινεζικής οικονομίας.

Η παγκόσμια αγορά smartphone βρίσκεται σε πτώση κατά διψήφιο ποσοστό σε ετήσια βάση, σε περιβάλλον υψηλού πληθωρισμού διεθνώς.

TAGS:

close menu